ارسال پاسخ

۱۸ فروردین ۱۴۰۴
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n7901

pvc-asso.ir

بازار جهانی ترمز پتروشیمی‏‏‌ها را کشید؛عقب‏‏‌نشینی قیمت‌های پایه

نخستین قیمت‌های پایه سال ۱۴۰۴ در حالی اعلام شد که نرخ ارز نسبت به آخرین قیمت دلار در سال گذشته ۴۰۸تومان معادل ۰.۶‌درصد افزایش را به ثبت رسانده است. از قیمت‌های پایه جدید، کالاهای کاهشی سهم بیشتری را به خود اختصاص دادند و ۴۹‌درصد از مجموع محصولات پتروشیمی با رشد قیمت همراه بودند.

به گزارش روابط عمومی انجمن تولید کنندگان لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از دنیای اقتصاد: در آخرین روز معاملاتی بازار جهانی شاخص برنت ۶.۵‌درصد کاهش را به ثبت رساند و به سطح ۶۵.۶دلار به ازای هر بشکه رسید که پایین‌‌‌ترین قیمت از اوت ۲۰۲۱ تاکنون به شمار می‌رود؛ چراکه نگرانی‌ها از کندی اقتصاد جهانی و تضعیف تقاضای نفت افزایش یافته است. احساسات سرمایه‌گذاران به دلیل تشدید جنگ تجاری، به‌ویژه با تعرفه قریب‌الوقوع ۳۴درصدی چین بر کالاهای آمریکایی، به طور فزاینده‌‌‌ای متلاطم شده است. خطرات رکود اقتصادی و عدم‌اطمینان در مورد تجارت جهانی بر این نگرانی افزوده است. قیمت پایه محصولات پتروشیمی در هفته سوم معاملاتی فروردین‌ماه ۱۴۰۴ در حالی اعلام شد که قیمت‌های پایه از ابتدای اردیبهشت‌‌‌ماه سال‌‌‌ ۱۴۰۳ مسیر صعودی را در پیش گرفته‌اند. نرخ دلار مبادله‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای برای چهل‌وسومین هفته متوالی با رشد همراه بود و حدود ۴۰۸تومان افزایش را به ثبت رساند. به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای با رشد ۰.۶درصدی از ۶۸‌‌‌هزار و ۴۲۷تومان در روز ۲۶اسفندماه سال گذشته به ۶۸هزار و ۸۳۶تومان در روز ۱۷فروردین‌‌‌‌ماه رسید و از این‌رو موجب افزایش ۴۹‌درصد از قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد. 

در قیمت‌گذاری جدید پایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های محصولات پتروشیمی، دلار مبادله جای خود را به دلار توافقی داد و اولین قیمت‌های پایه جدید محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ با دلار توافقی ۶۸هزار و ۸۳۶تومان، محاسبه و اعلام شد. این موضوع در حالی رخ داده است که قیمت‌های جهانی در کانال نزولی و ثبات قیمت قرار دارند و دلار توافقی موجب افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده‌‌‌ است. قیمت‌‌‌ پایه ۴۹‌درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود. این در حالی است که قیمت پایه محصولات کاهشی سهم بیشتری را به خود اختصاص داد. به‌‌‌طور کلی در سومین هفته معاملاتی فروردین‌ماه بازار داخلی تحت‌‌‌تاثیر بازار جهانی روند نزولی داشت و در این بین قیمت پایه ۳۶‌درصد از پلیمرها و ۶۵‌درصد از محصولات شیمیایی با اهرم دلار توافقی افزایشی شد؛ این در حالی است که بازارهای جهانی در مدار نزولی قرار دارند.

بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلام‌‌‌‌شده در هفته سوم معاملاتی فروردین‌‌‌‌ماه نشان می‌دهد که ۳۶‌درصد از این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین اکریلونیتریل بوتادین استایرن ۰۱۵۰ با ۱.۳‌‌‌درصد رشد معادل یک‌‌‌‌هزار و ۶۷۰تومان به قیمت ۱۲۶هزار و ۴۰۸تومان رسید. همچنین پلی‌‌‌اتیلن ترفتالات بطری BG۸۲۵ با ۰.۸‌‌‌درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. ۳۶‌درصد از گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمت‌ها تحت‌‌‌تاثیر رشد ۰.۶درصدی نرخ دلار توافقی اتفاق افتاده است و پلی‌‌‌اتیلن سبک فیلم (۰۲۰) (۰۰۷۵) به‌عنوان آخرین گروه کالایی کاهشی در بین محصولات پلیمری به ثبت رسید.

در گروه کالایی شیمیایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نیز ۶۵‌درصد از گروه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها با افزایش قیمت همراه بودند و اسید استیک در هفته سوم فروردین‌ماه امسال با ۶درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در روز ۱۷فروردین‌ماه قیمت پایه این محصول ۲۳‌‌‌هزار و ۵۱۷تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد. سود کاستیک نیز با ۳درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گروه شیمیایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها قرار گرفت. در این گروه متانول در رده نخست کاهشی‌‌‌ها قرار دارد و از این‌رو با ۸‌درصد افت در صدر کاهشی‌‌‌ها قرار گرفت. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحت‌‌‌تاثیر تغییرات ۰.۶درصدی نرخ دلار مبنا برای تعیین قیمت‌های پایه رقم خورده و این در حالی است که قیمت‌های پایه در بازار جهانی تحت‌‌‌تاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفته‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند و از این‌رو قیمت‌های پایه داخلی که در هفته سوم معاملاتی فروردین‌ماه کاهشی اعلام شدند، تحت‌تاثیر قیمت جهانی این محصولات بودند که سهم بیشتری را به خود اختصاص داده‌‌‌اند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد