-
شرکتهای صادرات محور و دانش بنیان صنایع رتبهبندی شدند
سازمان مدیریت صنعتی در سال ۱۴۰۳ برای بیستوهفتمین سال متوالی رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (رتبهبندی IMI-۱۰۰) را انجام میدهد و ۵۰۰شرکت بزرگ و موثر در اقتصاد کشور را طی همایشی در بهمنماه معرفی خواهد کرد. در همین راستا نشست خبری بیستوهفتمین همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران با حضور معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.
-
صنعت؛ قربانی اول ناترازی برق
در صورت تداوم ضعفهای زیرساختی تولید صنعتی در ایران همچون قطعی مکرر برق، در ماههای آتی ممکن است تولید صنعتی کاهشیافته و برای جبران تقاضای داخل مجبور به واردات گسترده آنهم در شرایطی شویم که کشور با کمبود ارز مواجه است. سیاستگذار باید به این توجه داشتهباشد که برای رفع فقر و توسعه پایدار نباید بار تمام ضعفهای زیرساختی همچون سالگذشته بر دوش صنایع باشد.
-
مشکلات اصلی در رونق تولید کجاست؟
تعدد بخشنامهها و تغییرات مدام رویههای اعمالی برای واردات مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی در چند ماه اخیر، موجب سردرگمی، کاهش تولید و حتی بی انگیزگی و تدارک کارآفرینان برای انتقال فعالیت به خارج از کشور بخصوص کارآفرینان تولیدی صادراتی شده است .
-
رقابت در بازارهای جهانی pvc با ۱۰ درصد افزایش عوارض صادراتی ممکن نیست
به گفته مدیرعامل شرکت پتروشیمی اروند، تولیدکنندگان PVC با افزایش ۱۰ درصدی عوارض صادرات مواجه هستند که به همین دلیل عملا رقابت در بازار جهانی سخت و غیر ممکن شده است چرا که باید در قیمت با برندهای معتبر آمریکایی، عربستان، هند، چین و کره ای رقابت کنیم که اکنون ۱۰ درصد افزایش عوارض صادراتی نیز به آن اضافه شده است.
-
سردرگمی قیمتی پتروشیمیها
قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمی برخلاف رشد شاخص قیمتی نفت برنت برای سومین هفته متوالی درکانال نزولی قرار گرفتهاند و از این رو نیمی از محصولات پلیمری و شیمیایی کاهش قیمت پایه را به ثبت رساندند.
-
با پایان برنامه ششم توسعه ممنوعیت واردات چه تغییری میکند؟
رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه از ابتدای سال۱۴۰۳، با پایان برنامه ششم توسعه، دولت دیگر اختیار ممنوعکردن کالاها را به واسطه تولید مشابه داخلی ندارد، گفت: دولت در حالحاضر میتواند از ابزار سود بازرگانی برای حمایت از تولید داخل استفاده کند، اما سایر ممنوعیتهای واردات همچنان پابرجاست که مهمترین آنها مربوط به واردات کالاهای لوکس و غیرضروری است.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 445363.00ریال اعلام شد.
-
علت کنارهگیری سازندگان ساختمان
یکی از معضلات موجود در امر ساختوساز در حال حاضر بحث زمان است. هماکنون فرآیند گرفتن جواز برای ساخت ساختمان حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه به طول میانجامد که مدت زمان بسیار طولانی است. این زمان صرفا ناشی از بوروکراسی و روندی است که برای انجام تشریفات اداری صدور مجوز ساخت صرف میشود و بار مضاعفی را از لحاظ طول مدت ساخت و خواب سرمایه به سازنده تحمیل میکند. آنچه در این مسیر قابلتوجه است اینکه هم اکنون ما یک زمین ۱۰۰۰ مترمربعی را ظرف ۴۰ تا ۴۵ ماه به یک پروژه ساختهشده تبدیل میکنیم.
-
گرد رکود بر بازار پتروشیمی
رکود کمسابقه در بازار محصولات پتروشیمی، در حالی منجر به عقبگرد تقاضا و به حداقل رسیدن رقابت در این بازار شدهاست که دستکم ۸ عامل مهم و اثرگذار در بروز این شرایط را میتوان معرفی کرد. بخشی از این عوامل مربوط به وضعیت اقتصاد داخلی، برخی ناشی از رخدادها و تغییرات روز بازارهای جهانی و گروه دیگر مربوط به نوسان ریسکهای غیراقتصادی اخیر است.
