-
هشدارهای ارزی و صادراتی رئیس اتاق ایران
به گفته رئیس اتاق ایران، صادرکنندگان واقعی کنار رفتهاند و تعداد کارتهای بازرگانی یکبار مصرف افزایش یافته است. ورود صادرکنندگان غیرحرفهای خسارتهای قابل توجهی را به اقتصاد وارد میکند.
-
پذیرش اوراق گام برای تخصیص ارز واردات
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با صدور یک بخشنامه جدید، ترتیبات اجرایی مرتبط با «آییننامه اجرایی پذیرش اوراق گام» برای پیشپرداخت تخصیص ارز واردات را به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد.
-
اهمیت استقرار نظام مدیریت عملکرد در سازمان
در جوامع امروز، منابع انسانی نقش و اهمیت والایی در رشد، توسعه و بالندگی سازمانها دارد و با توجه به جایگاه خود میتواند به سازمانها در تحقق اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت کمک کند. همچنین مدیریت منابع انسانی قادر به ارزشآفرینی برای ذینفعان داخلی و خارجی سازمانهاست. میزان موفقیت یک سازمان در دستیابی به اهداف و چشماندازهایش، ارتباط مستقیمی با نحوه عملکرد کارکنان آن سازمان دارد.
-
8 بانک ایران به شبکه پرداخت کارتی روسیه وصل شدند
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: در حال حاضر هشت بانک به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) متصل شده اند و دارندگان کارت های بانکی این بانک ها می توانند در خاک روسیه مانند داخل ایران خرید کنند.
-
رفع مشکلات اساسی صنایع تکمیلی پتروشیمی توسط NPC
رئیس هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر پیگیری منظم مشکلات زنجیره ارزش پتروشیمی به ویژه در حوزه صنایع تکمیلی تا حصول نتیجه تاکید کرد.
-
واحد حقوقی انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات pvc تاسیس شد
اکنون مفتخریم که اعلام کنیم ، واحد حقوقی انجمن با هدف حمایت از تولیدکنندگان عضو و ارائه راهکارهای حقوقی به شرکت ها از امروز رسما آغاز به کار کرد.
-
واکنش بازار مسکن به انتخاب ترامپ| تاریخ تکرار می شود؟
بازار مسکن این روزها چنان در رکود فرو رفته که شاید هیچ خبری آنرا از این وضعیت خارج نکند اما به نظر می رسد انتخاب ترامپ بتواند بر این بازار تاثیرگذار باشد.
-
جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالاها بدون رعایت قوانین
بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران درخصوص جلوگیری از تغییر مقررات مربوط به صادرات کالاها بدون رعایت قوانین و مقررات طی نامه شماره ۳۹۴۴۰۳۷ در تاریخ ۱۴۰۳.۰۸.۱۹ توسط معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شد. به گزارش خبرگزاری میزان، ثبات در قوانین و مقررات و همچنین اطلاعرسانی قبلی با زمانهای مقتضی به عنوان یکی از شاخصهای اصلی توسعه اقتصادی و تجاری تلقی میشود. این موضوع در خصوص قراردادهای بینالمللی تجاری به دلیل تعهدات فیمابین فعالان تجاری در کشورهای مختلف و پرهزینه بودن ایجاد و حفظ بازارهای هدف در دیگر کشورها اهمیت مضاعفی پیدا میکند.این موضوع در قوانین کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است.
-
ارز چندنرخی؛ مانع توسعه صادرات
تعیین ارزش صادراتی محصولات مختلف توسط گمرک، یکی از موضوعات مورد انتقاد فعالان حوزه تولید است. از یکسو صنایع با اشاره به شرایط تحریمی ایران، مدعی ارزانفروشی محصولات خود در بازارهای جهانی و الزام به پرداخت تخفیف هستند. ازسوی دیگر سیاستگذار مدعی کماظهاری ارزش صادراتی از سوی کسبوکارها با هدف بهرهمندی از رانت حاصل از فاصله میان قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی است. بنابراین اینبار هم گره رفع این مشکل را باید در کاهش فاصله میان نرخهای ارز دانست.
-
شروع عملیات شمع کوبی واحدهای کلرآلکالی پتروشیمی بندرامام
عملیات شمع کوبی واحدهای کلرآلکالی پتروشیمی بندرامام شروع گردیده و در آینده با تکمیل و بهره برداری نهایی از این دو فاز، ظرفیت تولید پی وی سی در این مجتمع از ۱۷۵ هزار تن فعلی به ۷۷۵ هزار تن در خواهد رسید.
-
ابطال مصوبه دریافت معوقه برق از صنایع
سازمان بازرسی کل کشور از ممنوعیت اخذ بدهی معوقه و دریافت علی الحساب تعرفه های برق صنایع خبر داد.
