ارسال پاسخ

۲۵ تير ۱۴۰۲
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n6155

pvc-asso.ir

روایت شامخ مسکن از ماه کاهشی

نتایج تازه‌‌‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی فعال در بازار مسکن، نشانه‌‌‌هایی از کاهشی بودن قیمت مسکن در ماه گذشته دارد؛ موضوعی که اگرچه آمار رسمی درباره آن منتشر نشده است اما نتایج تحقیق میدانی «دنیای‌اقتصاد» نیز آن را تایید کرد.

به گزارش انجمن لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از دنیای‌اقتصاد، گزارش شامخ ساختمان خرداد ۱۴۰۲ با استناد به نظرسنجی از مدیران ارشد ۸۹ شرکت ساختمانی فعال در کشور حاوی اطلاعاتی از وضعیت بازار تولید و فروش مسکن در ماهی که گذشت و پیش‌بینی از وضعیت فعالیت‌‌‌های ساختمانی در ماه جاری است. نظرسنجی شامخ مربوط به هر ماه به طور معمول اوایل ماه بعد انجام می‌شود و بر این اساس دیدگاه و برآورد شرکت‌های ساختمانی شرکت‌کننده در آخرین نوبت این نظرسنجی، مربوط به تحلیل آنها از وضعیت بازار مسکن در خرداد ماه است. خرداد ۱۴۰۲ از آنجا که ماه رخدادهای مثبت دیپلماتیک در کشور بود و بارقه‌‌‌هایی از امید به احیای برجام یا جایگزین شدن توافق موقت دیگری به جای آن برای رفع تحریم‌‌‌ها با توجه به رفت و آمدهای سیاسی در کشور صورت گرفت و اخبار مثبت دیگری مثل از‌سر‌گیری روابط با عربستان نیز منتشر شد، در مجموع ماه کاهش انتظارات تورمی بود که این موضوع سبب کاهشی شدن جهت همه بازارها طی خرداد ماه شد. در این میان برآوردهای حاصل از تحقیق میدانی از بازار مسکن، حکایت از افت سه تا پنج درصدی قیمت‌های پیشنهادی فروش واحدهای مسکونی در شهر تهران طی آخرین ماه بهار ۱۴۰۲ داشت و اکنون صحت جهت کاهشی این بازار را می‌توان در گزارش شامخ ساختمان رصد کرد. بر اساس نظرسنجی شامخ به دنبال کاهشی شدن مسکن در خرداد، انتظارات در ارتباط با فعالیت‌‌‌های تیرماه شرکت‌های ساختمانی بهبود جزئی در حد چند دهم ‌درصد را نشان داد و از ۳/ ۵۳ در اردیبهشت به ۹/ ۵۳ در خرداد رسید.

در گزارش شامخ به پاسخ هر شرکت نمره‌‌‌ای اختصاص پیدا می‌کند و نحوه محاسبه عدد نهایی به نحوی است که مقدار ۵۰ به عنوان مرز بین رکود و رونق یا وضعیت مطلوب و نامطلوب شناخته می‌شود. بر این اساس در خردادماه شامخ کل ساختمان که گویای میزان کار و فعالیت انجام شده شرکت‌های ساختمانی است، با یک واحد کاهش از ۵۲ به ۵۱ رسیده و نشان‌‌‌دهنده تاثیرپذیری از جهت منفی بازار مسکن در این ماه است. در خرداد ماه شاخص مربوط به میزان سفارش‌های جدید یا به عبارتی تقاضای تخریب و نوسازی نیز در کشور کاهشی عنوان شده است که نشان می‌دهد مالکان زمین و کلنگی نیز به دنبال دریافت نشانه‌‌‌هایی از کاهش قیمت، انگیزه‌‌‌ای برای تعجیل در تخریب و نوسازی نداشته‌‌‌اند و ترجیح دادند دارایی خود را به همان ترتیب حفظ کنند. یک نشانه مهم دیگر در شامخ که وضعیت خردادماه را به عنوان ماه کاهشی بازار مسکن تایید می‌کند، میزان فروش است. در حالی که شاخص فروش در اردیبهشت ۵۲ بود این مقدار در خرداد به ۵۰ کاهش پیدا کرده و تلقی فعالان بازار مسکن این است که در خرداد ماه بازار دقیقا در میانه وضعیت رکود و رونق ایستاده بوده است. این موضوع نشان می‌دهد میزان تقاضای خرید ملک در بازار طی ماه پایانی بهار قدری کاهشی بوده که واکنش خریداران به جریان افت قیمت‌های پیشنهادی تلقی می‌شود.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد