آرشیو صادرات و واردات

  • سامانه معاملات ارز تجاری چگونه عمل می‌کند؟

    سامانه معاملات ارز تجاری چگونه عمل می‌کند؟

    با ایجاد بازار ارز تجاری میان صادر کننده و وارد کننده یعنی عرضه کننده و متقاضی ارز قراردادی به وجود می آید ودر این قالب دوره زمانی رفع تعهد برای صادرکننده، مشخص می شود و اگر از دوره زمانی عبور کند، تنبیهات مشخصی در نظر گرفته می شود.
  • سیگنال تعطیلی ارز نیما به صادرکنندگان قدیمی

    سیگنال تعطیلی ارز نیما به صادرکنندگان قدیمی

    حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران معتقد است با راه‌اندازی بازار ارز تجاری و حذف ارز نیمایی، بسیاری از صادرکنندگان که دو سه سال گذشته از عرصه صادرات خارج شده بودند، دوباره وارد عرضه صادرات شوند.
  • شروع به کار بازار ارز تجاری از فردا؛ ماهیت بازار باید «توافقی» بماند

    شروع به کار بازار ارز تجاری از فردا؛ ماهیت بازار باید «توافقی» بماند

    سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران از فردا به صورت رسمی آغاز به کار می‌کند؛ طبق اعلام بانک مرکزی همه معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر صورت می‌گرفت، در این بازار انجام خواهد شد.
  • اثرات انتقال معاملات نیما به توافقی چیست؟

    اثرات انتقال معاملات نیما به توافقی چیست؟

    عضو کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه حرکت به سمت تک‌نرخی شدن ارز باعث کاهش فساد می‌شود، گفت: ایجاد بازار ارز تجاری به کاهش رانت و همچنین مدیریت عرضه و تقاضا کمک می‌کند.
  • صنایع صادراتی از حذف نیما استقبال کردند

    صنایع صادراتی از حذف نیما استقبال کردند

    دولت تصمیم به خاتمه سرکوب ارزی گرفته و توافق در بازار ارز نیما را جانشین سیاست قبلی خود کرده است. اگر شرایط به نحو احسن پیش رود، «صنایع فولاد، مس و زنجیره صنایع معدنی»، «صنایع پتروشیمی و محصولات شیمیایی» در کنار بخش «نفت و میعانات» بزرگ‌ترین برندگان این تحول هستند ضمن اینکه بازار سرمایه ایران از محل این تحول مثبت می‏‏‌تواند دوره جدیدی از رونق و سبزپوشی را تجربه کند.
  • رکود صادرات زیر سایه پیمان‌سپاری ارزی

    رکود صادرات زیر سایه پیمان‌سپاری ارزی

    در سال‌های اخیر، باتوجه به نوسانات بازار ارز و سیاست‌های اقتصادی مختلف، موضوع «پیمان‌سپاری ارزی» به‌عنوان یکی از راهکارهای مدیریت بازار ارز و تسهیل تجارت خارجی مطرح شده است.اما ممکن است مشکلاتی برای صادرکنندگان و سرمایه‌گذاران ایجاد کند.
  • فراخوان ارزیابی و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۳

    فراخوان ارزیابی و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۳

    ارزیابی و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۳ با عملکرد صادراتی سال ۱۴۰۲ آغاز شد.
  • تمدید مهلت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در سال ۱۴۰۲

    تمدید مهلت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در سال ۱۴۰۲

    مهلت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان کالا در سال ۱۴۰۲ برای بهره مندی از معافیت مالیاتی موضوع ماده ۱۴۱ قانون مالیات‌های مستقیم تمدید شد.
  • بازار ارز تجاری از ۲۶ آذرماه کاملاً اجرایی میشود

    بازار ارز تجاری از ۲۶ آذرماه کاملاً اجرایی میشود

    تمام معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر صورت می‌گرفت از ۲۶ آذرماه سال جاری در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام خواهد شد.
  • بن بست جدید برای صادرات غیرنفتی ایران

    بن بست جدید برای صادرات غیرنفتی ایران

    سیاست‌های جدید بانک مرکزی در بازگشت ارز صادراتی بن بست جدیدی از نگاه تجار ایجاد کرده و نگرانی از کاهش صادرات را در بین آنها دامن زده است.
  • فهرست اقلام مجاز ترخیص بدون دریافت کدرهگیری بانک مرکزی

    فهرست اقلام مجاز ترخیص بدون دریافت کدرهگیری بانک مرکزی

    فهرست تعرفه های ترخیص درصدی جدید مواد اولیه واحدهای تولیدی تا سقف ۹۰ درصد بدون مطالبه کد رهگیری بانک و با رعایت فهرست تعرفه ها ابلاغ شد.
  • صادرات در بند خام‌فروشی/ دلال‌ها چقدر در صادرات کشور نقش دارند؟

    صادرات در بند خام‌فروشی/ دلال‌ها چقدر در صادرات کشور نقش دارند؟

    رئیس اتاق بازرگانی ایران نسبت به حجم کالاهای صادراتی ایران هشدار داده است. به اعتقاد وی، به دلیل تحمیل هزینه‌های اضافی بر صادرات و دلال‌بازی اگر یارانه‌های تولید پرداخت نمی‌شد، صادراتی نداشتیم و همچنان به گواه آمارهای گمرک، صادرات در بند خام‌فروشی است.
  • مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد

    مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد

    در نتیجه پیگیری های کمیسیون گمرک اتاق ایران و با تلاش‌ و همراهی گمرک ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت، مصوبه ترخیص درصدی کالاها از گمرکات تا پایان فروردین ۱۴۰۴ تمدید شد.
  • مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد

    مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد

    طبق مصوبات کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهلت ارائه درخواست ارسال اطلاعات پروانه های صادراتی ۱۴۰۲ حداکثر تا ۱۵ آذر است.
  • ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران

    ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران

    بانک مرکزی نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران از طریق سامانه معاملات ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران را ابلاغ کرد.
  • مصوبات بیست و ششمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات

    مصوبات بیست و ششمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات

    در بیست و ششمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات تصمیمات برای رفع تعهد ارزی صادرات سال 1400 اتخاذ شد.
  • روایت بانک مرکزی از برنامه جدید ترخیص کالای غیر اساسی

    روایت بانک مرکزی از برنامه جدید ترخیص کالای غیر اساسی

    فعالان بخش خصوصی در نشست کارگروه شورای گفت‌وگو، با اشاره به مشکلات ناشی از محدودیت‌های ترخیص کالا، خواستار تمدید مصوبه ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای غیر اساسی شدند. نماینده بانک مرکزی در پاسخ به این درخواست، ضمن تایید وجود چالش‌ها در روش قبلی، از تدوین روش جدیدی برای تسهیل فرآیند ترخیص کالا خبر داد.
  • تبعات ادامه فیلترینگ بر تجارت داخلی و خارجی بررسی شد

    تبعات ادامه فیلترینگ بر تجارت داخلی و خارجی بررسی شد

    اثرات منفی سیاست قطع دسترسی به سرورهای خارجی اینترنت بر تجارت غیرنفتی غیرقابل انکار است. بررسی‌ها نشان می‌دهد اثر این سیاست بر افت صادرات بیش از واردات خواهد بود. بازاریابی و سرعت انتقال اطلاعات کالا بین صادرکننده و مصرف‌کننده، تحت تاثیر اینترنت، بر تجارت تاثیر مستقیم دارد.
  • هشدارهای ارزی و صادراتی رئیس اتاق ایران

    هشدارهای ارزی و صادراتی رئیس اتاق ایران

    به گفته رئیس اتاق ایران، صادرکنندگان واقعی کنار رفته‌اند و تعداد کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف افزایش یافته است. ورود صادرکنندگان غیرحرفه‌ای خسارت‌های قابل توجهی را به اقتصاد وارد می‌کند.
  • جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالا‌ها بدون رعایت قوانین

    جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالا‌ها بدون رعایت قوانین

    بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران درخصوص جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالا‌ها بدون رعایت قوانین و مقررات طی نامه شماره ۳۹۴۴۰۳۷ در تاریخ ۱۴۰۳.۰۸.۱۹ توسط معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شد. به گزارش خبرگزاری میزان، ثبات در قوانین و مقررات و همچنین اطلاع‌رسانی قبلی با زمان‌های مقتضی به عنوان یکی از شاخص‌های اصلی توسعه اقتصادی و تجاری تلقی می‌شود. این موضوع در خصوص قرارداد‌های بین‌المللی تجاری به دلیل تعهدات فی‌مابین فعالان تجاری در کشور‌های مختلف و پرهزینه بودن ایجاد و حفظ بازار‌های هدف در دیگر کشور‌ها اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند.این موضوع در قوانین کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است.