آرشیو صادرات و واردات
-
تعلیق مصوبه افزایش تعرفه انبارداری کالا در تمامی بنادر کشور
قائممقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان تهران از ابلاغ و مصوبه جدید سازمان بنادر و دریانوردی در رابطه با تعلیق مصوبه افزایش تعرفه انبارداری کالاها در تمامی بنادر کشور، خبر داد. هومن حاجیپور با اعلام اینکه طبق این مصوبه، افزایش نرخ انبارداری کالا در تمامی بنادر کشور از تاریخ 1403/04/03 متوقف شده و مبالغ اضافه دریافتی هزینه انبارداری که از این تاریخ به بعد، از صاحبان کالا دریافت شده، مسترد میشود، تصریح کرد که بر اساس این دستورالعمل جدید، موضوع افزایش تعرفه انبارداری کالا، از تاریخ سوم تیرماه امسال تا زمان تعیین تکلیف نهایی در ستاد اقتصاد دولت، متوقف شدهاست.
-
بهبود تراز تجاری با احیای شورای عالی صادرات در دوران تحریم
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به احیای شورای عالی صادرات گفت: راه اندازی مجدد شورای عالی صادارت در دوران تحریم میتواند کمککننده باشد و به بهبود فضای کسب و کار، تولید و تراز تجاری کمک خواهد کرد.
-
بال شکسته تجارت ایران
فعالان تجاری یکی از مهمترین گروههایی هستند که طی هفتههای گذشته از لغو یا محدودیت پروازهای ایران ضربه خوردهاند. تجارت در تعامل با سایر کشورها شکل میگیرد و معنا مییابد. به اعتقاد فعالان تجاری، حضور مستقیم در کشورهای طرف معامله، الزامی برای تداوم تجارت است.
-
واکاوی سیاستهای ضدصادراتی
آیین روز ملی صادرات، فرصتی بود تا علاوهبر تقدیر از صادرکنندگان ممتاز، مدالآور و نمونه کشور، به واکاوی دلایل و سیاستهای ضدصادراتی پرداخته شود که تبدیل به سدی در مقابل ارزآوری و رشد صادرات غیرنفتی کشور شده و تراز تجاری منفی بیش از ۱۶میلیارد دلاری در سالگذشته و ۷میلیارد دلاری در ۶ ماه نخست سالجاری را بهدنبال داشتهاست.
-
مهلت رفع تعهد ارزی تا پایان سال تمدید شد
بر اساس مصوبات کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات، دسترسی به کوتاژ های صادراتی مربوط به سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۰ و رفع تعهد ارز حاصل از صادرات تا پایان سال جاری تمدید شد.
-
مشوق های صادراتی افزایش مییابد
دهقانی گفت: سازمان برنامه و بودجه قول دادهاند که میزان اعتبار این بخش را افزایش دهند، اما باید مشوق های صادراتی سازماندهی شود. به همین دلیل مشوق ها کمکی برای تسهیل صادرات داده خواهد شد.
-
جزئیات جدید از تجارت آزاد ایران با این کشورها
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ۸۷ درصد کالاها بین ایران و اعضای اقتصادی اتحادیه اوراسیا مشمول تجارت آزاد و بدون تعرفه است.
-
ظهور موانع غیرتعرفهای در تجارت
نقدهای بسیاری بر تجارت ایران با سایر کشورهای جهان وارد است. درآمدهای گمرکی ،جزئی از مبالغ وصولی دولت در بودجهکل ایران است و همیشه این بحث وجود داشته که با افزایش این درآمد تنها حجم تجارت کشور کاهش پیدا میکند. افزایش تعرفههای تجاری، نافی تجارت آزاد بین کشورهای دنیا شناخته میشود اما عدمتقارن تعرفههای تجاری بین طرفین نیز باعث ضرر یکی از کشورها خواهد شد.
-
سهمیهبندی در واردات مواد اولیه و ماشینآلات به کمبود کالا منجر میشود
هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران نسبت به عواقب اعمال سهمیهبندی در واردات مواد اولیه، قطعات یدکی و ماشینآلات هشدار داد و گفت که تداوم این محدودیتها به کمبود جدی کالا منجر میشود.
-
آوار بخشنامه ها بر سر تولید و تجارت
تصمیم های خلق الساعه وبخشنامه های ناگهانی یکی ازمعضلات اصلی بخش خصوصی است موضوعی که تولیدکنندگان و صادرکنندگان به آن اذعان دارند و می گویند این اقدامات نه تنها موجب بهبود شرایط نمی شود، بلکه پیش بینی پذیری اقتصاد را کمرنگ می کند.آمارها نشان می دهد در طول هفت سال گذشته تقریبا روزی یک بخشنامه صادر شده که این موضوع می تواند به اقتصاد آسیب بزند.
