آرشیو اخبار

  • تداوم پیمان‌سپاری ارزی به کاهش صادرات منجر خواهد شد

    تداوم پیمان‌سپاری ارزی به کاهش صادرات منجر خواهد شد

    رئیس اتاق ایران گفت: جهش نرخ ارز و تورم‌های بالا، هزینه‌های تولید را به‌شدت بالا برده و قدرت رقابت‌پذیری تولید کمتر شده است؛ در این شرایط، در صورت اصرار بر تداوم پیمان‌سپاری ارزی، قطعاً صادرات کاهش خواهد یافت.
  • اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز :: 374483.17 ریال اعلام شد.
  • توضیحات معاون وزیر کار در مورد افزایش دستمزد

    توضیحات معاون وزیر کار در مورد افزایش دستمزد

    معاون روابط کار وزارت کار با اشاره به اینکه طرح استاد-شاگردیِ برنامه توسعه هفتم تعدیل خواهد شد، گفت: قطعا همیشه نرخ تورم در تعیین حداقل دستمزد رعایت‌ نمی‌شده و اگر قرار باشد دستمزد افزایش یابد کارفرماها مجبور به تعدیل می‌شوند؛ ما باید هم کارفرما و هم کارگر را ببینیم و توازن را رعایت کنیم.
  • گرانی ۳۰ درصدی نفت در سه ماه گذشته

    گرانی ۳۰ درصدی نفت در سه ماه گذشته

    قیمت نفت در معاملات روز جمعه، به دلیل سودگیری و نگرانی‌های اقتصادی، یک درصد کاهش یافت اما در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، رشد حدود ۳۰ درصدی را به ثبت رساند که قوی‌ترین عملکرد سه ماهه در یک سال گذشته بود.
  • چه چیزی بازارهای پلیمری را هدایت می کند؟ تقاضا یا هزینه؟

    چه چیزی بازارهای پلیمری را هدایت می کند؟ تقاضا یا هزینه؟

    با افزایش سرسام آور قیمت نفت خام، قیمت پلیمرها نیز از همین روند پیروی می کند و در شرایط عادی بازار با افزایش قابل مشاهده واکنش نشان می دهد. با این حال، واقعیت امروزی ظریف‌تر است، زیرا رالی نفت به یک محرک مهم در پشت چالش‌های اخیر صنعت پلیمر تبدیل شده است.
  • اثر دلار ۳۷هزار و ۵۰۰تومانی بر صنعت پلیمر موشکافی شد

    اثر دلار ۳۷هزار و ۵۰۰تومانی بر صنعت پلیمر موشکافی شد

    محصولات پتروشیمی را می‌‌‌توان براساس ساختار به پنج‌دسته اصلی شامل محصولات الفینی، محصولات پلیمری و شیمیایی، اوره و آمونیاک، متانول و محصولات آروماتیکی تقسیم‌‌‌ کرد. محصولات الفینی ساختار اصلی صنعت پتروشیمی را تشکیل می‌دهند و در تولید سایر محصولات پتروشیمی از قبیل پلیمرها مورداستفاده قرار می‌‌‌گیرند.
  • رقابت برای مواد اولیه صنایع پایین دستی پتروشیمی کاهش می‌یابد

    رقابت برای مواد اولیه صنایع پایین دستی پتروشیمی کاهش می‌یابد

    مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: تصمیم جدید دولت قیمت گذاری محصولات پتروشیمی را به محدوده ارز مبادله‌ای تغییر داد که بر این اساس پیش بینی می‌شود در هفته‌های آینده رقابت برای این محصولات در بورس کالا کاهش یابد.
  • هشدار به کارفرمایانی که کارگران خود را بیمه نمی‌کنند؛ دریافت حق بیمه اجباری از کارفرما

    هشدار به کارفرمایانی که کارگران خود را بیمه نمی‌کنند؛ دریافت حق بیمه اجباری از کارفرما

    معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی ضمن هشدار نسبت به تخلف برخی کارفرمایان نسبت به عدم پرداخت حق بیمه کارگران اظهار کرد: برخی کارفرمایان هزینه حق بیمه را به خود کارگر پرداخت و می‌گویند کارگر خودش را بیمه کند، این در حالی است که اگر کارگری اعتراض و اعلام کند در کارگاهی کار می‌کرده اما بیمه نبوده و این امر برای سازمان تامین اجتماعی یا اداره کار احراز شود، تامین اجتماعی از کارفرما حق بیمه اجباری را دریافت می‌کند.
  • تبدیل بورس کالا از محلی برای شفافیت به محفلی برای دستکاری و مهندسی بازار

    تبدیل بورس کالا از محلی برای شفافیت به محفلی برای دستکاری و مهندسی بازار

    رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی گفت: بورس کالا به جای محلی برای شفافیت به محفلی برای دستکاری و مهندسی بازار تبدیل شده است.
  • برنامه‌ریزی برای توسعه جایگاه پلیمرها در صنعت پتروشیمی ایران

    برنامه‌ریزی برای توسعه جایگاه پلیمرها در صنعت پتروشیمی ایران

    برنامه‌ریزی‌های صنعت پتروشیمی کشور بر مبنای توسعه جایگاه پلیمرها در صنعت پتروشیمی ایران است؛ درحال حاضر ۳۰ مجتمع تولیدی پلیمری در کشور داریم و ۳۱ طرح پلیمری در حال ساخت وجود دارد.
  • لزوم معافیت بخش خصوصی واقعی از پیمان‌سپاری ارزی

