ارسال پاسخ

۷ اسفند ۱۴۰۰
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n4809

pvc-asso.ir

سهم تولید از تسهیلات بانکی کمتر می‌شود

عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می‌گوید: افزایش قابل‌توجه هزینه و تسهیلات تکلیفی بانک‌ها در حوزه‌های مختلف باعث شده که پولی برای ارائه تسهیلات به تولید باقی نماند.

به گزارش روابط عمومی انجمن به نقل از اتاقا ایران، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: تأمین مالی یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای بنگاه‌های اقتصادی اهمیت بسیار زیادی دارد و چه در فرایند تولید و چه در تأمین هزینه‌های جاری، تأمین مالی بسیار مهم است. در ایران نیز با توجه به تورم بالا این موضوع اهمیت دوچندان دارد.

عباس آرگون با اشاره به افزایش دائم هزینه‌های تولید در اقتصاد ایران، بیان کرد: وقتی ما از تورم ۴۰ درصد صحبت می‌کنیم، یعنی یک بنگاه اقتصادی برای اینکه بتواند عملکرد سال گذشته خود را تکرار کند نیاز به این دارد که ۴۰ درصد بیشتر هزینه کند. این هزینه باید از محل تأمین مالی جبران شود و این در حالی است که در ایران این فرایند بسیار دشوار شده است.

عضو اتاق تهران با بیان اینکه در حالت عادی تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی از دو مسیر انجام می‌شود، توضیح داد: روش نخست که بیشتر برای بنگاه‌های بزرگ کارایی دارد، تأمین مالی از طریق بازار سرمایه است. متأسفانه در ایران بسیاری از شرکت‌ها امکان حضور در بورس را ندارند و با توجه به محدودیت‌های بازار سرمایه این کار بسیار دشوار است. ازاین‌رو بخش مهمی از بار و فشار تأمین مالی به شبکه بانکی محول می‌شود.

آرگون ادامه داد: در حالی تنها چشم امید بنگاه‌های اقتصادی به بانک‌هاست که شبکه بانکی کشور تحت تأثیر فشارهای داخلی و بیرونی با مشکلات جدی مواجه است و عملاً می‌توان این را گفت که پولی برای بانک‌ها نمی‌ماند که بخواهند در اختیار تولیدکننده و بنگاه‌های اقتصادی قرار بدهند.

وی با اشاره به سه حوزه‌ای که بیشترین سهم پول بانک‌ها را به خود اختصاص می‌دهند، تشریح کرد: یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها بحث تسهیلات تکلیفی بانک‌هاست. بانک‌ها در هر سال مجبور می‌شوند با توجه به تعهدی که دولت از آنها خواسته، بخش مهمی از منابع خود را به این حوزه اختصاص بدهند و از این محل فشار زیادی به آنها وارد می‌شود. این امر تا جایی پیش رفته که رئیس‌کل بانک مرکزی نیز به آن اشاره کرد و مقام معظم رهبری نیز به نمایندگان مجلس تذکر داده‌اند که در این حوزه مراقبت‌های کافی را داشته باشند.

عضو اتاق تهران افزود: دومین حوزه‌ای که منابع بانک‌ها را به خود اختصاص می‌دهد، تحت تأثیر کسری بودجه دولت رخ می‌دهد. با توجه به اینکه دولت برای جبران هزینه‌های خود مجبور می‌شود که اوراق چاپ کند، این اوراق باید از طرف بانک‌ها خریداری شوند و همین موضوع باعث می‌شود بخش دیگری از منابع بانک‌ها نیز هزینه شود.

آرگون درباره سومین بخش مصرف‌کننده منابع بانک‌ها نیز گفت: متأسفانه در سال‌های گذشته، بانک‌ها وارد بنگاه‌داری شده‌اند و وقتی منابعی برایشان می‌ماند نیز ترجیح می‌دهند که این پول را به بنگاه‌های زیرمجموعه خود اختصاص بدهند و ازاین‌رو دسترسی به این منابع نیز برای بنگاه‌های اقتصادی بسیار دشوار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که بنگاه‌های اقتصادی بخش مهمی از بار رشد را به دوش می‌کشند و با توجه به مشکلات و محدودیت‌ها، تأمین مالی برایشان اهمیت فراوانی دارد. با توجه به مدیریتی که تاکنون انجام شده، عملاً پولی در نظام بانکی نمانده که بخواهد به تولید اختصاص پیدا کند و ازاین‌رو این امید وجود دارد که در مجلس و در جریان بررسی بودجه، شرایط به‌طور دقیق رصد شود و با کاهش بار تکلیفی بانک‌ها، منابعی آزاد شود که بتوان از طریق آنها بخشی از دغدغه‌های نظام تولید را پوشش داد.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد