آرشیو صادرات و واردات
-
الزامی شدن فروش ارز مندرج در پروانه گمرکی به بانک مرکزی برای صادرکنندگان
یک کارشناس اقتصادی گفت:کلیه صادر کنندگان کالا موظفند ارز مندرج در پروانه گمرکی را صرفا به بانک مرکزی به فروش رسانند.
-
مصوبات شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی ابلاغ شد+ جزئیات
مصوبات یازدهمین نشست شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در قالب ۱۰ بند ابلاغ شد.
-
نحوه اخذ ضمانتنامه بانکی برای افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات
مشخصات ضمانتنامه بانکی جهت افزایش سقف اعتباری واردات و صادرات اعلام شد.
-
8 مانعی که پای صادرات ایران را لنگ کرده است
صادرات به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی، نقش کلیدی در توسعه کشورها ایفا میکند. با این حال، در ایران، باوجود ظرفیتهای فراوان در حوزههای انرژی، کشاورزی و معدنی، صادرات با چالشهای متعددی مواجه است؛ از قوانین دستوپاگیر داخلی تا تحریمهای بینالمللی، عوامل مختلفی دست به دست هم دادهاند تا ایران نتواند به جایگاه واقعی خود در تجارت جهانی دست یابد.
-
تعرفه گمرکی با سه نرخ
سال آینده تعرفههای گمرکی با دستکم سه نرخ ارز محاسبه و بر جریان تجارت کالاها اعمال میشود. تعرفه واردات بخشی از کالاهای وارداتی در گمرک با نرخ ارز ترجیحی و دستهای دیگر با نرخ ارز توافقی محاسبه خواهد شد.
-
تونل وحشت واردات
همانطور که عکسبرداری برای پزشکان راه درستی برای رصد وضعیت سلامت افراد است، دیدن بافت آسیبدیده و رصد دقیق فضا، تحلیل و تجویز را ممکن میسازد. تجارت بهعنوان یکی از موتورهای رشد اقتصادی، مدتهاست با وضعیت سختی در کشور روبهرو است. بررسی «دنیایاقتصاد» نشان میدهد بهرغم تلاش سیاستگذاران، زمان ترخیص کالا از گمرک بسیار طولانی است. بخش خصوصی مدتهاست با یادآوری موانع اداری واردات، ترخیص کالا را مانع جدی بهبود محیط کسبوکار در دو حوزه تولید و تجارت میداند. با اینکه ظاهرا مبادی ورودی کالا به کشور باید دسترسی به قطعات، مواد اولیه، فناوری و کالا را برای صنایع، تجار و سرمایهگذاران ساده و آسان کند؛ اما پیچیده کردن بیش از حد مسیر واردات به دستانداز اتصال به تجارت جهانی تبدیل شده است. موضوعی که عمدتا بهدلیل تخصیص ارز، سامانه بازی و عدم همکاری نهادها هزینه تولید را در ایران بهشدت افزایش داده است.
-
تله ثبت سفارش کالا
گمرک ظاهرا برای پایش ورود و خروج کالا تاسیس شده اما دروازه صادرات و واردات کشور در تله سیاست ارزی گرفتار شدهاست. ثبتسفارش نیز هسته مرکزی این سیاست است که گرچه در ظاهر اتصالی با روندهای ارزی ندارد اما عملا متغیر کنترلگر واردات و صادرات بهشمار میرود. پیچیدهبودن، زمانبر بودن، چندپارهبودن و پرهزینهبودن از جمله نشانههای یک سیستم ورود و خروج کالاست که از استانداردهای بینالمللی فاصله دارد.
-
ضوابط پرداخت مشوقهای صادراتی سال ۱۴۰۳ ابلاغ شد | شیوهنامه و فرمهای دریافت مشوقهای صادراتی
سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامهای ضوابط پرداخت مشوقهای صادرات غیرنفتی سال جاری را ابلاغ کرد و متقاضیان تا 16 بهمن فرصت دارند درخواست و مدارک خود را ارسال کنند.
-
بازدید هیئت تجار ازبکستان ازغرفه انجمن تولید کنندگان لوله و اتصالات پی وی سی در بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران
در روز دوم بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران، هیئت تجار ازبکستان به همراه گروه مترجمین تجاری خود از غرفه انجمن تولید کنندگان لوله و اتصالات پی وی سی ایران بازدید کردند
-
دعوت به همکاری وعضویت در کمیته تخصصی مواد اولیه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی ایران
با توجه به اهمیت تامین پایدار مواد اولیه در صنعت لوله و اتصالات پی وی سی و لزوم ارتقاء سطح کیفی و کمی محصولات، انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی ایران تصمیم به تشکیل کمیته تخصصی مواد اولیه گرفته است
-
پرداخت مشوق های صادرات غیر نفتی سال ۱۴۰۳
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان از ابلاغ فراخوان پرداخت مشوق های صادرات غیر نفتی سال ۱۴۰۳ خبر داد.
-
مهلتهای ارائه اسناد حمل برای رفع تعهدات ارزی تمدید شد
به دنبال مصوبه شورای گفتوگو، مهلتهای ارائه اسناد حمل برای رفع تعهدات ارزی با صدور بخشنامه جدید بانک مرکزی، تمدید شد.
-
ترخیص کالای گمرکی با تودیع ضمانتنامه بانکی
ترخیصکالای گمرکی با تودیع ضمانتنامه بانکی امکانپذیر شد.
-
الزام عرضه ارز حاصل از صادرات خود در مرکزمبادله از اول بهمن
بر اساس مصوبات کارگروه بازگشت ارز، از تاریخ یکم بهمن ماه عرضه ارز حاصل از صادرات خود در بازار تجاری مرکزمبادله الزامی شد.
-
سیاست جدید ارزی و پایان بهانهها برای عدم بازگشت دلارصادراتی
تیم اقتصادی دولت چهاردهم با اجرای سیاستهای جدید ارزی وعده تسهیل بازگشت ارز صادراتی را داده است. بنابراین انتظار میرود صنایع بزرگی مانند پتروشیمیها و فولادیها با تسریع در عرضه ارز، به آرامش بازار کمک کنند.
-
پایان بهانهجویی صادرکنندگان برای عدم تزریق ارز
بعد از اعمال سیاستهای جدید و با جهش نرخ ارز رسمی، دیگر بهانه ای برای صادرکنندگان برای عدم تزریق ارز صادراتی به سامانه های رسمی وجود ندارد. براین اساس باید منتظر پایان رویه رانتی واردات در مقابل صادرات خود نیز بود.
-
امکان تامین مالی ارزش منابع بازرگانان در بازار ارز تجاری
معاون ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه بازرگانان خوشحساب میتوانند از بانکها خط اعتباری بگیرند، اظهار کرد: تسهیل نقلوانتقال ارز، امکان تامین مالی و بیمه ارزش منابع واردکننده و صادرکننده از جمله امتیازاتی است که در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران برای بازرگانان در نظر گرفته شده است.
-
7 اقدام مؤثر در توسعه صادرات بخش خصوصی به اوراسیا
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در یادداشتی 7 اقدام مؤثر در توسعه صادرات بخش خصوصی به اوراسیا را تشریح کرد. تقویت زیرساختهای مالی و بیمهای و افزایش ارزشافزوده و توسعه صنایع تبدیلی، از جمله این اقدامات است.
-
۷ قاعده بازی صادرات
صادرات ایران در بند سیاستهای ناکارآمد و محدودیتهای ناشی از تحریم است. آسیبشناسی وضعیت تولید و زنجیره ارزش در کشور بیانگر آن است که رشد صادرات غیرنفتی ایران نیازمند ملزوماتی از جمله رفع محدودیتهای ناشی از تحریم و تغییر نقش دولت از تنظیمگری به تسهیلگری است. کارشناسان به ۷ اهرم کلیدی اشاره میکنند که زمینهساز رونق و جهش صادرات است.
-
چرا کماظهاری در صادرات افزایش یافته است؟
براساس گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، مهمترین عامل اثرگذار در کم اظهاری صادرات، اختلاف نرخ ارز سامانه نیما و نرخ ارز بازار آزاد است؛ به طوری که در دورههایی مانند زمستان ۱۴۰۱ که اختلاف این دو نرخ بیشتر شده، نرخ کم اظهاری نیز به صورت فزاینده بیشتر شده است.