-
موانع پیش روی توسعه تجارت خارجی
نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران گفت: متصل نبودن ایران به سیستم بانکی جهانی، توسعه تجارت خارجی ایران را با ابهام روبهرو کرده است.
-
جزئیات جدید از صادرات ایران به کشورهای بریکس
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، بر تسهیل در توسعه صادرات به کشورهای عضو بریکس تاکید کرد و گفت: صادرات ایران به برزیل در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با افزایش ۲.۵ برابری به ۱۶۳ میلیون دلار رسیده است.
-
نخستین جلسه کمیسیون صادرات انجمن پی وی سی برگزار شد
پیرو بررسی ها و تعیین اولویت نیازمندی های صنعت توسط هیئت مدیره ، برنامه ریزی تشکیل کمیسیون صادرات لوله و اتصالات PVC در دستور کار انجمن قرار گرفت. اولین جلسه این کمیسیون اساسا با هدف توسعه و تسهیل صادرات لوله و اتصالات پی وی سی امروز مورخ 03/07/11 با حضور 12نفر از اعضای انجمن که برای حضور در این کمیسیون اعلام آمادگی کرده بودند، برگزار شد.
-
سد داخلی و خارجی توسعه صادرات
تلاش برای حل مساله FATF، موضوعی است که از سوی دولت چهاردهم مطرحشده و فعالان صنعتی و اقتصادی را امیدوار کردهاست. رفع مشکل موردبحث یکی از الزامات اساسی پیشروی توسعه صادرات کشور است، بااینوجود نباید فراموش کرد که ارتقای سطح حضور ایران در بازار جهانی نیازمند اخذ تصمیمات جدید و گرهگشایی از سایر چالشهای پیشروی توسعه صادرات است. درهمینحال باید همسو با تغییرات جهانی در حوزه تجارت گام برداشت.
-
لزوم نظارت برروی صادرات کالاهای باکیفیت برای حفظ بازار عراق
رئیس اتاق ایران در نشست شورای روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران، ضمن ارائه گزارشی از سفر اخیر خود به عراق، بر لزوم نظارت بر کیفیت کالاهای صادراتی به عراق برای جلوگیری از حذف ایران از بازار این کشور تاکید کرد.
-
جزئیات انتخاب صادرکننده نمونه
محمدصادق قنادزاده؛ معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعهتجارت ایران، ضمن اشاره به فصل تمایز روز ملی صادرات ۱۴۰۳ به مکانیزم انتخاب صادرکننده نمونه در سالجاری پرداخت. بهگزارش روابطعمومی سازمان توسعهتجارت ایران، قنادزاده افزود: مصادفشدن روز ملی صادرات با روی کار آمدن دولت چهاردهم را میتوان بهعنوان مهمترین تفاوت برگزاری این همایش، با سالهای گذشته درنظر گرفت؛ در واقع بهنوعی این رویداد، نخستین اقدام عملی دولت جدید در حوزه تجارت و صادرات است.
-
مشکلات اصلی در رونق تولید کجاست؟
تعدد بخشنامهها و تغییرات مدام رویههای اعمالی برای واردات مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی در چند ماه اخیر، موجب سردرگمی، کاهش تولید و حتی بی انگیزگی و تدارک کارآفرینان برای انتقال فعالیت به خارج از کشور بخصوص کارآفرینان تولیدی صادراتی شده است .
-
با پایان برنامه ششم توسعه ممنوعیت واردات چه تغییری میکند؟
رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه از ابتدای سال۱۴۰۳، با پایان برنامه ششم توسعه، دولت دیگر اختیار ممنوعکردن کالاها را به واسطه تولید مشابه داخلی ندارد، گفت: دولت در حالحاضر میتواند از ابزار سود بازرگانی برای حمایت از تولید داخل استفاده کند، اما سایر ممنوعیتهای واردات همچنان پابرجاست که مهمترین آنها مربوط به واردات کالاهای لوکس و غیرضروری است.
-
کنترل سیستمی تامین محل ارز سهمیه تولیدی و بازرگانی
سامانه جامع تجارت در اطلاعیه ای از کنترل سیستمی سهمیه تولیدی، بازرگانی و ماشینآلات برای سایر محلهای تامین ارز خبر داد.
-
وزیر صمت صادرکنندگان را ضربه فنی کرد
اخیرا صادرکنندگان نسبت به اعمال سقف صادراتی برای فعالان باسابقه و شناسنامهدار این حوزه اعتراض کردند؛ اقدامی که اگرچه چندی قبل خبر توقف اجرای دستورالعمل آن رسید؛ اما مشکلات آن همچنان پابرجاست.