-
مجلس یک قانون رانت زا تصویب کرد؛ عرضه محصولات پتروشیمی خارج از بورس کالا
مجلس بهرغم مخالفت دولت، امکان عرضه محصولات پتروشیمی خارج از بورس کالا را که به گفته رئیس سازمان برنامه، یک حکم رانتزاست، فراهم کرد.
-
کارتهای بازرگانی بر اساس 4 شاخص رتبهبندی میشوند
مدیرعامل شرکت رتبهبندی اعتباری پایا از رتبهبندی کارتهای بازرگانی در سامانه جامع تجارت بر اساس چهار شاخص خبر داد.
-
ادامه سیر نزولی قیمت پایه محصولات پتروشیمی در بورسکالا
قیمت محصولات پتروشیمی برای عرضه در بورسکالا تحتتاثیر مولفههای مختلفی همچون قیمت جهانی نفت و نرخ ارز تعیین میشود. با توجه به اینکه مبنای قیمتگذاری گروههای کالایی طی هفته اخیر با نرخ مرکز مبادله انجامشده و در این مدت نیز تغییر قابلتوجهی نداشتهاست، بنابراین کاهش قیمت اغلب محصولات پلیمری و شیمیایی را میتوان تحتتاثیر جنگ در منطقه خاورمیانه و افت بهای نفت دانست.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 375425.17 ریال اعلام شد.
-
دریافت تسهیلات و وام بانکی بدون دریافت گواهی مالیاتی تسهیل شد
بنا به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور به بانک مرکزی برای اصلاح ضوابط اجرایی تبصره 1 ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، از این پس امکان افزایش خودکار سقف اعطای تسهیلات خرد بدون دریافت گواهی مالیاتی به صورت سالیانه بدون طی تشریفات و ابلاغ بخشنامه جدید فراهم خواهد شد.
-
پاشنه آشیل مالی شرکتهای تولیدی
ریسک تامین نقدینگی موردنیاز به یکی از چالشهای صنایع بدل شده مخصوصا در شرایطی که تورم بالای فعلی نیاز به تامین بیشتر نقدینگی را طلب میکند.
-
دریافت مالیات علیالحساب از صادرات مواد خام و نیمهخام، متوقف شود
در کارگروه کمیته حمایت از کسبوکار مقرر شد، توقف اجرا و بازنگری بخشنامه گمرک مبنی بر وصول علیالحساب مالیات به میزان دو درصد ارزش صادراتی مواد خام و نیمهخام، درخواست شود.
-
تهدید جدی زنجیره تامین تولید
بررسی مبادی وارداتی ایران طی ۶ماه اول ۱۴۰۲، حاکی از سهم ۷۶درصدی سه کشور چین، امارات متحده عربی و ترکیه از واردات صنعتی کشور است. این موضوع جدا از اینکه بیانگر محدودیت شرکای تجاری ایران در واردات صنعتی مشابه بخش صادرات است، زنگ خطر جدی برای صنعت و بخش مولد کشور به واسطه شکنندگی زنجیره تامین تولید و وابستگی بالا به چند کشور محدود است.
-
کاهش عرضه، رینگ پلیمرها را به آتش کشید
برتری تقاضا نسبت به عرضه در رینگ پلیمرها، به اوجگیری رقابت در رینگ پتروشیمی برای محصولات خاص منجر شده است، این در حالی است که اغلب محصولات شیمیایی در نرخ پایه و بدون رقابت معامله میشوند. فاصله ۳۷درصدی میان نرخ ارز مبادلهای و ارز در بازار آزاد، حامی رقابت قیمتی در رینگ محصولاتی است که میزان عرضه، کفاف تقاضا را نمیدهد. به گزارش «اکوایران»، رینگ محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار فیزیکی بورسکالای ایران هفته منتهی به روز جمعه ۱۲آبان را با رونق به پایان رساند.
-
دریافت مالیات ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد + سند
با پیگیری گمرک ایران اختلاف در وصول مالیات ارزش افزوده جدید از واردات با اخذ نظر معاونت حقوقی ریاست جمهوری ملغی شد.
-
معافیت مشروط پروانههای صادراتی ۱۴۰۱ از تعهدسپاری ارزی
بر اساس مصوبه جدید کارگروه بازگشت ارز صادرات، پروانههای صادراتی سال ۱۴۰۱به صورت مشروط تا ۱۵ آبان از شمول تعهدسپاری خارج شدند.
