آرشیو صادرات و واردات

  • ماخذ عوارض صادراتی برخی مواد خام و نیمه‌‌‌خام اصلاح شد

    ماخذ عوارض صادراتی برخی مواد خام و نیمه‌‌‌خام اصلاح شد

    با پیگیری‌‌‌های شورای گفت‌‌‌وگوی دولت و بخش خصوصی، ماخذ عوارض صادراتی برخی از مواد خام و نیمه‌‌‌خام مشمول بند «ز» تبصره «۶» قانون بودجه ۱۴۰۲ با نظر هیات‌وزیران بازنگری شد.
  • حفره در آمار تجارت

    حفره در آمار تجارت

    مقایسه آمارهای صادرات و واردات گمرک ایران و برخی شرکای تجاری از یک حفره آماری قابل توجه پرده برمی‌دارد. بررسی ارقام اعلامی گمرک ایران و چین در سال۲۰۲۳ میلادی، حداقل ۱۴میلیارد دلار اختلاف را نشان می‌دهد. گرچه مسائلی همچون اختلاف در قیمت پایه گمرکی در کشورها، هزینه حمل‌ونقل کالا و قاچاق در تمام جهان می‌تواند بخشی از این تفاوت را توضیح دهد، اما دو عامل مختص به ایران نقش پررنگ‌تری در این پدیده دارد؛ تحریم و ارز چندنرخی.
  • پاداش وزیر صمت به صادرکنندگان کالا به آمریکا و اروپا

    پاداش وزیر صمت به صادرکنندگان کالا به آمریکا و اروپا

    عباس علی آبادی در جدیدترین اظهاراتش اعلام کرد به شرکت‌هایی که محصولات خود را به اروپا و آمریکا صادر کنند مشوق‌های ویژه می‌دهد. وزیر صمت تاکید کرد، به شرکت‌هایی امتیاز می‌دهند که در سایر کشورها کالا به نام ایران تولید و عرضه کنند.
  • خبری خوش برای برخورداری صادرکنندگان از معافیت مالیاتی

    خبری خوش برای برخورداری صادرکنندگان از معافیت مالیاتی

    کارگروه بازگشت ارز صادرات ضوابط جدیدی برای برخورداری صادرکنندگان از محل ورود موقت کالا از معافیت‌های مالیاتی اعلام کرد.
  • بازگشایی دسترسی به کوتاژهای صادراتی ۹۸ تا ۱۴۰۰

    بازگشایی دسترسی به کوتاژهای صادراتی ۹۸ تا ۱۴۰۰

    طبق مصوبات شانزدهم و هفدهم کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات که ابلاغ شده‌‌‌‌‌‌است، دسترسی به کوتاژهای صادراتی متعهدین ارزی سال‌۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ به‌منظور فروش حواله ارزی در سامانه نیما و فروش اسکناس در سامانه سنا برای ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال‌های مذکور ایجاد شد.
  • زمان تخصیص ارز به 6 تا 8 ماه رسیده است

    زمان تخصیص ارز به 6 تا 8 ماه رسیده است

    می‌گوید پیش از این زمان تخصیص ارز به فعالان اقتصادی تنها چند روز بود اما اکنون این مدت به شش تا هشت ماه هم رسیده است.این مسئله بر روابط تجاری ایران با سایر شرکای تجاری خود هم اثر گذاشته و سبب شده تامین‌کنندگان خارجی برای کار کردن با ایران درصدی را به‌عنوان «ریسک معامله با ایران» به قیمت کالا اضافه کنند. رقمی که در نهایت سبب افزایش قیمت تمام‌شده کالاهای خوراکی و محصولات مورد نیاز مردم می‌شود.
  • دسترسی به کوتاژهای صادراتی متعهدین ارزی سال‌های 1398 تا 1400 ایجاد شد

    دسترسی به کوتاژهای صادراتی متعهدین ارزی سال‌های 1398 تا 1400 ایجاد شد

    بر اساس مصوبه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، دسترسی به کوتاژهای صادراتی متعهدین ارزی سال‌های 1400-1398 به منظور فروش ارز در سامانه نیما و سنا ایجاد شد.
  • سیاست‌های ضدتوسعه بخش تولید را به کما برد / افت شدید ارزش دلاری صادرات محصول رانت‌جویی خصولتی‌ها

    سیاست‌های ضدتوسعه بخش تولید را به کما برد / افت شدید ارزش دلاری صادرات محصول رانت‌جویی خصولتی‌ها

    جدیدترین برآوردها و آمارهای رسمی هم نشان می دهند تولیدکنندگان ایرانی در حال از دست دادن بازارهای تضمین شده و سنتی خود در کشورهای همسایه هستند و این رخداد، دقیقا به دلیل سرکوب بخش تولید و سیاستهای ناکارآمدی است که باعث شده رقبای خارجی به سرعت جایگزین صادرکنندگان محصولات ایرانی شوند و از این ناحیه درآمدهای ارزی غیرنفتی از دست برود.
  • تناقض رشد صادرات غیرنفتی

    تناقض رشد صادرات غیرنفتی

    در برنامه هفتم توسعه برای صنعت پتروشیمی کشور اهداف بلندپروازانه‌ای چون رشد ۴۰ میلیون تنی محصولات این صنعت پیش‌بینی شده است. چندوچون و پیش شرط‌های لازم برای این رشد موضوعی تخصصی است که فریبرز کریمایی، نایب‌رئیس انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی به تحلیل آن می‌پردازد. در این گفت‌وگو وی معتقد است که یک تناقض بزرگ در برنامه توسعه صنعت پتروشیمی و در سطح بالاتر «صادرات غیرنفتی» نهفته است.
  • بررسی دست‌‌‌‌‌‌اندازهای صادرات غیرنفتی

