آرشیو رویدادها
-
توسعه بازار لوله های پی وی سی اروپا از طریق نوآوری ها
مقررات مؤثر در بخش لولههای PVC اروپا، چالشهای بازار برای این صنعت و پیشرفت در عملکرد فنی در سومین کنفرانس PVC4Pipes با موضوع «توسعه بازار لوله های پی وی سی از طریق نوآوری» ارائه شد.
-
جدال نابرابر تراز مالی کارخانهها با ناترازی انرژی
مهدی خاکیفیروز، روزنامهنگار اقتصادی، طی یادداشتی به وضعیت ناترازی انرژی در کشور و اثرات آن بر شرایط مالی واحدهای اقتصادی پرداخته و آن را جدال نابرابر تراز مالی کارخانهها با ناترازی انرژی لقب داده است.
-
راهنمای ثبت شکایت درباره تغییرات ناگهانی مقررات اقتصادی در سامانه 2430
سامانه 2430 در راستای اجرای مواد 24 و 30 قانون بهبود محیط کسبوکار راه اندازی شده و فعالان اقتصادی در صورت مشاهده مقررات خلقالساعه یا تغییر ناگهانی در مقررات، میتوانند از این مسیر موضوع را برای پیگیری اطلاعرسانی کنند.
-
«رشد» ساختمان نشست کرد
بخش ساختمان در مسیر «رشد»، از فراز ابتدای دهه۹۰ با شیب تند به سطح نزدیک صفر در نیمسال۱۴۰۳ نشست کرد. ارزشافزوده این بخش در عصر رونق مسکن نیمه اول دهه ۹۰، سالانه متوسط ۱۱.۴درصد افزایش یافت؛ اما طی ۷.۵سال اخیر با کاهش میانگین ۲.۴درصدی روبهرو شد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» نشان میدهد، فرود سرمایهگذاری ساختمانی در سالهای اخیر و ضعف بودجه عمرانی، موتور رشد ساختمان را از کار انداخت. در نیمه اول امسال نیز هدفگذاری ۹درصدی برای رشد ساختمان به تحقق ۰.۳درصدی منجر شد. موانع رونق ساختمان لیست شده است.
-
اشباح صنعتی در صف رانت
سالانه حجم قابل توجهی از تسهیلات بانکی و ارز دولتی که با هدف حمایت از تولید تخصیص مییابد، در عمل به شرکتهای صوری یا «اشباح صنعتی» میرسد. واحدهای تولیدی که در آنها نه تولیدی صورت میگیرد و نه شاغلی در آنها وجود دارد، اما همیشه در صف اول دریافت مواد اولیه، ارز و تسهیلات ریالی هستند. بخش قابل توجهی از این معضل به خاطر ساختار کژکارکردی است که رانت را تعریف کرده و فکر میکند که با سامانه و نظارت میتواند مطمئن باشد که از سوءاستفاده جلوگیری میکند. کارشناسان اعتقاد دارند این «اشباح صنعتی» مهمترین عامل انحراف منابع از تخصیص بهینه و همینطور عامل اصلی تضعیف صرفه مقیاس اقتصاد هستند. در شرایطی که واحدهای تولیدی موجود با مشکلات متعددی در حوزه برق، گاز و کمبود منابع در گردش مواجهند، ارائه غیرشفاف و بیرویه مجوز به واحدهای جدید باید مورد بازبینی قرار گیرد. با تخصیص بازارمحور ارز و منابع بانکی، بنگاههای تولیدی برای استفاده از انتفاع تولید بهوجود میآیند نه استفاده از رانت و اینگونه دیگر خبری از اشباح صنعتی نخواهد بود.
-
چرخه فاجعهبار کمبود انرژی در صنایع
محمد زائری، رئیس مرکز بهبود کسبوکار اتاق ایران در یادداشتی به ظرفیت ماده 25 قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار برای جبران خسارتهای ناشی از قطع برق و گاز صنایع و اشاره و از اجرایی نشدن آن انتقاد کرد.
-
چتر حمایت مالیاتی بر سر تولید؛ مالیات تولید کاهش یافت
نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر دیروز با کاهش ۵ درصدی مالیات تولید موافقت کردند که به اعتقاد کارشناسان این امر می تواند تا حدودی موجب افزایش حاشیه سود تولیدکنندگان شود.
-
توافقنامه تجارت آزاد با ایران در مجالس ۴کشور اوراسیا تصویب شد
لایحه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اجماع آرا در کمیسیون اقتصادی مجلس شورایاسلامی تصویبشده و در انتظار تصویب نهایی در صحن مجلس است.
-
اهداف سامانه جدید ارز تجاری چیست؟
سالهاست فعالان و تجار در حوزه صادرات و واردات به نواقص سامانه نیما اعتراض میکنند. آنها معتقدند در این سامانه کشف قیمت براساس عرضه و تقاضا شکل نمیگیرد و بانکمرکزی دائما در این سامانه دخالت میکند؛ بهطوری که در حالحاضر فاصله معناداری بین نرخ ارز آزاد و سامانه نیما وجود دارد. در این راستا، بانکمرکزی به سمت طراحی سامانهای رفت که در آن کشف قیمت بر اساس سیستم عرضه و تقاضا صورت بگیرد. سامانه معاملات بازار ارز تجاری، بستری است که در آن واردکنندگان و صادرکنندگان یکدیگر را ملاقات کرده و بدون نرخسازی، ارز خود را مبادله میکنند. به گفته مسوولان، در آینده این سامانه محلی برای ایجاد قراردادهای آتی و سلف ارزی میشود و فعالان اقتصادی میتوانند در آن، ریسکهای تجاری خود را کاهش دهند.
