آرشیو صادرات و واردات

  • روایت بانک مرکزی از برنامه جدید ترخیص کالای غیر اساسی

    روایت بانک مرکزی از برنامه جدید ترخیص کالای غیر اساسی

    فعالان بخش خصوصی در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو، با اشاره به مشکلات ناشی از محدودیت‌های ترخیص کالا، خواستار تمدید مصوبه ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای غیر اساسی شدند. نماینده بانک مرکزی در پاسخ به این درخواست، ضمن تایید وجود چالش‌ها در روش قبلی، از تدوین روش جدیدی برای تسهیل فرآیند ترخیص کالا خبر داد.
  • تبعات ادامه فیلترینگ بر تجارت داخلی و خارجی بررسی شد

    تبعات ادامه فیلترینگ بر تجارت داخلی و خارجی بررسی شد

    اثرات منفی سیاست قطع دسترسی به سرورهای خارجی اینترنت بر تجارت غیرنفتی غیرقابل انکار است. بررسی‌ها نشان می‌دهد اثر این سیاست بر افت صادرات بیش از واردات خواهد بود. بازاریابی و سرعت انتقال اطلاعات کالا بین صادرکننده و مصرف‌کننده، تحت تاثیر اینترنت، بر تجارت تاثیر مستقیم دارد.
  • هشدارهای ارزی و صادراتی رئیس اتاق ایران

    هشدارهای ارزی و صادراتی رئیس اتاق ایران

    به گفته رئیس اتاق ایران، صادرکنندگان واقعی کنار رفته‌اند و تعداد کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف افزایش یافته است. ورود صادرکنندگان غیرحرفه‌ای خسارت‌های قابل توجهی را به اقتصاد وارد می‌کند.
  • جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالا‌ها بدون رعایت قوانین

    جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالا‌ها بدون رعایت قوانین

    بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران درخصوص جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالا‌ها بدون رعایت قوانین و مقررات طی نامه شماره ۳۹۴۴۰۳۷ در تاریخ ۱۴۰۳.۰۸.۱۹ توسط معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شد. به گزارش خبرگزاری میزان، ثبات در قوانین و مقررات و همچنین اطلاع‌رسانی قبلی با زمان‌های مقتضی به عنوان یکی از شاخص‌های اصلی توسعه اقتصادی و تجاری تلقی می‌شود. این موضوع در خصوص قرارداد‌های بین‌المللی تجاری به دلیل تعهدات فی‌مابین فعالان تجاری در کشور‌های مختلف و پرهزینه بودن ایجاد و حفظ بازار‌های هدف در دیگر کشور‌ها اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند.این موضوع در قوانین کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است.
  • ارز چند‌نرخی؛ مانع توسعه صادرات

    ارز چند‌نرخی؛ مانع توسعه صادرات

    تعیین ارزش صادراتی محصولات مختلف توسط گمرک، یکی از موضوعات مورد انتقاد فعالان حوزه تولید است. از یک‌سو صنایع با اشاره به شرایط تحریمی ایران، مدعی ارزان‌فروشی محصولات خود در بازارهای جهانی و الزام به پرداخت تخفیف هستند. ازسوی دیگر سیاستگذار مدعی کم‌اظهاری ارزش صادراتی از سوی کسب‌وکارها با هدف بهره‌مندی از رانت حاصل از فاصله میان قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی است. بنابراین این‌بار هم گره رفع این مشکل را باید در کاهش فاصله میان نرخ‌های ارز دانست.
  • توسعه تجارت با پیمان‌های منطقه‌ای

    توسعه تجارت با پیمان‌های منطقه‌ای

    تقریبا از سال۱۴۰۰ رویکرد دولت برای توسعه تجارت تغییر کرد. درست است که رفع تحریم‌ها می‌تواند نقش مهمی در زمینه تسهیل تجارت ایفا کند اما کشورهای غربی حاضر به مذاکره در این زمینه نشدند.
  • واردات؛ بال شکسته تولید

    واردات؛ بال شکسته تولید

    براساس مصوبه جدید وزارت صمت، از این پس امکان استفاده از محل تامین ارز «خرید ارز از سیستم بانکی» برای کد تعرفه‌های مرتبط با ماشین‌آلات تولید، راهسازی و معدنی امکان‌پذیر نخواهد بود. به این ترتیب متقاضیان واردات ماشین‌های معدنی ملزم به تامین ارز از محل ارز خود یا دیگران شده‌اند. این سیاست در شرایطی اجرایی می‌شود که تشکیل سرمایه ثابت در حوزه ماشین‌آلات ظرف بیش از یک دهه‌گذشته، ناامیدکننده بوده‌است. محدودیت تخصیص ارز یکی از دلایل اصلی عقب‏‏‏‏‏‏‌ماندگی در این بخش است. حال این سوال مطرح می‌شود که آیا سیاست جدید در تخصیص ارز واردات ماشین‌آلات می‌تواند به تضعیف حداکثری و تداوم کاهش ورود ماشین‌آلات به کشور منتهی شود؟
  • جزئیات نحوه ترخیص کالاهای دارای کارت بازرگانی ابطال، منقضی یا تعلیق شده

    جزئیات نحوه ترخیص کالاهای دارای کارت بازرگانی ابطال، منقضی یا تعلیق شده

    وزارت صنعت، معدن و تجارت نحوه ترخیص کالاهای دارای کارت بازرگانی ابطال، منقضی یا تعلیق شده را به گمرکات کشور ابلاغ کرد.
  • تعلیق مصوبه افزایش تعرفه انبارداری کالا در تمامی بنادر کشور

    تعلیق مصوبه افزایش تعرفه انبارداری کالا در تمامی بنادر کشور

    قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش‌خصوصی استان تهران از ابلاغ و مصوبه جدید سازمان بنادر و دریانوردی در رابطه با تعلیق مصوبه افزایش تعرفه انبارداری کالاها در تمامی بنادر کشور، خبر داد. هومن حاجی‌پور با اعلام اینکه طبق این مصوبه، افزایش نرخ انبارداری کالا در تمامی بنادر کشور از تاریخ 1403/04/03 متوقف شده و مبالغ اضافه دریافتی هزینه انبارداری که از این تاریخ به بعد، از صاحبان کالا دریافت شده، مسترد می‌شود، تصریح کرد که بر اساس این دستورالعمل جدید، موضوع افزایش تعرفه انبارداری کالا، از تاریخ سوم تیرماه امسال تا زمان تعیین تکلیف نهایی در ستاد اقتصاد دولت، متوقف شده‌است.
  • بهبود تراز تجاری با احیای شورای عالی صادرات در دوران تحریم

    بهبود تراز تجاری با احیای شورای عالی صادرات در دوران تحریم

    رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به احیای شورای عالی صادرات گفت: راه اندازی مجدد شورای عالی صادارت در دوران تحریم می‌تواند کمک‌کننده باشد و به بهبود فضای کسب‌ و کار، تولید و تراز تجاری کمک خواهد کرد.
  • بال شکسته تجارت ایران

    بال شکسته تجارت ایران

    فعالان تجاری یکی از مهم‌ترین گروه‌هایی هستند که طی هفته‌های گذشته از لغو یا محدودیت پروازهای ایران ضربه خورده‏‏‌اند. تجارت در تعامل با سایر کشورها شکل می‌گیرد و معنا می‏‏‌یابد. به اعتقاد فعالان تجاری، حضور مستقیم در کشورهای طرف معامله، الزامی برای تداوم تجارت است.
  • واکاوی سیاست‌های ضدصادراتی