-
شرکتهای کوچک منابع اندکی برای تامین مالی دارند
هرچند اسمشان صنایع کوچک است، اما تاثیری که در حوزه تولید و اشتغال و در نتیجه توسعه هر جامعهای میگذارند، بزرگ و قابلتوجه است. ۲۱ مرداد، روز جهانی حمایت از صنایع کوچک بهانهای است که به بررسی نقش حیاتی شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) در تقویت رشد اقتصادی، ایجاد شغل و توسعه پایدار در سراسر جهان بپردازیم.
-
پتروشیمی بندرامام رشد صد درصدی صادرات در ۴ ماهه اول سال را ثبت کرد/ شکسته شدن رکورد ۶ ساله صادرات برای ارزآوری در اقتصاد کشور
پتروشیمی بندرامام در چهار ماه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد صد درصدی صادرات را بدست آورد.
-
رشد خزنده دلار نیما/ پروژه تک نرخ سازی ارز کلید خورد؟
بررسی نرخ نیما نشان می دهد از ابتدای سال جاری، نرخ نیما در کریدوری صعودی قرار گرفته و از محدوده ی ۴۰ هزار تومان هم اکنون خود را به ۴۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسانده است.
-
سایه اژدهای زرد بر پتروشیمیها
صنعت پتروشیمی بهویژه در اروپا و آسیا در حال دستوپنجه نرمکردن با چالشهای بزرگی است. این مشکلات ریشه در دو عامل دارد. طی سالهای اخیر، بهویژه در چین، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی بهطور قابلتوجهی افزایش یافتهاست. این فزونی تولید، باعث عرضه بیش از حد برخی محصولات پتروشیمی در بازار جهانی شده و در نتیجه، قیمتها و حاشیه سود افت کردهاست. دلیل دوم اینکه در اروپا، هزینههای انرژی (مانند برق و گاز) بسیار بالا رفته و باعثشده که تولید محصولات پتروشیمی برای شرکت ها گرانتر شود.
-
ميخ محكم بر تابوت صنعت پي وي سي
طهماسبي در خصوص عوارض ناشي از ارز چند نرخي و همچنين وضع عوارض صادرات بر محصولات پتروشيمي گفت: فلسفه وجود ارز دولتي و يا عوارض صادرات، كنترل نرخ محصولات است اما مي بينيم كه باوجود تداوم عرضه محصولات پتروشيمي با نرخ ارز نيمايي در بورس كالا، قيمت اين محصولات در بازار داخلي هر روز رو به افزايش است.
-
کنترل سیستمی تامین محل ارز سهمیه تولیدی و بازرگانی
سامانه جامع تجارت در اطلاعیه ای از کنترل سیستمی سهمیه تولیدی، بازرگانی و ماشینآلات برای سایر محلهای تامین ارز خبر داد.
-
تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی
مدیر برنامه ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: اصلاح آیین نامه تخفیف پلکانی نرخ خوراک صنایع پتروشیمی، میتواند مشوقی برای سرمایه گذاری در حوزه رفع نیاز به واردات محصولات پتروشیمی باشد.
-
دولت چهاردهم سنگهای جلوی پای صنعتگران را بردارد| پیمان سپاری ارزی و چند نرخی بودن ارز؛ در صدر موانع
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه توقع داریم دولت چهاردهم موانع پیش پای صنعتگران را بردارد گفت: اصلی ترین موانع شامل پیمان سپاری ارزی، چند نرخی بودن ارز و اعمال قیمت های دستوری است.
-
افزایش ۲۵ درصدی تولید PVC در پتروشیمی اروند/ عملیات فاز ۲ پتروشیمی اروند آغاز شد
مدیرعامل شرکت پتروشیمی اروند گفت:در ۴ ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۸ درصد افزایش تولید و ۲۵ درصد در PVC افزایش تولید را محقق کردیم.
-
مهلت بازگشت ارز پروانه های صادراتی سال ۱۴۰۲ تا پایان مهر تمدید شد
سازمان توسعه تجارت از تمدید مهلت بازگشت ارز پروانه های صادراتی سال ۱۴۰۲ تا پایان ۳۰ مهرماه خبر داد.
-
شوک «برق» به تورم مسکن
تعداد «نسازونفروش»ها در بازار مسکن رو به افزایش گذاشته، چون علاوه بر ۷مانع مقابل ساختوساز، شوک «برق» هم بر قیمت تمامشده ساختمان بار شده است. افت سفارش «مشارکت در ساخت» و سقوط «حاشیهسود» به زیر ۱۵درصد در کنار «کمبود نقدینگی» به بازنشستگی اجباری بسازوبفروشها منجر شده و اکنون بیبرقی کارخانهها، تورم مصالحساختمانی را افزایش داده است.