-
روایت صنعتگران از رکود فروش
فروش صنایع با استناد به دو آمار و گزارش منتشرشده در آذرماه کاهش داشته است. گزارش پایش بخش حقیقی اقتصاد و شامخ هر دو حاکی از این است که با افت و عقبنشینی تقاضا، فروش بنگاهها وارد محدوده منفی شده است. این افت فروش هم در بازارهای داخلی و هم صادراتی محسوس است. «دنیای اقتصاد» در گفتوگو با فعالان اقتصادی و صنعتگران، به واکاوی دلایل رکود فروش بنگاهها پرداخته است.
-
کاهش مالیات بر فعالیتهای تولیدی به ۱۰ درصد
وزارت اقتصاد اعلام کرد: پیش بینی دولت این است که در صورت تصویب لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم و اجرای مالیات بر مجموع درآمد، مالیات بر فعالیتهای تولیدی به ۱۰ درصد کاهش پیدا کند.
-
تولید کمرمق بنگاهها
بررسی شامخ صنایع در آذرماه حاکی از آن است که وضعیت رکودی، گریبان تولید را گرفته و از ۱۱رشته فعالیت منتخب صنعتی، تنها سهرشته فعالیت اندکی از رکود در این ماه فاصله داشتهاند. اما آنچه بیش از همه در مورد وضعیت تولید براساس شاخص مدیران خرید، نگرانکننده به نظر میرسد، انبارهای خالی از مواد اولیه بنگاههاست. تولیدکنندگان در آخرین ماه پاییزی برای ششمین ماه متوالی در تامین مواد اولیه با کمبود روبهرو بودهاند.
-
جهش قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی
بعد از ۱۰۰روز جنگ در نوار غزه همچنان شاخص برنت در کانال ۷۸ دلار به ازای هر بشکه قرار دارد و از کانال ۸۰ دلار فاصله گرفته است. نگرانیهای ناشی از حملات به نفتکش یمنی بهعنوان محرک عمل کرده و موجب افزایش یکدرصدی بهای نفت شد. این موضوع تاثیر خود را بر تعیین قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی نیز گذاشته است، به طوری که قیمت داخلی محصولات پلیمری و شیمیایی نیز با اهرم قیمتهای جهانی با رشد همراه بود.
-
حساب هایمان همچنان مسدود است| تاپیکو و هلدینگ خلیج فارس برای تامین مواد اولیه پا در میانی کردند
بچاری مدیرعامل پتروشیمی آبادان با بیان اینکه مسدودیت حساب هایمان همچنان ادامه دارد، گفت: ۵ هزار تن EDC از پتروشیمی اروند دریافت کرده و توافقات برای ۱۵ هزار تن دیگر(معادل مصرف ۳ ماه) انجام شده است.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 395283.83 ریال اعلام شد.
-
آیا انتظارات افزایشی برای ماه فوریه در بازارهای پی وی سی آسیا تعدیل خواهد شد؟
در حالی که قیمت اتیلن در آسیا در ماه گذشته ثابت بود، پیشبینی میشود که از عرضه محدود در منطقه و افزایش مداوم قیمت پلیاتیلن حمایت شود…
-
نارضایتی از تورم تولید مسکن
بر اساس گزارشهای رسمی میانگین قیمت مسکن در شهر تهران طی ماههای اخیر بیش از ۵درصد کاهش یافته است. یعنی به صورت تقریبی در هر ماه شاهد کاهش قیمت مسکن با رقمی حدود یکدرصد بودهایم. اگرچه به گفته بسیاری از کارشناسان حوزه مسکن، این میزان کاهش بسیار نامحسوس است و در کل بودجه خرید یک واحد مسکونی فعلا تغییر قابلتوجهی قلمداد نمیشود اما میتواند امیدوارکننده باشد.
-
جلسه کمیته فنی اصلاحیه استاندارد 1-9119 برگزار شد.
پیرو برگزاری جلسه اصلاحیه استاندارد 1-9119 مورخ 21 دی ماه، مواردی از جمله اشکالات مربوط به آزمون چرخه گرمایی، نشانه گذاری اتصالات، اضافه کردن سامانه آب باران روکار به این استاندارد، مطرح شد. همچنین یک خبر خوب برای تولیدکنندگان اینکه در اصلاحیه این استاندارد، اجبار درج ضخامت بر روی بدنه اتصال برداشته شد و دوام و خوانایی ضخامت از الف به ب تغییر یافت و با درج ضخامت دیواره در جدول 21 روی اتصال یا بسته بندی موافقت شد.
-
ابزار مدیریت التهاب قیمتی
وقفه در تولید مواد اولیه، افزایش تقاضای فصلی و تنشهای اقتصادی از جمله مواردی هستند که در بازههای محدودی از زمان به التهاب قیمتی در یک بازار خاص منتهی میشوند و اغلب خروجی دردناکی برای اهالی صنعت به همراه دارند. این قبیل تکانههای قیمتی (فراتر از تورم رسمی)، یک یا چند بازار و صنعت خاص را تحتالشعاع قرار میدهند که در نهایت با هزینه گزافی برای توسعه و تولید در یک صنعت خاص همراه خواهد شد.
-
مغالطه آماری درخصوص حذف ارز ترجیحی/ پشتپرده زمینهسازی جهش آتی ارز با نمودارهای فیک
چندی پیش نمودارهایی در فضای مجازی در خصوص مقایسه تورم کالاهای مشمول ارز ترجیحی و کالاهای غیرمشمول منتشر شد، که از اساس دارای اشکالات متعددی است.
-
گریزگاه مالی رشد تولید
صنایع ایران بهواسطه عدمتامین مالی مناسب، درحال کاهش تولید خود و از دست دادن بازارهای داخلی و خارجی هستند. دلیل افت تولید و از دست دادن بازارها، تامین مالی نامناسب بنگاههاست. نیاز فعلی صنایع به تامین مالی، موضوع حیاتی و حائزاهمیتی است که بخش پولی و بانکی کشور بهعنوان متولی اصلی، نتوانسته است انتظارات بنگاهها را در این زمینه برآورده کند.
-
امضای تفاهمنامه همکاری اتاق تهران و شرکت شهرکهای صنعتی تهران
با امضای یک تفاهمنامه همکاری بین اتاق بازرگانی تهران و شرکت شهرکهای صنعتی تهران، دو طرف بر تلاش برای رشد و توسعه صنایع کوچک و متوسط و رفع چالشهای فعالان اقتصادی بخش خصوصی و صاحبان کسبوکار در شهرکهای صنعتی استان تهران تاکید کردند.
-
الزام ارائه صورتحسابهای الکترونیکی از یکم دیماه
روز گذشته نمایندگان مجلس با طرح اصلاح ماده یک قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان موافقت کردند. به گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی، هیچ تغییر محتوایی در قانون صورت نگرفته و تنها اصلاح انجامشده، تغییر زمان لازمالاجرا شدن صدور صورتحساب الکترونیکی است که برای اشخاص حقیقی و حقوقی از تاریخ یکم دیماه خواهد بود. پیش از این اشخاص حقوقی از تاریخ یکم مهرماه ۱۴۰۲ و اشخاص حقیقی از تاریخ یکم دیماه ۱۴۰۲ ملزم به صدور صورتحسابهای الکترونیکی بودند.
-
رفع چالش مواد اولیه با راهاندازی واحد جدید پتروشیمی
چالشهای عرضه مواد اولیه صنایع پاییندستی پتروشیمی در میز اقتصاد (۱۸ دی) با حضور موافقان و مخالفان، آقایان احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن کارفرمایی صنایع پتروشیمی ایران، حسین دُر رئیس اتحادیه تعاونیهای صنایع پایین دستی پتروشیمی و مهرداد صادقی نکو رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع همگن پلاستیک موضوع بررسی شد.
-
پیشبینی بازار مسکن تا پایان سال / پای مسکن در زنجیر دلار
نرخ دلار میتواند تاثیر قابلتوجهی بر نرخ مسکن داشته باشد. افزایش نرخ ارز معمولا باعث افزایش هزینه مصالح و تجهیزات وارداتی میشود که در نتیجه هزینههای ساختوساز را بالا میبرد. این امر میتواند به افزایش نرخ مسکن منجر شود، زیرا سازندگان سعی میکنند این افزایش هزینهها را از طریق نرخ فروش به مصرفکننده منتقل کنند.
-
لایحه بودجه 1403 موجب تشدید رکود و افزایش هزینههای تولید، خواهد شد
رئیس اتاق ایران با انتقاد از محتوای لایحه بودجه 1403، رویکرد دولت در این لایحه را موجب تشدید رکود و افزایش هزینههای تولید، ارزیابی کرد. او همچنین درخواست کرد تعطیلات آخر هفته به جمعه و شنبه، تغییر کند.
-
زنگ خطر تعمیق رکود و کسادی تولید به صدا درآمد
آخرین اطلاعاتی که مرکز پژوهشهای اتاق ایران از وضعیت شامخ در آذرماه 1402 منتشر کرده، از سقوط این شاخص به کمتر از 50 و ورود اقتصاد به منطقه رکود و انقباض حکایت دارد.
-
تعطیلی شنبه بهجای پنجشنبه
انجمن اقتصاد ایران ضمن حمایت از مطالبه اتاقهای بازرگانی و فعالان بخش خصوصی برای تعطیلی شنبهها به جای پنجشنبهها، به حداکثر رساندن روزهای کاری هفته بین کشور ایران و کشورهای دنیا را فراهمسازی محیط، پیشنیاز و لازمه توسعه و مراودات بینالمللی در عرصههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، بانکی، انرژی، گردشگری، علمی، تسهیل تجارت و روابط گمرکی و ارزآوری میداند.
-
بازار جهانی پلاستیک های ساختمانی از سال 2023 تا 2032
اندازه بازار جهانی پلاستیک های ساختمانی در سال 2022 به 112.4 میلیارد دلار رسید و انتظار می رود تا سال 2032 به 214 میلیارد دلار برسد و با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) 7.2 درصد از سال 2023 تا 2032 رشد کند.