-
سه ابهام سامانه ارز تجاری/ نگرانی صادرکنندگان از تعیین نرخ ارز توسط بانک مرکزی
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران معتقد است تعیین نرخ، هزینه نقل و انتقال پول و اینکه با توجه به شرایط تحریم بانکها چه میزان امکان دریافت وجوه صادراتی را در بازارهای مختلف جهانی دارند، سه ابهامی است که هنوز در رابطه با فعالیت سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا رفع نشده است.
-
خروج صنایع از دام بیبرقی؟
بر اساس محاسبات مرکز پژوهشهای مجلس، رشد اقتصادی کشور در مهرماه سال جاری نسبت به ماه مشابه در سال گذشته ۳.۱درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۳درصد بوده است. در نخستین ماه پاییز سال جاری، ارزش افزوده بخش کشاورزی رشد ۱.۵درصدی، بخش نفت خام و گاز طبیعی رشد ۳.۷درصدی، گروه صنایع و معادن رشد ۳.۸درصدی و در نهایت گروه خدمات رشد ۳.۱درصدی را تجربه کرده است. با ورود به فصل پاییز و کاهش قطعیهای برق، در ماه مهر گروه صنعت و معدن پس از دو ماه رشد منفی، رشد مثبت را تجربه کرده است. کارشناسان معتقدند آغاز مجدد قطعی برق در پاییز سال جاری میتواند رشد این گروه را مجددا به بازه منفی بازگرداند. در نهایت میتوان گفت کاهش نرخ رشد فصلی از ۳.۲درصد در بهار به ۲.۲درصد در تابستان و ثبات نسبی این نرخ در مهرماه نشان میدهد که اثرات مثبت افزایش تولید نفت و گاز بر رشد اقتصادی در حال کاهش است.
-
بحران کارتهای بازرگانی اجارهای و یکبارمصرف، معلول ارز چند نرخی است
رئیس اتاق ایران با اشاره به تبعات صدور کارتهای بازرگانی یکبار مصرف و گسترده شدن دامنه سوءاستفاده از این کارتها، تأکید کرد: تا زمانی که ارز چند نرخی وجود داشته باشد، سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی پایان نخواهد گرفت.
-
خشکی چشمه بازار مسکن؟
چشمه بازار معاملات مسکن تهران براساس یک «مشاهده رسمی» خشک شد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» درباره آمارهای شهرداری از نبض صدور «پایانکار» آپارتمان در تهران نشان میدهد، سال گذشته جریان ورود واحد نوساز به بازار مصرف، رکورد «کمترین تعداد» را ثبت کرد. پارسال برای ۱۷هزار واحد مسکونی پایانکار صادر شد؛ بهطوریکه این تعداد تازهساز عرضه شده در ۱۴۰۲ معادل ۱.۵ماه معاملات مسکن در اوایل دهه۹۰ است. وضعیت فعلی از «گرفتگی شدید در مسیر ساختوساز» و «کمبود واحد قابل فروش» حکایت دارد.
-
بررسی روند قیمتی PVC در آسیا توسط Polymerupdate در هفته ای که گذشت
یک منبع صنعتی آگاه در آسیا به شرط ناشناس ماندن به یکی از اعضای تیم Polymerupdate گفت: «یک تولیدکننده بزرگ تایوانی پیشنهادات PVC خود را برای محمولههای دسامبر در بخشهایی از آسیا در مقایسه با سطوح پیشنهادی قبلی کاهش داده است، زیرا روند کاهشی تمایل به خرید در این منطقه همچنان ادامه دارد. »
-
پتروشیمیها روی خط صعود دلار
شاخص برنت در پی آتشبس در خاورمیانه روندی نزولی در پیش گرفت و این موضوع بازار جهانی محصولات پتروشیمی را نیز تحتتاثیر قرار داد؛ این در حالی است که بازار داخلی محصولات پلیمری و شیمیایی بدون توجه به وضعیت جهانی، روندی صعودی در پیش گرفته و در این خصوص افزایش نرخ دلار مبادلهای برای بیستوپنجمین هفته متوالی بهعنوان تنها عامل موثر بر بازار داخلی شناخته شد.
-
پتروشیمی غدیر موفق به دریافت مجوز پی وی سی مدیکال گرید شد
پس از چندین ماه کار و تلاش مداوم و پژوهش در حوزهی تولید گرید جدیدی از صنعت پی وی سی برای اولین بار در ایران، بالاخره مجوز تولید این محصول با ارزش به همت پتروشیمی غدیر صادر شد.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 517723.33 ریال اعلام شد.
-
هوش مصنوعی چه نقشی در تغییر الگوهای تجارت دارد؟
در گزارش بانک جهانی که مرکز پژوهشهای اتاق ایران آن را ترجمه کرده است، به این پرسش پاسخ داده شده که هوش مصنوعی چگونه تجارت بینالمللی را شکل میدهد؟
-
فهرست اقلام مجاز ترخیص بدون دریافت کدرهگیری بانک مرکزی
فهرست تعرفه های ترخیص درصدی جدید مواد اولیه واحدهای تولیدی تا سقف ۹۰ درصد بدون مطالبه کد رهگیری بانک و با رعایت فهرست تعرفه ها ابلاغ شد.
-
عنصرهای سودآوری در زنجیرهها
از ابتدای سال ۲۰۲۴، وضعیت تولید و درآمد پتروشیمیها در دنیا و ایران ترکیبی از چالشها و فرصتها را نشان میدهد. در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، پویایی عرضه و تقاضای چین برای محصولات پتروشیمی روندهای قابلتوجهی را نشان میدهد که هم به واسطه رشد داخلی و هم تغییرات بازار جهانی شکل گرفته است. بازار جهانی پتروشیمی بهبود تدریجی را تجربه کرده است. پیشبینیها نشان میدهد که با بازگشت فعالیتهای اقتصادی چین و رشد مصرف محصولات پتروشیمی مانند پلیاتیلن و پلیپروپیلن، وضعیت تقاضا در حال بهبود است. تقاضا برای محصولات پاییندستی (مانند پلیمرها) در آسیا، بهویژه چین و هند، همچنان بالاست. این تقاضا ناشی از رشد صنایع بستهبندی، خودروسازی و ساختوساز در این کشورهاست.
-
رونمایی از نخستین سامانه برات الکترونیکی زنجیره تأمین در کشور
سامانه برات الکترونیکی زنجیره تأمین در پتروشیمی اروند با هدف افزایش سهولت خرید اعتباری محصولات برای مشتریان رونمایی شد.
-
صادرات در بند خامفروشی/ دلالها چقدر در صادرات کشور نقش دارند؟
رئیس اتاق بازرگانی ایران نسبت به حجم کالاهای صادراتی ایران هشدار داده است. به اعتقاد وی، به دلیل تحمیل هزینههای اضافی بر صادرات و دلالبازی اگر یارانههای تولید پرداخت نمیشد، صادراتی نداشتیم و همچنان به گواه آمارهای گمرک، صادرات در بند خامفروشی است.
-
مصوبه ترخیص درصدی کالاها تمدید شد
در نتیجه پیگیری های کمیسیون گمرک اتاق ایران و با تلاش و همراهی گمرک ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت، مصوبه ترخیص درصدی کالاها از گمرکات تا پایان فروردین ۱۴۰۴ تمدید شد.
-
درخواست افزایش مهلت اعتبار فیش تخصیص ارز برای حمایت از بنگاههای اقتصادی
محمود نجفی عرب، دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، طی نامهای به محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی، خواستار اصلاح مهلت اعتبار فیش تخصیص ارز شد.
-
جریمه قبوض برق و گاز صنایع چگونه محاسبه می شود؟
با ابلاغ آییننامه اجرایی ماده (۴۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت ایران به دستگاههای مربوطه مصوب هیأت وزیران در سال ۱۴۰۳، جریمه مازاد بر مصرف انرژی واحدهای صنعتی از سال ۱۴۰۳ با نرخ صادراتی محاسبه میشود.
-
مصوبات کارگروه بازگشت ارز ابلاغ شد
طبق مصوبات کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهلت ارائه درخواست ارسال اطلاعات پروانه های صادراتی ۱۴۰۲ حداکثر تا ۱۵ آذر است.
-
رشد تولید، صادرات و افزایش دریافت خوراک در پتروشیمی بندرامام
پتروشیمی بندرامام در آبان ماه سال جاری توانست تولید خود را به بیش از ۳۹۵ هزار تن انواع محصول پتروشیمی برساند. این رقم نشان دهنده رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است و حاکی از بهرهوری بالا و مدیریت بهینه فرآیندهای تولید است.
-
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
بانک مرکزی نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران از طریق سامانه معاملات ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران را ابلاغ کرد.
-
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
معاون قوانین رئیس مجلس در نامهای کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد که دریافت مالیات ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد.