-
سودجویی کاسبان تولید از زمینهای شهرکهای صنعتی
در بسیاری از شهرک های صنعتی، زمین به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده و در این وضعیت، برخی افراد با هدف صرف تملک زمین و کسب سود آتی از فروش زمین، اقدام می کنند، نه با انگیزه تولید.
-
مدیرعامل پتروشیمی اروند از رشد ۷ درصدی تولید در ۵ ماهه نخست سال جاری خبر داد
مدیرعامل پتروشیمی اروند در همایش فصلی مدیران گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، گزارشی از عملکرد این شرکت در سه سال گذشته ارائه داد و از رشد تولید در سال جاری خبر داد.
-
نشست بزرگ تجاری ایران و اوراسیا برگزار میشود
طبق اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، رئیس جدید این سازمان، به منظور شرکت در "نشست بزرگ تجاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا" راهی جمهوری ارمنستان میشود.
-
تفاوت نرخ ارز و سیاست های ارزی چالش اصلی صادرکنندگان و صنایع پایین دستی
جمالی نایب رییس انجمن پلیمر اصفهان با بیان اینکه بعد از اجرای سیاست های ارزی نیمی از بازارهای صادراتی خود را از دست دادیم، گفت: یارانه ارزی هیچ گاه در جیب مصرف کننده نهایی نمی رود.
-
رکورد جدید پتروشیمی بندرامام در تولید
پتروشیمی بندرامام در راستای طرح توسعه «بندرامام نوین» و با تمرکز بر نوسازی و افزایش ظرفیت تولید، پیشبینی کرده است که تولید سالانه خود را به ۹.۵ میلیون تن برساند.
-
ایران از واردات پلیمر ترکیه کنار گذاشته شد
۵ صادرکننده برتر پلیمر به ترکیه در سال ٢٠٢٣ ، عربستان سعودی (١،۵٠۵،١١۵ تن)، کره جنوبی (۶۶٧،١٧۶ تن)، ایالات متحده آمریکا (۶٠٧،۴٩٢ تن)، روسیه (۶٠۴،٨٨۵ تن) و مصر (٣۵۶،٧١۵ تن) بودند.
-
تحمیل خسارت به تجارت/بررسی اثر تعطیلات بر تجارت
افزایش تعطیلات رسمی کشور به ۲روز در هفته موردتایید اغلب فعالان اقتصادی است، با اینوجود اختلاف اصلی بر سر روز تعطیل است. در هفتههای اخیر و با تصویب روز پنجشنبه بهعنوان روز تعطیل رسمی، آثار این اقدام بر اقتصاد و بهویژه حوزه تجارت مجددا موردتوجه سیاستگذاران قرار گرفت. کاهش روزهای کاری مشترک هفته با دنیا به ۳روز، کاهش ارتباط ایران با شبکه تجارتجهانی و همچنین افت تجارت در هر دو حوزه واردات و صادرات و تعمیم عوارض آن به بخش تولید را باید از مهمترین آثار سوء این لایحه برشمرد.
-
کالای تجاری و بازرگانی؛ مشتری اصلی ارز وارداتی
آمارها حاکی از آن است که از ابتدای سال تا ابتدای ماه جاری بیشترین سهم از تامین ارز واردات مربوط به کالاهای تجاری و بازرگانی و پایینترین سهم به کالاهای خدماتی اختصاص داشته است.
-
حمایت دلار مبادلهای از پتروشیمیها
قیمت پایه محصولات پتروشیمی در روز اول مهرماه در حالی اعلام شد که ۸۵درصد از این محصولات با رشد قیمت همراه بودند. بازار جهانی تحتتاثیر تشدید تنشها در منطقه خاورمیانه قرار دارد و از اینرو شاخص برنت ۰.۵درصد کاهش قیمت را به ثبت رساند و قیمت محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی نیز بدون تغییر باقی ماند؛ در نتیجه افزایش قیمت پایه بخش اعظمی از محصولات پتروشیمی تحتتاثیر افزایش ۰.۷درصدی نرخ دلار مبادلهای رخ داده است.