-
بن بست جدید برای صادرات غیرنفتی ایران
سیاستهای جدید بانک مرکزی در بازگشت ارز صادراتی بن بست جدیدی از نگاه تجار ایجاد کرده و نگرانی از کاهش صادرات را در بین آنها دامن زده است.
-
آغاز فرآیند تامین ارز بازرگانان در مرکز مبادله
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، کلیه ثبت سفارشهای مشمول تامین ارز از محل صادرات دیگران، علاوه بر روال گذشته میتوانند درخواست تخصیص ارز خود را ایجاد یا ویرایش کنند.
-
سه ابهام سامانه ارز تجاری/ نگرانی صادرکنندگان از تعیین نرخ ارز توسط بانک مرکزی
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران معتقد است تعیین نرخ، هزینه نقل و انتقال پول و اینکه با توجه به شرایط تحریم بانکها چه میزان امکان دریافت وجوه صادراتی را در بازارهای مختلف جهانی دارند، سه ابهامی است که هنوز در رابطه با فعالیت سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلا رفع نشده است.
-
خروج صنایع از دام بیبرقی؟
بر اساس محاسبات مرکز پژوهشهای مجلس، رشد اقتصادی کشور در مهرماه سال جاری نسبت به ماه مشابه در سال گذشته ۳.۱درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۳درصد بوده است. در نخستین ماه پاییز سال جاری، ارزش افزوده بخش کشاورزی رشد ۱.۵درصدی، بخش نفت خام و گاز طبیعی رشد ۳.۷درصدی، گروه صنایع و معادن رشد ۳.۸درصدی و در نهایت گروه خدمات رشد ۳.۱درصدی را تجربه کرده است. با ورود به فصل پاییز و کاهش قطعیهای برق، در ماه مهر گروه صنعت و معدن پس از دو ماه رشد منفی، رشد مثبت را تجربه کرده است. کارشناسان معتقدند آغاز مجدد قطعی برق در پاییز سال جاری میتواند رشد این گروه را مجددا به بازه منفی بازگرداند. در نهایت میتوان گفت کاهش نرخ رشد فصلی از ۳.۲درصد در بهار به ۲.۲درصد در تابستان و ثبات نسبی این نرخ در مهرماه نشان میدهد که اثرات مثبت افزایش تولید نفت و گاز بر رشد اقتصادی در حال کاهش است.
-
بحران کارتهای بازرگانی اجارهای و یکبارمصرف، معلول ارز چند نرخی است
رئیس اتاق ایران با اشاره به تبعات صدور کارتهای بازرگانی یکبار مصرف و گسترده شدن دامنه سوءاستفاده از این کارتها، تأکید کرد: تا زمانی که ارز چند نرخی وجود داشته باشد، سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی پایان نخواهد گرفت.
-
خشکی چشمه بازار مسکن؟
چشمه بازار معاملات مسکن تهران براساس یک «مشاهده رسمی» خشک شد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» درباره آمارهای شهرداری از نبض صدور «پایانکار» آپارتمان در تهران نشان میدهد، سال گذشته جریان ورود واحد نوساز به بازار مصرف، رکورد «کمترین تعداد» را ثبت کرد. پارسال برای ۱۷هزار واحد مسکونی پایانکار صادر شد؛ بهطوریکه این تعداد تازهساز عرضه شده در ۱۴۰۲ معادل ۱.۵ماه معاملات مسکن در اوایل دهه۹۰ است. وضعیت فعلی از «گرفتگی شدید در مسیر ساختوساز» و «کمبود واحد قابل فروش» حکایت دارد.
-
بررسی روند قیمتی PVC در آسیا توسط Polymerupdate در هفته ای که گذشت
یک منبع صنعتی آگاه در آسیا به شرط ناشناس ماندن به یکی از اعضای تیم Polymerupdate گفت: «یک تولیدکننده بزرگ تایوانی پیشنهادات PVC خود را برای محمولههای دسامبر در بخشهایی از آسیا در مقایسه با سطوح پیشنهادی قبلی کاهش داده است، زیرا روند کاهشی تمایل به خرید در این منطقه همچنان ادامه دارد. »
-
پتروشیمیها روی خط صعود دلار
شاخص برنت در پی آتشبس در خاورمیانه روندی نزولی در پیش گرفت و این موضوع بازار جهانی محصولات پتروشیمی را نیز تحتتاثیر قرار داد؛ این در حالی است که بازار داخلی محصولات پلیمری و شیمیایی بدون توجه به وضعیت جهانی، روندی صعودی در پیش گرفته و در این خصوص افزایش نرخ دلار مبادلهای برای بیستوپنجمین هفته متوالی بهعنوان تنها عامل موثر بر بازار داخلی شناخته شد.
-
پتروشیمی غدیر موفق به دریافت مجوز پی وی سی مدیکال گرید شد
پس از چندین ماه کار و تلاش مداوم و پژوهش در حوزهی تولید گرید جدیدی از صنعت پی وی سی برای اولین بار در ایران، بالاخره مجوز تولید این محصول با ارزش به همت پتروشیمی غدیر صادر شد.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 517723.33 ریال اعلام شد.
-
هوش مصنوعی چه نقشی در تغییر الگوهای تجارت دارد؟
در گزارش بانک جهانی که مرکز پژوهشهای اتاق ایران آن را ترجمه کرده است، به این پرسش پاسخ داده شده که هوش مصنوعی چگونه تجارت بینالمللی را شکل میدهد؟