آرشیو رویدادها

  • آخرین مهلت ارایه اظهارنامه دوره بهار سال 1403 / شرایط و نحوه بخشودگی جرایم مربوط به تکالیف مالیات بر ارزش افزوده

    آخرین مهلت ارایه اظهارنامه دوره بهار سال 1403 / شرایط و نحوه بخشودگی جرایم مربوط به تکالیف مالیات بر ارزش افزوده

    بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، آخرین مهلت ارایه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بهار سال ۱۴۰۳ برای استفاده از بخشودگی جرایم موضوع ماده (۲۲) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و جرایم موضوع بند(ب) ماده (٣٦) و ماده (۳۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده، ۲۴ آذرماه می باشد.
  • اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 528786.2 ریال اعلام شد.
  • افتتاح مرکز تجاری ایران در بلاروس

    افتتاح مرکز تجاری ایران در بلاروس

    مدیرکل دفتر آسیای‌ میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه‌تجارت ایران، ضمن اشاره به حجم تجارت ایران و بلاروس از افتتاح مرکز تجاری ایران در بلاروس در حاشیه سفر وزیر صمت ایران به این کشور خبر داد.
  • پیشرفت ۶۰ درصدی پروژه اتان ریکاوری پتروشیمی بندرامام

    پیشرفت ۶۰ درصدی پروژه اتان ریکاوری پتروشیمی بندرامام

    با نصب مبدل تبخیر کننده سیکل تبرید پیشرفت پروژه اتان ریکاوری به ۶۰ درصد رسید.
  • ریسک کاهش عیار تولیدات پتروشیمی

    ریسک کاهش عیار تولیدات پتروشیمی

    دوره توسعه گسترده صنعت پتروشیمی ایران عمدتا بر پایه خوراک گازی شکل گرفت و این موضوع علاوه بر تشدید ناترازی گاز کشور، موجب شد که در زنجیره‌های عمدتا خوراک مایع با کمبود مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین‌دستی مواجه شویم. روح الله وحیدکیانی، کارشناس حوزه نفت و پتروشیمی در گفت‌وگو با« دنیای اقتصاد» با اشاره به این موضوع، می‌گوید: با توجه به کمبود نهاده‌های پتروشیمی، بسیاری از واحدهای صنعتی کشور تنها با ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند.
  • منافع حاصل از بازار سرمایه مشمول مالیات بردرآمد می‌شود

    منافع حاصل از بازار سرمایه مشمول مالیات بردرآمد می‌شود

    نمایندگان در روند بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور مصوب کردند که هرگونه منافع حاصل از نگهداری وجوه اشخاص در اتاق‌های پایاپای در بازار سرمایه به‌عنوان درآمد در صورت‌های مالی ثبت و مشمول مالیات‌ بردرآمد خواهد شد.
  • قطعی برق صنایع همچنان ادامه دارد

    قطعی برق صنایع همچنان ادامه دارد

    هنوز وضعیت تامین کسری انرژی برق در هاله ای از ابهام است؟ فعالان اقتصادی بخش خصوصی در اتاق تهران به این سوال پاسخ مثبت دادند و به گفته آنها همچنان قطعی برق ادامه دارد.
  • گروه‌های کالایی ملزم به معاملات در سامانه ارز تجاری مشخص شدند

    گروه‌های کالایی ملزم به معاملات در سامانه ارز تجاری مشخص شدند

    پیرو بخشنامه جدید بانک مرکزی، برخی از صادرکنندگان از ۳ آذر ۱۴۰۳ ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند.
  • بازگشت کمیته تخصیص ارز به سازمان توسعه تجارت از اول دی

    بازگشت کمیته تخصیص ارز به سازمان توسعه تجارت از اول دی

    با دستور وزیر صمت کمیتۀ تخصیص ارز از اول دی ماه به سازمان توسعۀ تجارت برمی گردد.
  • توسعه بازار لوله های پی وی سی اروپا از طریق  نوآوری ها

    توسعه بازار لوله های پی وی سی اروپا از طریق نوآوری ها

    مقررات مؤثر در بخش لوله‌های PVC اروپا، چالش‌های بازار برای این صنعت و پیشرفت در عملکرد فنی در سومین کنفرانس PVC4Pipes با موضوع «توسعه بازار لوله های پی وی سی از طریق نوآوری» ارائه شد.
  • جدال نابرابر تراز مالی کارخانه‌ها با ناترازی انرژی

    جدال نابرابر تراز مالی کارخانه‌ها با ناترازی انرژی

    مهدی خاکی‌فیروز، روزنامه‌نگار اقتصادی، طی یادداشتی به وضعیت ناترازی انرژی در کشور و اثرات آن بر شرایط مالی واحدهای اقتصادی پرداخته و آن را جدال نابرابر تراز مالی کارخانه‌ها با ناترازی انرژی لقب داده است.
  • راهنمای ثبت شکایت درباره تغییرات ناگهانی مقررات اقتصادی در سامانه 2430

    راهنمای ثبت شکایت درباره تغییرات ناگهانی مقررات اقتصادی در سامانه 2430

    سامانه 2430 در راستای اجرای مواد 24 و 30 قانون بهبود محیط کسب‌وکار راه اندازی شده و فعالان اقتصادی در صورت مشاهده مقررات خلق‌الساعه یا تغییر ناگهانی در مقررات، می‌توانند از این مسیر موضوع را برای پیگیری اطلاع‌رسانی کنند.
  • «رشد» ساختمان نشست کرد

    «رشد» ساختمان نشست کرد

    بخش ساختمان در مسیر «رشد»، از فراز ابتدای دهه۹۰ با شیب تند به سطح نزدیک صفر در نیمسال۱۴۰۳ نشست کرد. ارزش‌افزوده این بخش در عصر رونق مسکن نیمه اول دهه ۹۰، سالانه متوسط ۱۱.۴درصد افزایش یافت؛ اما طی ۷.۵سال اخیر با کاهش میانگین ۲.۴درصدی روبه‌رو شد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، فرود سرمایه‌گذاری ساختمانی در سال‌های اخیر و ضعف بودجه عمرانی، موتور رشد ساختمان را از کار انداخت. در نیمه اول امسال نیز هدف‌گذاری ۹درصدی برای رشد ساختمان به تحقق ۰.۳درصدی منجر شد. موانع رونق ساختمان لیست شده است.
  • اشباح صنعتی در صف رانت

    اشباح صنعتی در صف رانت

    سالانه حجم قابل توجهی از تسهیلات بانکی و ارز دولتی که با هدف حمایت از تولید تخصیص می‌یابد، در عمل به شرکت‌های صوری یا «اشباح صنعتی» می‌رسد. واحدهای تولیدی که در آنها نه تولیدی صورت می‏گیرد و نه شاغلی در آنها وجود دارد، اما همیشه در صف اول دریافت مواد اولیه، ارز و تسهیلات ریالی هستند. بخش قابل توجهی از این معضل به خاطر ساختار کژکارکردی است که رانت را تعریف کرده و فکر می‌کند که با سامانه و نظارت می‏تواند مطمئن باشد که از سوءاستفاده جلوگیری می‏کند. کارشناسان اعتقاد دارند این «اشباح صنعتی» مهم‌ترین عامل انحراف منابع از تخصیص بهینه و همین‌طور عامل اصلی تضعیف صرفه مقیاس اقتصاد هستند. در شرایطی که واحدهای تولیدی موجود با مشکلات متعددی در حوزه برق، گاز و کمبود منابع در گردش مواجهند، ارائه غیر‏شفاف و بی‏رویه مجوز به واحدهای جدید باید مورد بازبینی قرار گیرد. با تخصیص بازارمحور ارز و منابع بانکی، بنگاه‌های تولیدی برای استفاده از انتفاع تولید به‌وجود می‏آیند نه استفاده از رانت و این‌گونه دیگر خبری از اشباح صنعتی نخواهد بود.
  • چرخه فاجعه‌بار کمبود انرژی در صنایع

    چرخه فاجعه‌بار کمبود انرژی در صنایع

    محمد زائری، رئیس مرکز بهبود کسب‌وکار اتاق ایران در یادداشتی به ظرفیت ماده 25 قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار برای جبران خسارت‌های ناشی از قطع برق و گاز صنایع و اشاره و از اجرایی نشدن آن انتقاد کرد.
  • چتر حمایت مالیاتی بر سر تولید؛ مالیات تولید کاهش یافت

    چتر حمایت مالیاتی بر سر تولید؛ مالیات تولید کاهش یافت

    نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر دیروز با کاهش ۵ درصدی مالیات تولید موافقت کردند که به اعتقاد کارشناسان این امر می تواند تا حدودی موجب افزایش حاشیه سود تولیدکنندگان شود.
  • توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در مجالس ۴کشور اوراسیا تصویب شد

    توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در مجالس ۴کشور اوراسیا تصویب شد

    لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اجماع آرا در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌اسلامی تصویب‌شده و در انتظار تصویب نهایی در صحن مجلس است.
  • اهداف سامانه جدید ارز تجاری چیست؟

    اهداف سامانه جدید ارز تجاری چیست؟

    سال‏‏‏‏‌هاست فعالان و تجار در حوزه صادرات و واردات به نواقص سامانه نیما اعتراض می‌کنند. آنها معتقدند در این سامانه کشف قیمت براساس عرضه و تقاضا شکل نمی‌گیرد و بانک‌مرکزی دائما در این سامانه دخالت می‌کند؛ به‌طوری که در حال‌حاضر فاصله معناداری بین نرخ ارز آزاد و سامانه نیما وجود دارد. در این راستا، بانک‌مرکزی به سمت طراحی سامانه‏‏‏‏‌ای رفت که در آن کشف قیمت بر اساس سیستم عرضه و تقاضا صورت بگیرد. سامانه معاملات بازار ارز تجاری، بستری است که در آن واردکنندگان و صادرکنندگان یکدیگر را ملاقات کرده و بدون نرخ‌سازی، ارز خود را مبادله می‌کنند. به گفته مسوولان، در آینده این سامانه محلی برای ایجاد قراردادهای آتی و سلف ارزی می‌شود و فعالان اقتصادی می‌توانند در آن، ریسک‌های تجاری خود را کاهش دهند.
  • بن بست جدید برای صادرات غیرنفتی ایران

    بن بست جدید برای صادرات غیرنفتی ایران

    سیاست‌های جدید بانک مرکزی در بازگشت ارز صادراتی بن بست جدیدی از نگاه تجار ایجاد کرده و نگرانی از کاهش صادرات را در بین آنها دامن زده است.
  • آغاز فرآیند تامین ارز بازرگانان در مرکز مبادله

    آغاز فرآیند تامین ارز بازرگانان در مرکز مبادله

    بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، کلیه ثبت سفارش‌های مشمول تامین ارز از محل صادرات دیگران، علاوه بر روال گذشته می‌توانند درخواست تخصیص ارز خود را ایجاد یا ویرایش کنند.