-
تسهیل تامین مالی شرکتهای کوچک و متوسط از طریق اوراق مرابحه در بازار سرمایه
فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد که با اعلام مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اواق بهادار، امکان انتشار اوراق مرابحه برای شرکتهای کوچک و متوسط فراهم شده است.
-
هشت دوره آموزشی در حوزه تجارت خارجی و مدیریت شرکتی
موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران (آیتک) هشت دوره آموزشی با عناوین «جامع ثبتسفارش واردات کالا»، «شناخت هزینهها و ریسک در فرآیند واردات»، «جامع مهارتهای بازرگانی»، «مکاتبات اداری و اصول نامهنگاری»، «رموز موفقیت در صادرات و واردات»، «بازاریابی بینالمللی»، «آشنایی با تازهها و قابلیتهای جدید سامانه جامع تجارت» و «توانمندسازی هیئت مدیره» در شروع فصل پاییز برگزار میکند.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 461591.80ریال اعلام شد.
-
فهرست جدید اینتا کدهای مالیاتی منتشر شد
سازمان امور مالیاتی کشور فهرست نسبتهای سود فعالیتهای تولید، بازرگانی و خدمات مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد.
-
سکته کامل ساختوساز/ انجماد بازار تولید مسکن به ۱۴۰۳ هم سرایت کرد
ساختوساز در تهران طی پنج ماه اول امسال باز هم رکورد «رکود» زد.
-
توافق دوجانبه برای توانمندسازی واحدهای تولیدی در نواحی صنعتی
در نشستی که با حضور مسئولان و مدیران اتاق بازرگانی تهران و شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران برگزار شد، دو طرف ضمن تبادلنظر و همفکری روی راهکارهایی برای رسیدگی و حل مشکلات واحدهای تولیدی، پیرامون همکاریهای دوجانبه با هدف تقویت بنگاههای فعال در نواحی صنعتی استان و امضای یک تفاهمنامه کاری، به توافق رسیدند.
-
۸ مشکل اصلی تولید در تابستان اعلام شد؛ قطعی برق در صدر
از دید برخی از فعالان اقتصادی، در مردادماه ۸ مشکل اصلی از جمله تداوم فرآیند طولانی تخصیص ارز و ترخیص مواد اولیه از گمرک، کمبود نقدینگی، قطعی گسترده برق و تداوم کاهش قدرت خرید داشتیم.
-
نحوه بررسی برنامه تولید واحدهای دارای مجوز صنفی ابلاغ شد
معاون معادن و فرآوری مواد وزیر صمت در نامهای نحوه بررسی برنامه تولید واحدهای دارای مجوز صنفی را ابلاغ کرد.
-
تأمین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی، بحران اساسی صنعت کشور است
نایبرئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، تأمین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی را بحران اساسی صنعت دانست و گفت: بنگاههای کوچک و متوسط با سهم 40 درصدی از اشتغال کشور، در آستانه فروپاشی قرار دارند.
-
پالس متغیرها به هزینه بنگاهها
تورم تولیدکننده بخش صنعت اگرچه در ۱۲ماه منتهی به مردادماه نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است، با وجود این، بررسی مولفههای تاثیرگذاری همچون نرخ ارز، نقدینگی و ارزش افزوده صنعتی حاکی از این است که هزینه بنگاههای صنعتی همچنان در مسیر افزایشی قرار دارد.
-
دولت طبق قانون زیان قطعی برق را به صنایع میپردازد؟
توقف تولید، خرابی دستگاهها و ابزار برقی، هدررفت مواد و محصول حین ساخت، اخلال در زنجیرههای متصل تولیدی، نابسامانی و سردرگمی در برنامههای کاری از چالشهایی است که قطعیهای مکرر برق بهویژه خاموشیهای بدون برنامه برای بخش صنعت به دنبال میآورد. موضوعی که جدا از تورم، تحریم و مشکلات اقتصادی، صنعت و تولید را به خود مشغول کرده است.