-
روسفیدی پلیمریها در بزنگاه تشدید تحریم
همزمان با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و حضور وی در کاخسفید، بسیاری از معادلات جهانی و به تبع آن معادلات در ایران تغییر خواهد کرد. یکی از این حوزهها که بسیار هم مهم است، موضوع اقتصاد و صنعت است. بسیاری از ناظران و کارشناسان اعتقاد دارند با توجه به پیروزی ترامپ و عطف به تجربههای قبلی باید استراتژی خاصی تعریف و اجرا شود. بیتردید لازمه این موضوع شناخت معادلات جدید پیشروست.
-
توقف رشد یکپارچه قیمتهای پایه
آرامش نسبی در منطقه خاورمیانه و ناامیدی نسبت به سیاستهای محرک اقتصادی چین موجب شد تا شاخص برنت در بازار جهانی از مسیر اوجگیری قیمت عقبنشینی کند و در آخرین روز معاملاتی افت ۲.۳درصدی را به ثبت برساند. از اینرو قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در بازار جهانی تحتتاثیر این موضوع در مدار نزولی قرار گرفتند و بازار داخلی پلیمریها و شیمیاییها نیز همسو با بازار جهانی پیش رفتند و از رشد یکنواخت قیمتهای پایه فاصله گرفتند.
-
۵ مشکل اصلی تولید در مهرماه اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر
شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه 1403، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر 50 ثبت شده است؛ اما شتاب افت آن کمتر شده و بهویژه در بخش صنعت با رشد تأمین برق، شرایط مساعدتری پیدا کرده است.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 494421.67 ریال اعلام شد.
-
توسعه تجارت با پیمانهای منطقهای
تقریبا از سال۱۴۰۰ رویکرد دولت برای توسعه تجارت تغییر کرد. درست است که رفع تحریمها میتواند نقش مهمی در زمینه تسهیل تجارت ایفا کند اما کشورهای غربی حاضر به مذاکره در این زمینه نشدند.
-
تأمین ارز تجارت خارجی به بازار توافقی منتقل میشود
رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه هدفگذاری این بانک، رسیدن نرخ تورم به 30 درصد در پایان سال است، از تلاش برای انتقال نیازهای واردات و صادرات به بازار ارز توافقی خبر داد.
-
تشویق به کمنمایی صادرات
مرکز پژوهشهای مجلس در یک گزارش ریشههای کمنمایی آمار صادرات در ۶سال اخیر را بررسی کرده است. مطابق بررسیهای این پژوهش، شکاف ارزی بین نرخ بازار آزاد و بازار رسمی و از سوی دیگر الزام به بازگشت ارز صادرکنندگان غیرنفتی باعث شده است که صادرکنندگان علاقهای به اظهار دقیق آمار صادراتی نداشته باشند. بررسیها نشان میدهد که ارزشگذاری فعلی گمرک روی ۶۰ردیف تعرفه کالاهای صادراتی میتواند تا ۴میلیارد دلار صادرات را کمتر از میزان واقعی نشان دهد.این موضوع باتوجه به مقایسه آمارهای مشابه کشورهای دیگر قابل مشاهده است. مطابق یافتههای این پژوهش کم ارزشگذاری صادرات پیامدهایی مانند کاهش منابع ارزی عرضه شده در بازار رسمی، عدم برخورداری صادرکننده از معافیت مالیاتی و مخدوش کردن آمار صادرات را در پی دارد. این گزارش حالت بهینه را ایجاد شرایطی که در آن تمایل به خوداظهاری در قیمتهای واقعی وجود داشته باشد، تعریف کرده و راهکارهایی برای خروج از وضعیت کنونی به سیاستگذار ارائه کرده است.
-
افزایش قانونی تعرفه برق صنایع؛ از 10 تا 586 درصد
در راستای اجرای ماده ۳ قانون رفع موانع توسعه صنعت برق، تعرفه برق صنایع افزایش یافته است.
-
اهمیت جدیگرفتن مدیریت انرژی
مطابق بررسیهای انجامشده، نرخ رشد افزایش ظرفیت شبکه در سالهای اخیر نزولی است؛ در واقع افزایش نرخ تقاضا با میانگین حدود ۵درصد و در مقابل افزایش میانگین حدود ۳درصدی توان تولیدشده در پیک نشان از وخامت اوضاع فعلی و افزایش شکاف بین تولید و مصرف برق در آینده دارد. براساس تحقیقات انجامشده، بهطور متوسط زیان هر کیلووات برق قطع شده برای صنایع مختلف بین ۱.۵ تا ۲ یورو تخمینزده میشود.