    لزوم معافیت بخش خصوصی واقعی از پیمان‌سپاری ارزی

    اولین نشست هم‌‌‌‌‌‌‌اندیشی صاحب‌نظران و فعالان اقتصادی درباره چالش‌ها و موانع نقش‌آفرینی بخش‌خصوصی در اقتصاد کشور، با حضور هیات‌رئیسه اتاق ایران و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی برگزار شد. در ابتدای نشست، علیرضا کلاهی‌صمدی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، گفت: موضوع قیمت‌گذاری دستوری و نرخ ارز غیرواقعی، مساله‌ای است که حوزه تولید را با مشکل روبه‌رو کرده‌است.به‌عنوان‌‌‌‌‌‌‌مثال، زمستان سال‌قبل، در زنجیره ارزش فولاد، پتروشیمی و فلزات رنگی، موادی که در بورس عرضه می‌‌‌‌‌‌‌شد، دچار مشکلاتی شد.
  • راز بقای بنگاه‌های سمی

    راز بقای بنگاه‌های سمی

    افزایش فعالیت اقتصادی، گسترش دامنه این فعالیت‌ها و بزرگ‌شدن بنگاه‌های اقتصادی نشانه‌هایی از رشد تولید اقتصادی است، ولی اگر این رشد با خروج بنگاه‌های ناکارآمد از اقتصاد همراه نباشد، آنچه در نهایت خواهیم‌داشت، رشد اقتصادی نخواهد بود، بلکه مجموعه‌ای خواهد بود از بنگاه‌هایی که برای بقا می‌جنگند، در کنار بنگاه‌هایی که حضورشان به‌جز اتلاف منابع نیست. دستورالعمل شکل‌دادن به چنین ساختار معیوبی را باید در ‌دادن منابع رانتی از یک‌سو و کنترل قیمت از سوی دیگر دانست.
  • بازار جهانی استابلایزرهای  PVC  در سال 2023

    بازار جهانی استابلایزرهای PVC در سال 2023

    اندازه بازار جهانی استابلایزر های پی وی سی در سال 2022 به 4.1 میلیارد دلار آمریکا رسید. با نگاهی به آینده،این بازار قرار است تا سال 2028 به 5.6 میلیارد دلار برسد و با نرخ رشد سالانه ( CAGR )5.33٪ در طول سال های 2022-2028 افزایش یابد.
  • بورس کالا، ذینفع افزایش نرخ تسعیر ارز پتروشیمی/ درآمد افزایش قیمت ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی کجا مصرف می‌شود؟

    بورس کالا، ذینفع افزایش نرخ تسعیر ارز پتروشیمی/ درآمد افزایش قیمت ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی کجا مصرف می‌شود؟

    با افزایش نرخ تسعیر ارز جهت محاسبه قیمت پایه محصولات پتروشیمی، درآمد بورس کالا از محل کارمزد افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
  • معرفی PVC بازیافت شده به بازار توسط Braskem

    معرفی PVC بازیافت شده به بازار توسط Braskem

    تولید کامپاند pvc با استفاده از مواد خام بازیافتی، موقعیت شرکت براسکم را در جهت ترویج اقتصاد چرخشی تقویت می کند. با استفاده از این راه حل ، پتانسیل بازگشت بیش از 1000 تن کامپاند پی وی سی بازیافتی در سال به زنجیره تولید وجود دارد.
  • بندبازی صنایع تکمیلی پتروشیمی

    بندبازی صنایع تکمیلی پتروشیمی

    صنعت پتروشیمی کشور وارد دور جدیدی از مولفه‌های اثرگذار شده است؛ مولفه‌هایی که پیش‌بینی می‌شود در بلندمدت بازار را به سمت افزایش قیمت جدید هدایت کند.
  • اروند، تأمین‌کننده ۵۰ درصد PVC کشور است

    اروند، تأمین‌کننده ۵۰ درصد PVC کشور است

    مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به سهم قابل‌توجه این شرکت در تأمین PVC کشور، گفت: یکی از چالش‌های ما تک بودن این صنعت در کشور است و با هر اختلالی در جریان تولید علاوه بر توقف تولید اروند سایر شرکت‌هایی که خوراک خود را از ما دریافت می‌کنند هم دچار مشکل خواهند شد.
  • صادرکنندگان خواستار جایگزینی نرخ توافقی به جای نرخ نیمایی هستند

    صادرکنندگان خواستار جایگزینی نرخ توافقی به جای نرخ نیمایی هستند

    امکان عرضه ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به قیمت نزدیک به بازار آزاد با هدف تقویت صادرت و رقابتی‌تر شدن قیمت کالاهای ایرانی در بازارهای صادراتی، انتظار صادرکنندگان از دولت است.
  • نفت از صعود قیمت کوتاه آمد

    نفت از صعود قیمت کوتاه آمد

    قیمت نفت روز جمعه ثابت بود اما تحت تاثیر سودگیری معامله‌گران و دورنمای افزایش بیشتر نرخ‌های بهره آمریکا، کاهش هفتگی به ثبت رساند.
  • اما و اگر تعلیق کارت‌های بازرگانی

    اما و اگر تعلیق کارت‌های بازرگانی

    ۴۴۰کارت بازرگانی با بدهی بالای یک‌میلیون دلار تعلیق شد؛ این خبری بود که مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت چندی پیش مطرح کرد. اما در پی آن محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از مهلت ۶ماهه به کارت‌های بازرگانی تعلیق‌شده خبر داد. با وجود این، عضو هیات رئیسه کمیسیون صادرات اتاق ایران می‌گوید سخنان پورابراهیمی در حد پیشنهاد است و کارت‌ها هنوز معلق هستند.