آرشیو اخبار

  • ناتوانی کارفرماها در پرداخت دستمزد؛ بهانه ای برای واقعی نکردن دستمزد کارگران

    ناتوانی کارفرماها در پرداخت دستمزد؛ بهانه ای برای واقعی نکردن دستمزد کارگران

    اعلام ناتوانی از پرداخت دستمزد حربه‌ای است که کارفرمایان همیشه در زمان تعیین دستمزد به کار می‌گیرند در حالی که طبق آمارها سهم دستمزد در قیمت تمام شده تولید بسیار کم است.
  • مهلت ۲ روزه مودیان مالیاتی برای اتصال به سامانه مودیان

    مهلت ۲ روزه مودیان مالیاتی برای اتصال به سامانه مودیان

    رییس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان گفت: طبق لایحه تسهیل تکالیف مؤدیان از اول دی‌ماه ۱۴۰۲ تمام اشخاص حقوقی مشمول ارسال صورتحساب الکترونیکی هستند.
  • از بانک تا بنگاه؛ موانع پیش رو کدام است؟

    از بانک تا بنگاه؛ موانع پیش رو کدام است؟

    چقدر بازارهای مالی در ایران به کمک حوزه صنعت آمده و اسناد بالالادستی چگونه به این حوزه نگاه می‌کنند؟ اگر می‌خواهید درباره چگونگی افزایش توان صنعتی کشور بدانید، خواندن این مقاله به شما توصیه می‌شود.
  • دریافت عوارض صادراتی دوباره برقرار شد

    دریافت عوارض صادراتی دوباره برقرار شد

    دریافت عوارض صادراتی از مواد خام و نیمه‌خام که با رأی دیوان عدالت اداری متوقف شده بود، حالا با لغو این دستور توقف، دوباره از سوی گمرک ایران ابلاغ شده است.
  • نامه وزیر صمت به وزیر اقتصاد برای توقف واگذاری نمایشگاه بین المللی تهران

    نامه وزیر صمت به وزیر اقتصاد برای توقف واگذاری نمایشگاه بین المللی تهران

    وزیر صنعت، معدن و تجارت، در‌ نامه‌ای به وزیر اقتصاد و دارایی، خواستار توقف واگذاری نمایشگاه بین‌المللی تهران شد.
  • ضرورت ایجاد نمایشگاه دائمی کالاهای ایرانی در ترکیه

    ضرورت ایجاد نمایشگاه دائمی کالاهای ایرانی در ترکیه

    محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران در گفت وگو با سرکنسول جدید ایران در استانبول«تسهیل سرمایه‌گذاری مشترک فعالان اقتصادی ترکیه در ایران» و همچنین«ایجاد نمایشگاه دائمی کالاهای ایرانی در ترکیه» را از جمله راهکارهای توسعه همکاری‌ها میان دو کشور برشمرد.
  • از ارز چند نرخی تا محدودیت‌های دست و پاگیر برای تجارت

    از ارز چند نرخی تا محدودیت‌های دست و پاگیر برای تجارت

    اعضای کمیسیون «صنعت و معدن» اتاق تهران در هفتمین گردهمایی خود، موانع و چالش‌های تولید در حوزه‌های مختلف را در حضور محمد مهدی برادران، معاون امور صنایع عمومی وزارت صمت و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به بحث و بررسی گذاشتند؛ مشکلاتی که در این جلسه از زبان صنعت‌گران مطرح شد، عمدتا به عدم حمایت کافی از تولید، عدم توجه به تامین زیرساخت ها، ارز چند نرخی و عدم دسترسی به ارز کافی، قیمت‌گذاری دستوری و اعمال محدودیت‌های دست و پاگیر در امر تجارت باز می‌گشت.
  • بازگشت رونق به معاملات پلیمرها

    بازگشت رونق به معاملات پلیمرها

    بررسی معاملات تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌های نفتی آذرماه نشان می‌دهد که با وجود افزایش نرخ ارز مبنای قیمت‌گذاری، قیمت‌های جهانی به عنوان مهم‌ترین فاکتور تاثیرگذار بر تعیین قیمت‌های داخلی عمل کرده است. از این‌رو در دو هفته نخست آذرماه میزان عرضه محصولات پتروشیمی در بازار فیزیکی روند کاهشی داشت اما در هفته منتهی به ۲۴آذرماه میزان عرضه نسبت به هفته پیشین ۰.۷‌درصد افزایشی شد. میزان معاملات نیز ۳.۹‌درصد رشد را به ثبت رساند.
  • تخفیف‌های جذاب چینی ها برای محموله های ژانویه در بازارهای صادراتی پی وی سی/ Reliance هندی در تلاش برای تشویق مشتریان

    تخفیف‌های جذاب چینی ها برای محموله های ژانویه در بازارهای صادراتی پی وی سی/ Reliance هندی در تلاش برای تشویق مشتریان

    فورموسا احتمالاً قیمت‌های PVC را کاهش می‌دهد یا 10 تا 20 دلار در هر تن برای محموله ژانویه در میان تقاضای پایین در آسیا کاهش می‌دهد…
  • تغییر تعطیلات پایان هفته ضروری است

    تغییر تعطیلات پایان هفته ضروری است

    رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران گفت: هم‌خوانی تعطیلات آخر هفته ایران با بیش از ۹۰ درصد کشورهای دنیا همخوانی ندارد و ارتباط تجاری فعالان اقتصادی عملاً چهار روز در هفته با دنیا قطع است.
  • حذف نمایشگاه ساختمان سال آینده رسما تایید شد

    حذف نمایشگاه ساختمان سال آینده رسما تایید شد

    مدیرعامل نمایشگاه بین المللی تهران:این نوع واگذاری و این میزان تعجیل،عجیب و مشکوک است و تبعات زیانبار دارد.
  • حل مسائل دنیای واقعی با ابزار دنیای مجازی

    حل مسائل دنیای واقعی با ابزار دنیای مجازی

    کارشناسان و صاحب‌‌‌نظران بسیاری در جهان معتقدند که متاورس صنعتی این توانایی و قابلیت را دارد تا زنجیره‌‌‌های تامین پایدارتر و پاینده‌‌‌تری را شکل دهد و با استفاده از ابزارهایی همچون دوقلوهای دیجیتال (نمایشی دیجیتال از یک شیء فیزیکی، فرآیند یا سرویس که می‌تواند ماکتی دیجیتال از آن شیء در جهان فیزیکی باشد) به تولید محلی‌شده یا بومی‌‌‌سازی‌شده کمک کند.
  • چشم انداز PP، PE، PVC هند برای سال 2024: پس از رکوردهای 2023، آیا رونق تقاضا ادامه خواهد داشت؟

    چشم انداز PP، PE، PVC هند برای سال 2024: پس از رکوردهای 2023، آیا رونق تقاضا ادامه خواهد داشت؟

    هند پس از چین به دومین خریدار بزرگ پلی اتیلن در جهان تبدیل شده است و به ترتیب از ترکیه و ویتنام به عنوان دومین و سومین خریدار بزرگ پلی اتیلن در سال 2021 و پس از آن پیشی گرفته است.
  • در ترکیه، تقاضای راکد مشتقات، بازار PVC وارداتی K67 را کاهش داد

    در ترکیه، تقاضای راکد مشتقات، بازار PVC وارداتی K67 را کاهش داد

    برخی از تولیدکنندگان اروپایی در ابتدای دسامبر تخفیف های بیشتری را برای قیمت های خود اعمال کردند و پیشنهادات خود را به حدود 820 دلار در هر تن CIF رساندند…
  • تزریق فوری نقدینگی نیاز مبرم صنایع

    تزریق فوری نقدینگی نیاز مبرم صنایع

    عبدالله یزدان‌بخش، عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در خصوص مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی بنگاه‌ها گفت: یک واحد صنعتی به عوامل و موارد مختلفی همچون نقدینگی، سرمایه در گردش، نیروی انسانی، سرمایه ثابت، سرمایه ارزی و دیگر موارد مهم نیاز دارد. آنچه اکنون بیشتر از هر چیزی خود را نمایان کرده، کمبود نقدینگی است.
  • حذف قیمت‌گذاری دستوری در دستور کار وزارت صمت برای حمایت از تولید

    حذف قیمت‌گذاری دستوری در دستور کار وزارت صمت برای حمایت از تولید

    وزیر صنعت گفت: برنامه‌هایی مانند حرکت به سمت تک نرخی کردن ارز، افزایش صادرات، حذف قیمت‌گذاری دستوری در کنار حذف برخی رانت‌ها و حمایت‌های نامحدود و غیر مشروط برای برخی صنایع را در دستور کار داریم.
  • اصلی ترین مشکلات تولیدکنندگان در قطب صنعت کشور| دولت مشورت با تشکل های اقتصادی را در نظر بگیرد

    اصلی ترین مشکلات تولیدکنندگان در قطب صنعت کشور| دولت مشورت با تشکل های اقتصادی را در نظر بگیرد

    گفتگوی بازار با علی جنترانی کارآفرین اصفهانی ، مدیرعامل شرکت پی وی سی صبا و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی را در ادامه میخوانید.
  • احداث واحد PVC۲ پتروشیمی اروند وارد فاز عملیاتی می‌شود

    احداث واحد PVC۲ پتروشیمی اروند وارد فاز عملیاتی می‌شود

    با موافقت اصولی وزارت نفت، توسعه‌ی پتروشیمی اروند و احداث واحد ۳۰۰ هزارتنی این شرکت وارد فاز عملیاتی می‌شود.
  • تولید در مسیر توقف

    تولید در مسیر توقف

    کمبود نقدینگی و نرسیدن مواد اولیه به خطوط تولید، بنگاه‌ها را زمین‌گیر کرده است. شاهد این وضعیت، شامخ آبان‌ماه۱۴۰۲ است که نشان می‌دهد اقتصاد ایران به سمت رکود پیش رفته است. بنگاه‌ها در شرایطی با بن‌بست تامین مالی ریالی و ارزی روبه‌رو هستند که با کاهش قدرت خرید مشتریان، تقاضای داخلی نیز افت داشته و فروش صادراتی به‌ویژه در بخش صنعت با کاهش همراه بوده است. این پالس‌های منفی و عدم اطمینان اقتصادی، نهایتا باعث شده امید تولیدکنندگان، به کمترین میزان در ۸ماه اخیر برسد.
  • روش‏‏‏‌های درست و غلط کاهش هزینه

    روش‏‏‏‌های درست و غلط کاهش هزینه

    شرکت‌ها معمولا ترجیح می‏‏‏‌دهند کاهش هزینه در تمام حوزه‏‏‏‌ها و بخش‏‏‏‌ها اتفاق بیفتد. اما «سزار میناردی»، مدیرعامل سابق شرکت مشاوره مدیریتی جهانی «بوز‌اند کمپانی» (Booz & Company) می‏‏‏‌گوید که کاهش هزینه باید یک فرآیند استراتژیک دقیق باشد. پل مایکلمن، مجری« پادکست HBR در استراتژی» در یکی از اپیزودهای این پادکست، به این می‏‏‏‌پردازد که چگونه رویه‏‏‏‌ای در پیش بگیریم که کاهش‏‏‏‌های ضروری هزینه، تاثیر منفی بر قابلیت‏‏‏‌های استراتژیک سازمان نداشته باشد.