    بررسی دست‌‌‌‌‌‌اندازهای صادرات غیرنفتی

    نشست چهارم کمیسیون تسهیل و توسعه‌تجارت اتاق تهران با حضور اعضا و با دستورکار بحث و بررسی پیرامون مسائل و مشکلات حوزه صادرات و ارائه اخبار و مسائل روز حوزه تجارت برگزار شد. در ابتدای نشست محمدرضا غفراللهی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اهمیت صادرات در شرایط فعلی اقتصاد کشور، اشاره کرد که افزایش نسبی سرمایه‌گذاری در تولید و کاهش توان خرید مصرف‌کنندگان باعث شده‌است که حجم کالاهای تولیدی در کشور افزایش پیدا کند؛ از این‌رو صادرات کالا و خدمات به نسبت گذشته بیش از پیش اهمیت یافته‌است.
  • دستورالعمل پرداخت مشوق‌های صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲

    دستورالعمل پرداخت مشوق‌های صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲

    سازمان توسعه تجارت، دستورالعمل پرداخت مشوق‌های صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد.
  • صادرات کلیه مواد معدنی و محصولات پتروشیمی مشمول مالیات بر درآمد می‌شود

    صادرات کلیه مواد معدنی و محصولات پتروشیمی مشمول مالیات بر درآمد می‌شود

    با تصویب مجلس، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، و محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی در تمام نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد شده و حداقل نیم درصد از ارزش صادراتی آنها به عنوان عوارض صادراتی اخذ خواهد شد.
  • 11 پیشنهاد بخش خصوصی برای رونق صادرات غیرنفتی

    11 پیشنهاد بخش خصوصی برای رونق صادرات غیرنفتی

    اتاق ایران 11 پیشنهاد بخش خصوصی برای رفع مشکلات و تنگناهای موجود بر سر راه رونق صادرات غیرنفتی را اعلام کرد.
  • پیمان‌سپاری ارزی و حمل‌ونقل؛ دو چالش عمده صادرکنندگان

    پیمان‌سپاری ارزی و حمل‌ونقل؛ دو چالش عمده صادرکنندگان

    احمدرضا فرشچیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در روز ملی صادرات، دو مساله «پیمان‌سپاری ارزی» و «حمل‌ونقل» را از جمله چالش‌های عمده صادرکنندگان برشمرد و خواستار رسیدگی عاجل مسئولان به این دو مساله شد.
  • بانک مرکزی صادرکنندگان را زیر فشار قرار داد| خطر حذف ۴.۸ میلیارد دلار صادرات

    بانک مرکزی صادرکنندگان را زیر فشار قرار داد| خطر حذف ۴.۸ میلیارد دلار صادرات

    دستورالعمل جدید بانک مرکزی صنایع قیر، هیدروکربن، روانکارها و ... را مکلف کرده که ارز خود را با نرخ ۳۸ هزار تومان بفروشند در حالی که نرخ خوراک آن ها با ۴۳ هزار تومان تامین می شود.
  • آمادگی ایران برای صادرات مصالح ساختمانی به عراق

    آمادگی ایران برای صادرات مصالح ساختمانی به عراق

    رییس اتاق تعاون ایران از برگزاری نمایشگاه در چهار کشور دنیا خبر داد و گفت: ایران در صنعت ساختمان به خود کفایی رسیده و محصولات و تجهیزات را به دنیا صادر می‌کنیم که از این رو آماده همکاری و تامین مصالح صنعت ساختمان در عراق هستیم.
  • اخذ گواهینامه CE برای تولید و صادرات چه محصولاتی الزامی است؟

    اخذ گواهینامه CE برای تولید و صادرات چه محصولاتی الزامی است؟

    گواهینامه CE (گواهی انطباق اروپا) می تواند به یک تجارت کمک کند تا محصولات خاصی را در منطقه اقتصادی اروپا (EEA) و اتحادیه اروپا (EU) بفروشد.
  • امتیاز ویژه ترکمنستان به تجار ایرانی

    امتیاز ویژه ترکمنستان به تجار ایرانی

    ترکمنستان به تجار ایرانی که در این کشور آماده عرضه مصالح ساختمانی و مواد غذایی هستند؛ فضای نمایشگاهی رایگان ارائه می‌کند.
  • ابلاغ شروط جدید برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان/ تعهد محضری برای عدم صادرات

    ابلاغ شروط جدید برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان/ تعهد محضری برای عدم صادرات

    کارگروه رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان اعلام کرد: صادرکنندگان مشروط به تعهد محضری برای عدم صادرات به روش واردات در مقابل صادرات می‌توانند رفع تعهد ارزی کنند.
  • اپیدمی ارزان‌فروشی در صادرات

    اپیدمی ارزان‌فروشی در صادرات

    آمار تجارت خارجی ایران در سه‌ماهه نخست سال‌۱۴۰۲ منتشر شد. بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی گمرک ایران، تراز تجاری بهار امسال منفی است، همچنین با وجود افزایش وزنی صادرات ایران از نظر ارزشی شاهد افت هستیم. مساله‌ای که موجب توجه به یکی از اساسی‌‌‌‌‌‌ترین مشکلات تجارت غیرنفتی ایران می‌شود، یعنی صدور کالاهایی با قیمت پرنوسان و نیز ارزان و واردات کالاهای گران با قیمتی باثبات و تورمی ملایم، همگام با تورم جهانی.