-
نهمین نمایشگاه بین المللی لوله اتصالات و شیرآلات بهداشتی برگزار می شود
میزگرد تخصصی نمایشگاه لوله اتصالات،شیرآلات بهداشتی ، صنایع و خدمات وابسته (PIVEX ۲۰۲۴) که از ۲ تا ۵ بهمن ماه سال جاری برگزار می شود با هدف بررسی فرصت ها و چالش های این نمایشگاه از دید ذینفعان آن برگزار شد.
-
افزایش دستمزد کارگران مشروط شد!| برگزاری جلسه بی نتیجه ترمیم حقوق قشر کارگری
با آنکه قرار بود در جلسه شورای عالی کار راجع به افزایش دستمزد کارگران تصمیم گیری شود اما این جلسه بی نتیجه پایان یافت و قرار است بررسی این موضوع در ماه جاری تا حصول نتیجه ادامه یابد.
-
معمای ریزش عایدات صادرات پتروشیمیها؛ کاهش قیمتها یا ارزانفروشی در بازار جهانی؟
میزان تغییرات قیمت کالاهای صادراتی در بهار 1402 نسبت به سال گذشته مثبت برآورد میشود اما بر اساس دادههای مرکز آمار، شدت افزایش آنها کمتر شده است.
-
رشد ۲۴ درصدی تامین برق صنایع
سخنگوی صنعت برق دستاوردهای مدیریت مصرف برق در تابستان ۱۴۰۲ را به روایت آمار تشریح کرد و گفت: میزان مصرف بخش صنعتی کشور در سال ۱۴۰۰ و در ۴ماه گرم سال ۷.۳۶میلیارد کیلووات ساعت بود که در سال ۱۴۰۲ به ۴۶میلیارد کیلووات ساعت رسید و نشان میدهد در سال ۱۴۰۲ رشد مصرف برق صنایع به ۲۴درصد رسیده است که رقم قابلتوجهی است.
-
ناکامی۸ قانون حامی تولید
قوانینی که طی سالهای گذشته در حمایت از تولید وضع شده، نه تنها دستاوردی در بهبود محیط کسبوکار و رونق سرمایهگذاری نداشته، بلکه در مواردی وضعیت بنگاهها را بدتر نیزکرده است. یکی از اصلیترین دلایل ناکارآمدی این قوانین، نبود سند استراتژی توسعه صنعتی است و با توجه به موانع و زمانبر بودن تدوین این سند، راهحل موقت، استفاده از ظرفیت قانون برنامه توسعه است.
-
دومینوی خسارات ناترازی انرژی بر صنایع
با آغاز فصل سرما، ناترازی گاز، صنایع و تولید را تهدید میکند. در حالی که ایران دارنده ۱۸درصد از میادین گازی و دومین دارنده منابع گاز طبیعی جهان است و ۲۲پالایشگاه با ظرفیت تولید ۸۵۰میلیون مترمکعب مشغول تولید گاز در کشور هستند، مصرف ۳۰درصدی نیروگاهها و بیش از ۴۴درصدی بخش خانگی و تجاری از کل تولید گاز کشور، سهم صنایع از گاز تولیدی را بهرغم پتانسیل این بخش برای ایجاد ارزشافزوده در اقتصاد، محدود کرده است.
-
تقابل جنگ و تورم در رینگ پلیمرها
بهای محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی کاهشی است و این موضوع افت نرخ پایه این محصولات برای عرضه در بازار فیزیکی بورسکالای ایران را به همراه داشته است. با وجود این، افزایش انتظارات تورمی و کاهش تولید برخی محصولات پتروشیمی ظرف هفتههای اخیر باعث شده است تا متقاضیان برای کسب سهم از عرضهها حاضر به رقابت قیمتی با یکدیگر باشند که این موضوع به رشد قیمت نهایی فروش برخی محصولات پرتقاضا منجر شده است.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 375004.33 ریال اعلام شد.
-
صنایع پایین دستی گروگان پتروشیمیها
در حالی که بورس کالا با هدف شفافیت و قیمتگذاری واقعی ایجاد شد، اما برخی واحدها مانند پتروشیمیها همزمان با سیاستهای ناقص اقتصادی دولت و اوضاع آشفته اقتصادی برای کسب منافع بیشتر محصولات خود را کنترلشده به بورس عرضه میکنند. اتفاقی که صنایع پایین دستی را تا مرز ورشکستگی رسانده است.