-
ثبات نسبی در بازار فیزیکی پتروشیمیها
بررسی تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی در هفته سوم معاملاتی آذرماه نشان میدهد که حجم عرضه محصولات شیمیایی افزایش ۵.۵درصدی داشته است ،این در حالی است که معاملات این نوع محصول تحتتاثیر افزایش قیمت پایه در بازه مورد بررسی کاهش یافته است. به طور کلی رینگ فیزیکی محصولات پتروشیمی در آرامش نسبی به سر میبرد و به علت تعطیلی شرکت ملی پتروشیمی در روز یکشنبه ۲۵ آذر ماه و عدم اعلام قیمت های پایه جدید، قیمت های هفته ی گذشته مبنای معاملات محصولات پتروشیمی در هفته جاری هستند.
-
شروع به کار بازار ارز تجاری از فردا؛ ماهیت بازار باید «توافقی» بماند
سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران از فردا به صورت رسمی آغاز به کار میکند؛ طبق اعلام بانک مرکزی همه معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر صورت میگرفت، در این بازار انجام خواهد شد.
-
الزام واحدهای کوچک به پرداخت حق ترانزیت
نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران گفت: واحدهای صنعتی در حالی با مشکل قطعی برق در پی افزایش سرما دست به گریبان هستند که دولت واحدهای کوچک و متوسط را ملزم به پرداخت حق ترانزیت کرده است.
-
اثرات انتقال معاملات نیما به توافقی چیست؟
عضو کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه حرکت به سمت تکنرخی شدن ارز باعث کاهش فساد میشود، گفت: ایجاد بازار ارز تجاری به کاهش رانت و همچنین مدیریت عرضه و تقاضا کمک میکند.
-
شرط عجیب استانداری مشهد برای تامین برق شهرکهای صنعتی
در نامه انجمن مدیران صنایع که به درخواست شرکت ملی برق، خطاب به مدیران عامل شهرکهای صنعتی توس، چرم شهر، کلات، فن آوری های برتر و بینالود نوشته شده، از آنها خواسته اند با توجه به روند کاهشی دما و افزایش مصرف گاز بخش خانگی در کل کشور، بر اساس هماهنگی های انجام شده در جلسه کمیته انرژی استانداری، از بیستم آذر ماه ملزم به رعایت کاهش بار 90 درصدی دو روز در هفته هستند و در صورت عدم رعایت این برنامه، شهرک صنعتی با اعمال خاموشی مواجه خواهد شد.
-
مزایای رفاهی در فیش حقوق از مالیات معاف شد
با توجه به بخشنامه سازمان امور مالیاتی، تمامی مزایای رفاهی مندرج در ماده ۳۶ قانون کار شامل حق مسکن ، بن ، اولاد ، تاهل از پرداخت مالیات معاف و یا عدم مشمول شناخته شد.
-
تحلیل سیاست حذف ارز نیمایی و واکنش کارشناسان منتقد
بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام کرد که از روز شنبه، امکان مبادله ارز در سامانه نیما با نرخ مرکز مبادله ارز و طلا (حدود 62 هزار تومان) فراهم خواهد بود و از اول بهمنماه این سامانه بهطور کامل حذف میشود. این تصمیم که 50 درصد ارز واردات کشور را تحت تأثیر قرار میدهد، با واکنشهای گستردهای از سوی کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار همراه بوده است.
-
صنایع صادراتی از حذف نیما استقبال کردند
دولت تصمیم به خاتمه سرکوب ارزی گرفته و توافق در بازار ارز نیما را جانشین سیاست قبلی خود کرده است. اگر شرایط به نحو احسن پیش رود، «صنایع فولاد، مس و زنجیره صنایع معدنی»، «صنایع پتروشیمی و محصولات شیمیایی» در کنار بخش «نفت و میعانات» بزرگترین برندگان این تحول هستند ضمن اینکه بازار سرمایه ایران از محل این تحول مثبت میتواند دوره جدیدی از رونق و سبزپوشی را تجربه کند.
-
از تقویت تولید تا رونق صادرات؛ دستاورد مهم سامانه ارز تجاری
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به دستورالعمل جدید بانک مرکزی گفت: انتقال معاملات نیما به بازار توافقی ارز در شرایط کنونی که به آغاز سال نو میلادی نزدیک میشویم و تقاضا برای تسویه ارزی بالا میرود، باعث افزایش عرضه ارز و مدیریت بازار خواهد شد.
-
سقف معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی تعیین شد
طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، سقف معافیت مالیاتی اشخاص حقوقی ۷۰۰ میلیارد تومان و اشخاص حقیقی ۷۰ میلیارد تومان شد.
-
نحوه خرید ارز در سامانه ارز تجاری
مدیر ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: در این سامانه،خریداران، ریال را به حساب مرکز مبادله نزد بانکهای عامل واریز کنند.
-
بخشنامه جدید توانیر درباره قطعی برق / وضع محدودیت شدید بر مصرف برق صنایع
با تشدید بحران انرژی در کشور، وزارت نیرو دست به اعمال محدودیتهای شدید مصرف برق در صنایع و ادارات زد. بر اساس بخشنامه جدید، بسیاری از صنایع موظف به کاهش ۹۰ درصدی مصرف برق شدهاند و ساختمانهای اداری نیز باید شاهد کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی در ساعات اداری و غیر اداری باشند. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که محدودیتهای تولید برق در نیروگاهها به دلیل کمبود سوخت، کشور را با چالش جدی تامین انرژی در فصل سرد سال مواجه کرده است.
-
رکود صادرات زیر سایه پیمانسپاری ارزی
در سالهای اخیر، باتوجه به نوسانات بازار ارز و سیاستهای اقتصادی مختلف، موضوع «پیمانسپاری ارزی» بهعنوان یکی از راهکارهای مدیریت بازار ارز و تسهیل تجارت خارجی مطرح شده است.اما ممکن است مشکلاتی برای صادرکنندگان و سرمایهگذاران ایجاد کند.
-
خروج نسبی اقتصاد از منطقه رکود؛ تامین مواد اولیه مشکل شد
اگرچه شامخ کل اقتصاد برای دومین ماه متوالی بهبود یافته است اما افزایش نرخ ارز باعث افزایش شدید قیمت مواد اولیه و هزینههای تولید شده و شرکتها در تأمین مواد اولیه با مشکل روبرو هستند.
-
برق شهرکهای صنعتی دوباره سهمیهبندی شد/ صنایع کشور در مرز نابودی
کمبود برق در کشور به مرحلهای بحرانی رسیده است. شرکت توزیع برق به شهرکهای صنعتی اعلام کرده است دو روز در هفته برق شهرکهای صنعتی قطع خواهد شد. قطعی برق در کنار قطعی گاز، معنایی جز نابودی صنعت ندارد.
-
پیش بینی ارزش بازار پلی وینیل کلراید تا سال 2030
اندازه بازار پلی وینیل کلراید در سال 2023 حدود 67.8 میلیارد دلار ارزش گذاری شد و انتظار می رود تا سال 2030 با رشد سالانه 3.7% به 87.43 میلیارد دلار برسد.
-
ضرورت استعلام برخط اصالت پروانههای کسب برای صدور دسته چک
معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف گفت: مقرر شد تمامی بانکهای کشور از قبول هرگونه پروانه عضویت به جای پروانه کسب به عنوان مدارک مثبته جهت احراز اهلیت برای صدور دسته چک خودداری کنند
-
فراخوان ارزیابی و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۳
ارزیابی و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۳ با عملکرد صادراتی سال ۱۴۰۲ آغاز شد.
-
تمدید مهلت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در سال ۱۴۰۲
مهلت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان کالا در سال ۱۴۰۲ برای بهره مندی از معافیت مالیاتی موضوع ماده ۱۴۱ قانون مالیاتهای مستقیم تمدید شد.
-
بازار ارز تجاری از ۲۶ آذرماه کاملاً اجرایی میشود
تمام معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر صورت میگرفت از ۲۶ آذرماه سال جاری در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام خواهد شد.