    واکاوی سیاست‌های ضدصادراتی

    آیین روز ملی صادرات، فرصتی بود تا علاوه‌بر تقدیر از صادرکنندگان ممتاز، مدال‏‏‏‏‌آور و نمونه کشور، به واکاوی دلایل و سیاست‌های ضدصادراتی پرداخته شود که تبدیل به سدی در مقابل ارزآوری و رشد صادرات غیرنفتی کشور شده و تراز تجاری منفی بیش از ۱۶‌میلیارد دلاری در سال‌گذشته و ۷‌میلیارد دلاری در ۶ ماه نخست سال‌جاری را به‌دنبال داشته‌است.
  • مهلت رفع تعهد ارزی تا پایان سال تمدید شد

    مهلت رفع تعهد ارزی تا پایان سال تمدید شد

    بر اساس مصوبات کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات، دسترسی به کوتاژ های صادراتی مربوط به سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۰ و رفع تعهد ارز حاصل از صادرات تا پایان سال جاری تمدید شد.
  • مشوق های صادراتی افزایش می‌یابد

    مشوق های صادراتی افزایش می‌یابد

    دهقانی گفت: سازمان برنامه و بودجه قول داده‌اند که میزان اعتبار این بخش را افزایش دهند، اما باید مشوق های صادراتی سازماندهی شود. به همین دلیل مشوق ها کمکی برای تسهیل صادرات داده خواهد شد.
  • جزئیات جدید از تجارت آزاد ایران با این کشورها

    جزئیات جدید از تجارت آزاد ایران با این کشورها

    رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ۸۷ درصد کالاها بین ایران و اعضای اقتصادی اتحادیه اوراسیا مشمول تجارت آزاد و بدون تعرفه است.
  • ظهور موانع غیر‌تعرفه‌ای در تجارت

    ظهور موانع غیر‌تعرفه‌ای در تجارت

    نقدهای بسیاری بر تجارت ایران با سایر کشورهای جهان وارد است. درآمدهای گمرکی ،جزئی از مبالغ وصولی دولت در بودجه‌کل ایران است و همیشه این بحث وجود داشته که با افزایش این درآمد تنها حجم تجارت کشور کاهش پیدا می‌کند. افزایش تعرفه‌های تجاری، نافی تجارت آزاد بین کشورهای دنیا شناخته می‌شود اما عدم‌تقارن تعرفه‌های تجاری بین طرفین نیز باعث ضرر یکی از کشورها خواهد شد.
  • سهمیه‌بندی در واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات به کمبود کالا منجر می‌شود

    سهمیه‌بندی در واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات به کمبود کالا منجر می‌شود

    هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران نسبت به عواقب اعمال سهمیه‌بندی در واردات مواد اولیه، قطعات یدکی و ماشین‌آلات هشدار داد و گفت که تداوم این محدودیت‌ها به کمبود جدی کالا منجر می‌‌شود.
  • آوار بخشنامه ها بر سر تولید و تجارت

    آوار بخشنامه ها بر سر تولید و تجارت

    تصمیم های خلق الساعه وبخشنامه های ناگهانی یکی ازمعضلات اصلی بخش خصوصی است موضوعی که تولیدکنندگان و صادرکنندگان به آن اذعان دارند و می گویند این اقدامات نه تنها موجب بهبود شرایط نمی شود، بلکه پیش بینی پذیری اقتصاد را کمرنگ می کند.آمارها نشان می دهد در طول هفت سال گذشته تقریبا روزی یک بخشنامه صادر شده که این موضوع می تواند به اقتصاد آسیب بزند.
  • موانع پیش روی توسعه تجارت خارجی

    موانع پیش روی توسعه تجارت خارجی

    نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران گفت: متصل نبودن ایران به سیستم بانکی جهانی، توسعه تجارت خارجی ایران را با ابهام روبه‌رو کرده است.
  • جزئیات جدید از صادرات ایران به کشورهای بریکس

    جزئیات جدید از صادرات ایران به کشورهای بریکس

    مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، بر تسهیل در توسعه صادرات به کشورهای عضو بریکس تاکید کرد و گفت: صادرات ایران به برزیل در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با افزایش ۲.۵ برابری به ۱۶۳ میلیون دلار رسیده است.