۲ دى ۱۳۹۶

انتشار اعلامیه محیط زیستی لوله های آب و فاضلاب

انجمن لوله های PVC امریکا (Uni-Bell) برای اولین بار اعلامیه محیط زیستی محصولات را برای لوله های آب و فاضلاب منتشر کرد.

سرویس ترجمه انجمن لوله و اتصالات پی وی سی: انجمن لوله های PVC امریکا (Uni-Bell) برای اولین بار اعلامیه محیط زیستی محصولات را برای لوله های آب و فاضلاب منتشر کرده است که توسط سازمان جهانی NSF نیز تایید شده است.

این اعلامیه در انطباق با دستورالعمل های مدیریت (ISO 14025) نگاشته شده و طی آن تاثیرات چند محصول لوله های PVC در طول عمر آن ها بررسی شده است که شامل لوله های PVC تحت فشار برای انتقال آب آشامیدنی، لوله های اصلاح شده و خطوط لوله اصلی شبکه های فاضلاب هستند.

بنا به اظهار آقای -Amber DZikowicz مدیر تجاری موسسه بین المللی NFS در واحد Sustainability ، در اعلامیه انجمن PVC PA تاثیرات محیطی به صورت شفاف بیان شده است که برای سازندگان و منابع شهرداری در راستای اهداف محیط زیستی آنان بسیار اساسی است.

در این اعلامیه تاثیرات مثبت و منفی لوله های PVC بر محیط زیست ارائه شده است. به عنوان مثال استفاده از لوله های تحت فشار آب آشامیدنی در مرحله­ای که پمپاژ باید بر نیروی اصطکاک غلبه کند تا آب را در طول لوله به حرکت درآورد، بیشترین تاثیر تخریبی محیط زیستی در طول عمر لوله ها را دارد (به دلیل مصرف انرژی) که البته در اعلامیه فوق اشاره شده که به دلیل سطح صاف لوله های PVC و حداقل بودن نیروی اصطکاک، این لوله ها حداقل مصرف انرژی را نسبت به سایر لوله ها خواهند داشت.

ساخت PVC مناسب برای کاربردهای زیست پزشکی

پلی وینیل کلراید بعد از پلی اتیلن و پلی پروپیلن به عنوان یک ماده ارزان شناخته شده است. و سومین پلیمر سنتزی تولید شده از لحاظ فراوانی است. نرم کننده ها به طور گسترده برای انتقال انعطاف پذیری به پی وی سی که به طور معمول شکننده است، استفاده می شود. استرهای فتالات، از ترکیبات با جرم مولی پایین عموما اولین انتخاب به عنوان افزودنی هستند اما دارای نقاط ضعفی هستند که به آسانی از ماتریس پلیمر انتشار می یابند و در محیط، غذاها و ضایعات خانگی، در بدن حیوانات و انسان یافت می شوند. از دست رفتن نرم کننده منجر به تغییراتی در خواص طولانی مدت مواد می شود، همچنین وقتی که نرم کننده ها به بدن انسان انتقال می یابد، منجر به اثرات بیولوژیکی و سمی می شود،. به همین دلیل این سیستم ها توسط FDA برای کاربردهای بخش پزشکی ممنوع شده است.

نرم کننده های الیگومریک که نیاز به چند نقطه مهار با پلیمر دارند و ویژگی های سازگاری بهینه شده را نشان می دهند که می تواند به عنوان معادل مفید باشد اما  می تواند به عنوان جایگزینی بدون مهاجرت، برای  افزودنی های فتالاتی هستند.{دی 2-اتیل هگزیل-فتالاتDOP))}

مطالعات قبلی نشان داده است که پیوند کوالانسی نرم کننده های فتالاتی به زنجیره پلیمری قادر است که از هرگونه مهاجرت جلوگیری کند.

با این حال، این استراتژی نشان داده است که یک محدودیت مهم باتوجه به بهره وری نرم کننده وجود دارد. و این به خاطر این واقعیت است که پیوند کوالانسی، سختی را به آن بخش زنجیره هایی که افزودنی به آن پیوند داده شده، القا می کند. در نتیجه هر چه تعداد مولکول های مهار نرم کننده بالاتر باشد، منجر به سطح بالاتری از القای سختی زنجیره ها و اثر نرم شدگی ضعیف تر می شود. Helmut Reinecke و همکارانش از موسسه علوم پلیمر در مادریدگزارش دادند که این نقطه ضعف ممکن است با استفاده از نرم کننده با پایه از پلی اتر الیگومریک (PEO-PPO) کاهش یابد.

در این روش اتصال، مقادیر بالای وزنی از افزودنی با استفاده از محل های بسیار کم مهار ممکن است، بنابراین بهره وری از نرم کننده را تا حد زیادی بهبود می دهد. در واقع سیستم های جدید نشان می دهند که برای آماده سازی PVC نرم شده بدون مهاجرت افزودنی ها  با ارائه خواص فیزیکی –شیمیایی قابل تنظیم از خیلی انعطاف پذیر به نیمه سخت مناسب هستند. به طور ویژه ، دستیابی به نرم شدگی مشابه در مخلوط فتالات/ PVC استاندارد بدون اتصال با استفاده از مقادیر معادل از نرم کننده ، امکان پذیر است. این طبقه از نرم کننده واکنش پذیر،می تواند به یک روش اقتصادی و زیست محیطی سنتز شده و اجازه می دهد که PVC نرم شده در کاربردهای بخش پزشکی بازبینی شود.

--------------

لوله چیست؟ معرفی انواع لوله های پی وی سی