آرشیو یادداشت ها
-
اصلیترین برنامه اقتصاد در سال آینده
اگر نسبت سرمایهگذاری به تولید ناخالص ملی به عدد مطلوب یعنی 20 تا 30 درصد برسد، یکی از مهمترین مشکلات اقتصاد ایران که همان کاهش نرخ بیکاری و رسیدن به رشد اقتصادی بلندمدت و باثبات است حل میشود.
-
10 توصیه برای رقابت صنعتی
صنعتی شدن بهعنوان نیروی محرکه اصلی در تغییر ساختار اقتصادی هماکنون از فعالیتهای با کاربری بیشتر، به فعالیتهای با سرمایهبری و تکنولوژیبری بیشتر تغییر جهت داده است
-
امکان تحقق رشد ۸ درصدی با محور قرار گرفتن بخش خصوصی و کارآفرینان
برای تبدیل شدن به کشور نوظهور صنعتی در سال ۹۶ باید ۳ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کنیم، رتبه رقابت پذیری ما به ۵۵ برسد، ارزش صادرات غیرنفتی ما به ۱۰۳ میلیارد دلار و ارزش صادرات صنعتی و معدنی به ۶۱ میلیارد دلار افزایش یابد. تحقق این اهداف با محور قرار گرفتن بخش خصوصی و کارآفرینان ممکن خواهد بود.
-
دو هفته توفانی در بازارهای کالایی
انتظار بهبود تقاضا در روزهای پایانی سال به انتهای خود نزدیک شده و به این ترتیب باید گفت بازهم نمیتوان از احتمال رشد قیمتها در روزهای پیشرو با قطعیت سخن گفت و پتانسیل این جهش قیمت حتی کمتر از سالهای گذشته خواهد بود.
-
اولویتهای اقتصادی سال 96 چیست؟
نهتنها در سال 96، بلکه برای همیشه باید تلاش کنیم که تولید داخل حمایت شود و افزایش پیدا کند. باید برای رونق و جذب سرمایهگذار خارجی اقداماتی انجام شود. بهاینترتیب اشتغال که بهعنوان اولویت اول کشور است رونق پیدا میکند و بیکاری ریشهکن میشود. با رعایت این اقدامات ضریب جینی تغییر میکند و قدرت خرید خانوارها افزایش پیدا مییابد.
-
پشت نقاب زارا
آمانسیو اورتگا تاجر اسپانیایی و یکی از ده میلیاردر نخست جهان است. اکونومیست در این گزارش به بررسی اصول مدیریتی این تاجر و رمز موفقیت او پرداختهاست.
-
ترفند بانكها كه به قفل شدن منابع انجاميد
نقل ميشود كه بانكها ٨٧ درصد از تامين مالي اقتصاد را يك تنه به عهده دارند. اين در شرايطي است كه بخش قابل توجهي از منابع بانكها كه مبلغي حدود ١٠٠٠ هزار ميليارد تومان است، منجمد شده و بانكها به همين ميزان از قدرت تامين ماليشان كم شده است. در اين شرايط آنچه به عنوان مقصر جريان انجماد داراييها عنوان ميشود بدهي دولت به بانكهاست. لذا مسوولان معتقدند اين گره كور با پرداخت بدهي دولت به بانكها باز ميشود.
-
پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی، رکود را از بین میبرد؟
بنگاه های صنعتی بزرگ کشور با تورم نیروی انسانی مواجهند و گاهی تا چندبرابر بنگاه های مشابه شان در خارج از کشور نیروی انسانی دارند که مشخص است نمی توانند بهره وری درستی داشته باشند و با این تسهیلات هم مشکلاشان حل نمی شود.
-
تأمین مسکن گروههای کمدرآمد
دبیر هیئت دولت می گوید: مسکن همواره بهعنوان یکی از نیازهای جدی زندگی آدمیان محسوب میشده و همه دولتها تلاش میکنند که با اتخاذ سیاستهای مناسب به این ضرورت مهم پاسخ بدهند.
-
چرا وزارت صنعت ترمز کاهش طبقات تعرفهای را کشید؟
طبق مصوبه سه سال قبل هیات دولت قرار بر این بود که تعداد طبقات تعرفهای در سال ۱۳۹۶ به شش مورد کاهش یابد اما با اصلاح این مصوبه طی چند روز گذشته، در نهایت تصمیم بر این شد که تعداد طبقات تعرفهای طی سال آینده نیز در عدد هشت ثابت بماند.
-
نگاهی ساختاری به الزامات توسعه صنعت پتروشیمی
صنعت پتروشیمی کشور بهعنوان یکی از بخشهای مهم و استراتژیک کشور در بیش از یک دهه اخیر که سهم درخورتوجهی در اقتصاد ملی را بهخود اختصاص داده، از صنایع پیشرو در واگذاری به بخشهای غیردولتی در ١٠ سال گذشته بوده است. هرچند نقایص فراوانی در نحوه واگذاری بنگاههای این بخش در دهه ٨٠ و اوایل دهه ٩٠ وجود داشته و نقش بخش خصوصی واقعی در آن بسیار کمرنگ است.
-
"چرا ما راحت تحریم می شویم؟"
حقیقت این است که ایران یک کشور صرفاً وارد کنندهاست. استقبال اروپاییها از برجام به خاطر فروش کالا و خدمات است. آمریکا به ایران نیازی ندارد اما به عربستان، ترکیه و مصر نیاز دارد
-
مقصر بزرگ فاجعه پلاسکو
پدرام سلطانی: تمام مسائلی که باعث بروز فاجعه پلاسکو شده و به آن عمق داده، ریشه در بیتوجهی به آینده دارد. مسئلهای که مشکلات متعدد اقتصادی را برای کشور ایجاد کرده است.
-
مالیات بر ارزش افزوده صادرات محدودیت و مانع ایجاد میکند
فریال مستوفی: مالیات بر ارزشافزوده محصولات صادراتی در هیچ کجای دنیا گرفته نمیشود چراکه اخذ مالیات...
-
توصیه های صندوق بین المللی پول به کشورهای صادرکننده
صندوق بین الملل پول اینفوگرافی درباره «كشورهاي كم درآمد در زمان كنترل كردن قيمت كالاها» منتشر کرده است و در آن به وضعیت صادرات پرداخته است.
-
بحران آب در قاب دولت یازدهم
گرچه دولت یازدهم برای حل مشکلات آبی برنامههای متعددی را پایهریزی کرده...
-
بی توجهی به مسائل صنعتی در لایحه برنامه ششم توسعه کشور
مهدی پورقاضی (رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران):
مهمترین چیزی که ما فکر میکنیم الان در حوزه صنعت لازم...
-
افزایش نرخ ارز انعکاس طبیعی اقتصاد ایران
مهمترین کمکی که میتوان به اقشار آسیبپذیر کرد، آن است که شرایطی را فراهم کرد تا بهبودی در اقتصاد کشور حاصل شود
-
اسکناسهای «تومانی» از کی میآید؟
اگر مصوبه هیات دولت برای تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان...
-
عوامل فساد در کشور و دلایل عدم حضور سرمایه گذار خارجی
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران:
برخی باور دارند مبارزه با فساد یک کار حاکمیتی بوده و چه ارتباطی با بخش خصوصی دارد، باید اذعان کرد یکی از عوامل عدم توسعه یافتگی در کشور عدم شفافیت و وجود فساد است.