-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 494421.67 ریال اعلام شد.
-
توسعه تجارت با پیمانهای منطقهای
تقریبا از سال۱۴۰۰ رویکرد دولت برای توسعه تجارت تغییر کرد. درست است که رفع تحریمها میتواند نقش مهمی در زمینه تسهیل تجارت ایفا کند اما کشورهای غربی حاضر به مذاکره در این زمینه نشدند.
-
تأمین ارز تجارت خارجی به بازار توافقی منتقل میشود
رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه هدفگذاری این بانک، رسیدن نرخ تورم به 30 درصد در پایان سال است، از تلاش برای انتقال نیازهای واردات و صادرات به بازار ارز توافقی خبر داد.
-
تشویق به کمنمایی صادرات
مرکز پژوهشهای مجلس در یک گزارش ریشههای کمنمایی آمار صادرات در ۶سال اخیر را بررسی کرده است. مطابق بررسیهای این پژوهش، شکاف ارزی بین نرخ بازار آزاد و بازار رسمی و از سوی دیگر الزام به بازگشت ارز صادرکنندگان غیرنفتی باعث شده است که صادرکنندگان علاقهای به اظهار دقیق آمار صادراتی نداشته باشند. بررسیها نشان میدهد که ارزشگذاری فعلی گمرک روی ۶۰ردیف تعرفه کالاهای صادراتی میتواند تا ۴میلیارد دلار صادرات را کمتر از میزان واقعی نشان دهد.این موضوع باتوجه به مقایسه آمارهای مشابه کشورهای دیگر قابل مشاهده است. مطابق یافتههای این پژوهش کم ارزشگذاری صادرات پیامدهایی مانند کاهش منابع ارزی عرضه شده در بازار رسمی، عدم برخورداری صادرکننده از معافیت مالیاتی و مخدوش کردن آمار صادرات را در پی دارد. این گزارش حالت بهینه را ایجاد شرایطی که در آن تمایل به خوداظهاری در قیمتهای واقعی وجود داشته باشد، تعریف کرده و راهکارهایی برای خروج از وضعیت کنونی به سیاستگذار ارائه کرده است.
-
افزایش قانونی تعرفه برق صنایع؛ از 10 تا 586 درصد
در راستای اجرای ماده ۳ قانون رفع موانع توسعه صنعت برق، تعرفه برق صنایع افزایش یافته است.
-
اهمیت جدیگرفتن مدیریت انرژی
مطابق بررسیهای انجامشده، نرخ رشد افزایش ظرفیت شبکه در سالهای اخیر نزولی است؛ در واقع افزایش نرخ تقاضا با میانگین حدود ۵درصد و در مقابل افزایش میانگین حدود ۳درصدی توان تولیدشده در پیک نشان از وخامت اوضاع فعلی و افزایش شکاف بین تولید و مصرف برق در آینده دارد. براساس تحقیقات انجامشده، بهطور متوسط زیان هر کیلووات برق قطع شده برای صنایع مختلف بین ۱.۵ تا ۲ یورو تخمینزده میشود.
-
واردات؛ بال شکسته تولید
براساس مصوبه جدید وزارت صمت، از این پس امکان استفاده از محل تامین ارز «خرید ارز از سیستم بانکی» برای کد تعرفههای مرتبط با ماشینآلات تولید، راهسازی و معدنی امکانپذیر نخواهد بود. به این ترتیب متقاضیان واردات ماشینهای معدنی ملزم به تامین ارز از محل ارز خود یا دیگران شدهاند. این سیاست در شرایطی اجرایی میشود که تشکیل سرمایه ثابت در حوزه ماشینآلات ظرف بیش از یک دههگذشته، ناامیدکننده بودهاست. محدودیت تخصیص ارز یکی از دلایل اصلی عقبماندگی در این بخش است. حال این سوال مطرح میشود که آیا سیاست جدید در تخصیص ارز واردات ماشینآلات میتواند به تضعیف حداکثری و تداوم کاهش ورود ماشینآلات به کشور منتهی شود؟
-
معرفی گرید جدید PVC با انتشار کربن کمتر توسط INEOS Inovyn
NEOVYNTM گرید جدید PVC است که ردپای کربن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و 37٪ کمتر از میانگین صنعت اروپا برای PVC سوسپانسیون است. این گرید3/1 کیلوگرم CO2 کمتری در هر کیلوگرم PVC انتشار می دهد.
-
اخذ شناسه کالا در زمان ثبت سفارش الزامی شد
در پی درخواست و نامهنگاریهای صورت گرفته در مورد الزام اخذ شناسه کالا در زمان ثبت سفارش، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت در دو نامه جداگانه خطاب به رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی ضمن تاکید موافقت با این موضوع، خواستار شد تا اقدامات لازم جهت الزام اخذ شناسه کالا در زمان ثبت سفارش جهت تعرفههای اعلامی توسط دفتر صنایع خودرو و دفتر صنایع معدنی، صورت گرفته و نتیجه آن اعلام شود.
-
رونمایی نظام نامه شورای عالی بازرسی و پاسخگوئی به شکایات صنعت پتروشیمی
نظام نامه شورای عالی بازرسی و پاسخگوئی به شکایت های صنعت پتروشیمی با حضور حسن عباس زاده، رئیس هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی رونمایی شد.
-
بازار ارز از لنز انتخابات
انتخابات آمریکا نقل محافل اقتصادی است. کارشناسان و فعالان بازار احتمالات مختلفی را از واکنش شاخصهای ارزی به پیروزی هر یک از نامزدهای انتخابات مطرح میکنند. اما آیا اینکه چهکسی بر کرسی کاخسفید بنشیند بر معاملات ارزی تهران تاثیر دارد؟ این تاثیر به چه شکل است؟
-
۴ افسانه اشتباه درباره عملکرد خوب
عملکرد بالا به عوامل بسیاری بستگی دارد و ساخت تیمی که بهرهوری بالایی داشته باشد، به مراتب فاکتورهای بیشتری دارد و حتی از آن هم پیچیدهتر است. استخدام نیروهای بااستعدادی که اهل کار تیمی هستند و همکاری را خوب بلدند کافی نیست. شما در قالب یک سازمان، باید محیطی را پرورش دهید که در آن افراد بتوانند بهترین خود باشند و در آن واحد برای رسیدن به یک هدف مشترک با هم کار کنند.
-
جزئیات نحوه ترخیص کالاهای دارای کارت بازرگانی ابطال، منقضی یا تعلیق شده
وزارت صنعت، معدن و تجارت نحوه ترخیص کالاهای دارای کارت بازرگانی ابطال، منقضی یا تعلیق شده را به گمرکات کشور ابلاغ کرد.
-
قاچاق محصولات پلیمری ایران به اسم کامپاند
برخی شرکتها از اسم و پوشش کامپاند برای قاچاق مواد پایه پلیمری در حال سوءاستفاده هستند و رد پای قاچاق محصولات پلیمری ایران در کشورهای CIS، عراق، ترکیه و پاکستان دیده میشود که نقش این شرکتهای در ظاهر کامپاندر میتواند نقش پررنگی در این زمینه باشد.
-
تعلیق مصوبه افزایش تعرفه انبارداری کالا در تمامی بنادر کشور
قائممقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان تهران از ابلاغ و مصوبه جدید سازمان بنادر و دریانوردی در رابطه با تعلیق مصوبه افزایش تعرفه انبارداری کالاها در تمامی بنادر کشور، خبر داد. هومن حاجیپور با اعلام اینکه طبق این مصوبه، افزایش نرخ انبارداری کالا در تمامی بنادر کشور از تاریخ 1403/04/03 متوقف شده و مبالغ اضافه دریافتی هزینه انبارداری که از این تاریخ به بعد، از صاحبان کالا دریافت شده، مسترد میشود، تصریح کرد که بر اساس این دستورالعمل جدید، موضوع افزایش تعرفه انبارداری کالا، از تاریخ سوم تیرماه امسال تا زمان تعیین تکلیف نهایی در ستاد اقتصاد دولت، متوقف شدهاست.
-
چالش اصلی تولید تامین مواد اولیه است
رئیس کمیسیون صنعت اتاق تهران گفت: تولیدکنندگان با مشکلات متعددی مواجه هستند که یکی از مهمترین آنها، تامین مواد اولیه است.
-
تخفیف تعرفهای ۲۰ تا ۲۵ درصدی برای تبادل کالا بین ایران و اندونزی
معاون سازمان توسعه تجارت گفت: با موافقت نامه ترجیحی بین ایران و اندونزی ۲۰ تا ۲۵ درصد تخفیف تعرفه روی اقلامی که از قبل مشخص شده اعمال خواهد شد که منجر به تسهیل تجارت دو طرف میشود.
-
بهبود تراز تجاری با احیای شورای عالی صادرات در دوران تحریم
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به احیای شورای عالی صادرات گفت: راه اندازی مجدد شورای عالی صادارت در دوران تحریم میتواند کمککننده باشد و به بهبود فضای کسب و کار، تولید و تراز تجاری کمک خواهد کرد.
-
نبض افتاده صنایع
یکییکی و بیصدا از رینگ بازار و رقابت حذف میشوند؛ دلایل مختلفی هم دارد، از کمتوجهی مدیران تا ورود تکنولوژی و هوش مصنوعی به عرصه کار و تجارت. صحبت از صنایعی است که در سالهای اخیر رنگ و بوی گذشته را ندارند. از آن برو و بیا و سودآوریشان دیگر خبری نیست و ردپای آنها روزبهروز کمرنگ و کمرنگتر میشود. این صنایعِ رو به احتضار اگرچه روزی چرخدندههای اقتصاد را به حرکت درمیآوردند و نقشی در تولید و حیات بازارهای مالی داشتند، اما حالا در پستوی اقتصاد هم جایی ندارند. از طرفی، سرمایهگذاری در آنها برای فعالان اقتصادی، بهنوعی بازی دو سر باخت به حساب میآید.
-
الزامات تمدید مصوبه ترخیص درصدی برای حمایت از تولید
بعد از چند سال از اجرای موفق مصوبه ترخیص درصدی کالاهای فاقد منشأ ارز از وزارت صنعت، یکم آبانماه این مصوبه تمدید نشد و سمت عرضه کالا (تولید و واردات) با چالش تامین مواد اولیه و ثبت سفارشات خود روبرو شده است؛ مشکلی که باید چارهای برای آن اندیشید.