آرشیو اخبار

  • تهدید جدی زنجیره تامین تولید

    تهدید جدی زنجیره تامین تولید

    بررسی مبادی وارداتی ایران طی ۶ماه اول ۱۴۰۲، حاکی از سهم ۷۶درصدی سه کشور چین، امارات متحده عربی و ترکیه از واردات صنعتی کشور است. این موضوع جدا از اینکه بیانگر محدودیت شرکای تجاری ایران در واردات صنعتی مشابه بخش صادرات است، زنگ خطر جدی برای صنعت و بخش مولد کشور به واسطه شکنندگی زنجیره تامین تولید و وابستگی بالا به چند کشور محدود است.
  • کاهش عرضه، رینگ پلیمرها را به آتش کشید

    کاهش عرضه، رینگ پلیمرها را به آتش کشید

    برتری تقاضا نسبت به عرضه در رینگ پلیمرها، به اوج‌‌‌گیری رقابت در رینگ پتروشیمی برای محصولات خاص منجر شده است، این در حالی است که اغلب محصولات شیمیایی در نرخ پایه و بدون رقابت معامله می‌‌‌شوند. فاصله ۳۷درصدی میان نرخ ارز مبادله‌ای و ارز در بازار آزاد، حامی رقابت قیمتی در رینگ محصولاتی است که میزان عرضه، کفاف تقاضا را نمی‌‌‌دهد. به گزارش «اکوایران»، رینگ محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران هفته منتهی به ‌روز جمعه ۱۲آبان را با رونق به پایان رساند.
  • دریافت مالیات ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد + سند

    دریافت مالیات ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد + سند

    با پیگیری گمرک ایران اختلاف در وصول مالیات ارزش افزوده جدید از واردات با اخذ نظر معاونت حقوقی ریاست جمهوری ملغی شد.
  • معافیت مشروط پروانه‌های صادراتی ۱۴۰۱ از تعهدسپاری ارزی

    معافیت مشروط پروانه‌های صادراتی ۱۴۰۱ از تعهدسپاری ارزی

    بر اساس مصوبه جدید کارگروه بازگشت ارز صادرات، پروانه‌های صادراتی سال ۱۴۰۱به صورت مشروط تا ۱۵ آبان از شمول تعهدسپاری خارج شدند.
  • نهمین نمایشگاه بین المللی لوله اتصالات و شیرآلات بهداشتی برگزار می شود

    نهمین نمایشگاه بین المللی لوله اتصالات و شیرآلات بهداشتی برگزار می شود

    میزگرد تخصصی نمایشگاه لوله اتصالات،شیرآلات بهداشتی ، صنایع و خدمات وابسته (PIVEX ۲۰۲۴) که از ۲ تا ۵ بهمن ماه سال جاری برگزار می شود با هدف بررسی فرصت ها و چالش های این نمایشگاه از دید ذینفعان آن برگزار شد.
  • افزایش دستمزد کارگران مشروط شد!| برگزاری جلسه بی نتیجه ترمیم حقوق قشر کارگری

    افزایش دستمزد کارگران مشروط شد!| برگزاری جلسه بی نتیجه ترمیم حقوق قشر کارگری

    با آنکه قرار بود در جلسه شورای عالی کار راجع به افزایش دستمزد کارگران تصمیم گیری شود اما این جلسه بی نتیجه پایان یافت و قرار است بررسی این موضوع در ماه جاری تا حصول نتیجه ادامه یابد.
  • معمای ریزش عایدات صادرات پتروشیمی‌ها؛ کاهش قیمت‌ها یا ارزان‌فروشی در بازار جهانی؟

    معمای ریزش عایدات صادرات پتروشیمی‌ها؛ کاهش قیمت‌ها یا ارزان‌فروشی در بازار جهانی؟

    میزان تغییرات قیمت‌ کالاهای صادراتی در بهار 1402 نسبت به سال گذشته مثبت برآورد می‌شود اما بر اساس داده‌های مرکز آمار، شدت افزایش آنها کمتر شده است.
  • رشد ۲۴ درصدی تامین برق صنایع

    رشد ۲۴ درصدی تامین برق صنایع

    سخنگوی صنعت برق دستاوردهای مدیریت مصرف برق در تابستان ۱۴۰۲ را به روایت آمار تشریح کرد و گفت: میزان مصرف بخش صنعتی کشور در سال ۱۴۰۰ و در ۴ماه گرم سال ۷.۳۶میلیارد کیلووات ساعت بود که در سال ۱۴۰۲ به ۴۶میلیارد کیلووات ساعت رسید و نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ رشد مصرف برق صنایع به ۲۴‌درصد رسیده است که رقم قابل‌توجهی است.
  • ناکامی۸ قانون حامی تولید

    ناکامی۸ قانون حامی تولید

    قوانینی که طی سال‌های گذشته در حمایت از تولید وضع شده‌، نه تنها دستاوردی در بهبود محیط کسب‌وکار و رونق سرمایه‌گذاری نداشته، بلکه در مواردی وضعیت بنگاه‌ها را بدتر نیزکرده‌ است. یکی از اصلی‌ترین دلایل ناکارآمدی این قوانین، نبود سند استراتژی توسعه صنعتی است و با توجه به موانع و زمان‌بر بودن تدوین این سند، راه‌حل موقت، استفاده از ظرفیت قانون برنامه توسعه است.
  • دومینوی خسارات ناترازی انرژی بر صنایع

    دومینوی خسارات ناترازی انرژی بر صنایع

    با آغاز فصل سرما، ناترازی گاز، صنایع و تولید را تهدید می‎‌‌‌کند. در حالی که ایران دارنده ۱۸‌درصد از میادین گازی و دومین دارنده منابع گاز طبیعی جهان است و ۲۲پالایشگاه با ظرفیت تولید ۸۵۰میلیون مترمکعب مشغول تولید گاز در کشور هستند، مصرف ۳۰درصدی نیروگاه‎ها و بیش از ۴۴درصدی بخش خانگی و تجاری از کل تولید گاز کشور، سهم صنایع از گاز تولیدی را به‌رغم پتانسیل این بخش برای ایجاد ارزش‌افزوده در اقتصاد، محدود کرده است.
  • تقابل جنگ و تورم در رینگ پلیمر‌ها

    تقابل جنگ و تورم در رینگ پلیمر‌ها

    بهای محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی کاهشی است و این موضوع افت نرخ پایه این محصولات برای عرضه در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران را به همراه داشته است. با وجود این، افزایش انتظارات تورمی و کاهش تولید برخی محصولات پتروشیمی ظرف هفته‌‌‌های اخیر باعث شده است تا متقاضیان برای کسب سهم از عرضه‌‌‌ها حاضر به رقابت قیمتی با یکدیگر باشند که این موضوع به رشد قیمت نهایی فروش برخی محصولات پرتقاضا منجر شده است.
  • اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 375004.33 ریال اعلام شد.
  • صنایع پایین دستی گروگان پتروشیمی‌ها

    صنایع پایین دستی گروگان پتروشیمی‌ها

    در حالی که بورس کالا با هدف شفافیت و قیمت‌گذاری واقعی ایجاد شد، اما برخی واحدها مانند پتروشیمی‌ها همزمان با سیاست‌های ناقص اقتصادی دولت و اوضاع آشفته اقتصادی برای کسب منافع بیشتر محصولات خود را کنترل‌شده به بورس عرضه می‌کنند. اتفاقی که صنایع پایین دستی را تا مرز ورشکستگی رسانده است.
  • تولید با ظرفیت غیربهینه

    تولید با ظرفیت غیربهینه

    بررسی‌‌‌ روند کلی‌‌‌ شاخص‌‌‌های‌‌‌ آماری‌‌‌ نشان می‌دهد بدون در نظر گرفتن‌‌‌ نوسانات مقطعی‌‌‌، صنعت‌‌‌ کشور از نیمه‌‌‌ دوم دهه‌‌‌ ١٣٨٠ وارد یک‌‌‌دوره نسبتا طولانی‌‌‌ در وضعیت‌‌‌ رکودی‌‌‌ شده است‌‌‌. عدم‌بهره‌برداری‌‌‌ کارآمد از ظرفیت‌‌‌های‌‌‌ موجود صنایع‌‌‌ از جمله‌‌‌ مشکلات در بخش‌‌‌ صنعت‌‌‌ ایران است‌‌‌. تا زمانی‌‌‌ که‌‌‌ ظرفیت‌‌‌های‌‌‌ موجود به‌‌‌درستی‌‌‌ بهره‌‌‌برداری‌‌‌ نشوند، ایجاد ظرفیت‌‌‌های‌‌‌ تولیدی‌‌‌ جدید معنا پیدا نمی‌‌‌کند.
  • شناسایی مواد پلاستیکی متنوع تر توسط نسخه جدید دستگاه  PlasTell

    شناسایی مواد پلاستیکی متنوع تر توسط نسخه جدید دستگاه PlasTell

    نسخه پرو این دستگاه می‌تواند تمام پلاستیک‌های رایج از جمله PE، PP، PS، PC، PVC و ABS را شناسایی کند. این دستگاه برای قابلیت حمل و جابه جایی راحت تر با باتری شارژ می شود.
  • ضربه به تولید با سیاست چندنرخی ارز

    ضربه به تولید با سیاست چندنرخی ارز

    یکی از زخم‌‌‌‌‌‌‌های التیام‌‌‌‌‌‌‌نیافته ارزی که آسیب جدی به تولید و اقتصاد وارد کرده، موضوع چندنرخی بودن ارز است. چندنرخی بودن ارز به منزله مانعی جدی برای توسعه صادرات کشور عمل کرده و به رانت و فساد دامن زده.
  • سقوط قیمت پی وی سی هند به سطح دوره کووید

    سقوط قیمت پی وی سی هند به سطح دوره کووید

    یکی از جنبه های اصلی سقوط اخیر بازارهای PVC هند کمبود تقاضا بوده است که به وضوح در قیمت های داخلی این کشور منعکس شده است و در حال حاضر در پایین ترین سطح از زمان شیوع19_COVID است.
  • دستورالعمل پرداخت مشوق‌های صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲

    دستورالعمل پرداخت مشوق‌های صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲

    سازمان توسعه تجارت، دستورالعمل پرداخت مشوق‌های صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد.
  • ضربه فنی بنگاه‏‏‌های تولیدی

    ضربه فنی بنگاه‏‏‌های تولیدی

    خروج فولاد و سیمان از بورس‌کالا منتفی شده است؛ اما ایرادات کارشناسی به نحوه عرضه مواد اولیه تولید در بورس و چالش‌‌‌هایی که برای صنایع کوچک و پایین‌‌‌دستی در این فرآیند ایجاد می‌شود، همچنان پابرجاست.
  • صادرات کلیه مواد معدنی و محصولات پتروشیمی مشمول مالیات بر درآمد می‌شود

    صادرات کلیه مواد معدنی و محصولات پتروشیمی مشمول مالیات بر درآمد می‌شود

    با تصویب مجلس، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، و محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی در تمام نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد شده و حداقل نیم درصد از ارزش صادراتی آنها به عنوان عوارض صادراتی اخذ خواهد شد.