-
چالش قطعی برق صنایع و چند پیشنهاد به رئیسجمهور برای انتخاب وزیر نیرو
به گفته تولیدکنندگان در بسیاری از مناطق قطعی برق بیش از یک روز کامل در هفته است و باعث کندی در فعالیتهای تولیدی و افت روند تأمین نیاز بازارهای مختلف شده است.
-
نخستین همایش چشم انداز صنعت ساختمان ایران
همایش «چشم انداز صنعت ساختمان ایران» از تاریخ 21 الی 22 آبان ماه 1403 در هتل اسپیناس پالاس برگزار می شود.
-
تامین کنندگان چینی ارزان ترین پی وی سی را ارائه کردند!
فعالان بازار در انتظار پیشنهادهای ارزانتر PVC، خرید خود را متوقف می کنند…
-
بنبست تامین مالی صنعتی
تامین مالی صنعتی از چالشهای مهم اقتصادهای در حال توسعه همچون ایران است. وابستگی بیش از حد صنایع به نظام بانکی و فقدان بازار سرمایه توسعهیافته اهمیت این چالش را دو چندان میکند. عدم رفع این تنگنا مانع از تحقق رشد اقتصادی پایدار خواهد شد.
-
تورم تولیدکننده بخش صنعت تغییری نکرد
تورم تولیدکننده بخش صنعت در ۱۲ ماهه منتهی به خرداد نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۸.۹ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۸.۹ درصد)، بدون تغییر است.
-
خاموشی صنایع به دو روز افزایش مییابد
استاد دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف از افزایش روزهای خاموشی بخش صنعت خبر داد و گفت: پنجشنبه گذشته هم ۱۵ استان را به خاطر کسری برق تعطیل کردند.
-
مسیر ارتقای جایگاه کارت بازرگانی
فرآیند صدور کارتهای بازرگانی دارای ایراداتی است که انتقاد فعالان اقتصادی را بهدنبال داشتهاست؛ از جمله اینکه برای تعیین اهلیت در روند صدور کارت بازرگانی، سازوکار مناسبی وجود ندارد، سامانههای صدور و تمدید کارت دچار مشکل هستند و چالش کارتهای یکساله همچنان ادامه دارد. از طرفی آزمونی هم برای صدور کارت طراحیشده که بهصورت حضوری انجام میشود و به دلیل وقتگیربودن موجب نارضایتی شدهاست. در همین راستا روسای اتاقهای بازرگانی بر ضرورت ارتقای سطح جایگاه کارت عضویت که متولی آن اتاق ایران است،
-
جو آرام در معاملات پتروشیمی
اثر آرامش بر بازار تقاضای محصولات پتروشیمی، در زیرمجموعه پلیمرها، در آمار هفتگی معاملات رینگ فیزیکی بورسکالا رصد شد. بررسی آمار معاملات هفتگی در رینگ پلیمرها نشان میدهد که در بازه زمانی یکهفته اخیر، از شنبه ۱۶تیرماه تا جمعه ۲۲تیرماه ۱۴۰۳، مجموعا ۱۰۹هزار و ۴۵۷تن انواع محصولات پلیمری در بازار فیزیکی بورسکالا عرضه شد که حجم تقاضای ثبتشده برای خرید این محصولات در این بازه زمانی، معادل ۱۴۲هزار و ۵۴۴تن بود.
-
ریال برای استفاده تجار بدون ریسک می شود
معاون امور بینالملل بانک مرکزی گفت: پیمان پولی بانکی که بین بانکهای ایران و کشور روسیه منعقد شده، یک رویکرد برای دلارزدایی است و صادرکنندگان ایرانی میتوانند محصولات خود را به ریال به کشور روسیه صادر کنند.
-
تولیدکنندگان را با این ابرچالش رها نکنید
درمیان این همه مشکلات متنوع ،کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مهمترین و ویژه ترین چالش به نظر می رسد ؛ چراکه درحال حاضر تامین مالی برای بنگاهها با نرخ بالا و گران انجام میشود؛ تازه اگر بانکها حاضر به دادن تسهیلات باشند.
-
تعرفه برق تجدیدپذیر برای اعمال در قبوض صنایع اعلام شد
متوسط تعرفه برق تجدیدپذیر برای اعمال در قبض های صنایع مشمول ماده (۱۶) قانون جهش تولید دانش بنیان در تیرماه ۱۴۰۳ اعلام شد.
-
بارگیری PVC در پتروشیمی اروند ۲۴ ساعته شد
این اقدام که در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسهیل در دسترسی آنها به مواد اولیه ضروری اتخاذ شده است، با کاهش زمان انتظار برای دریافت محصول، به افزایش توان تولیدی واحدهای صنعتی منجر خواهد شد.
-
مجوزهای صادره به صورت خودکار معتبر هستند
درگاه ملی مجوزها با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: به اطلاع عموم متقاضیان مجوزهای کسبوکار و دستگاههای اجرایی کشور میرساند در اجرای تبصره ۳ ماده یک قانون تسهیل صدور مجوزها از اوایل تیرماه، آن دسته از درخواستهای مجوز که مراجع صدور، در بررسی آنها تاخیر داشتهاند بهطور خودکار از درگاه ملی مجوزها صادر شدهاند. مجوزهای صادرشده بهصورت خودکار، از نظر قانون کاملا معتبر هستند و صاحبان این مجوزها تحت حمایت دولت قرار دارند.
-
صنعت ایران همچنان در وضعیت انقباضی به سر میبرد
دنیای مدرن ما از بسیاری جهات محصول صنعتی شدن است. این انقلاب صنعتی بود که برای نخستینبار باعث رشد پایدار بهرهوری در اروپا و ایالاتمتحده شد و در نتیجه اقتصاد جهان به کشورهای ثروتمند و فقیر تقسیم شد. اقتصاد ایران اما از نظر شاخصهای توسعه صنعتی در چند سال و حتی چند دهه اخیر رتبه قابل دفاعی نداشته است. اکنون بررسی «شامخ» صنایع کشور نشان میدهد که بنگاههای تولیدی در آستانه تشکیل دولت جدید در وضعیت پرچالش از نظر فروش، قیمت مواد اولیه و پیشبینیپذیری قرار دارند.
-
چالشهای تامین مالی توسعه صنعتی
مشکل تامین مالی صنعتی همیشه یکی از چالشهای اقتصاد ایران بوده است. در قدمهای اول توسعه صنعتی در یک کشور در حال توسعه به دلیل بخش مالی توسعهنیافته، استفاده از ابزار پرداخت سوبسید مستقیم مالی به صنایع، با چالشهای بسیاری مواجه است و این ابزار بهدرستی کار نمیکند. از منظر زیرساختهای مالی ضعیف، بازار سرمایه توسعهنیافته و حتی تحلیل اقتصاد سیاسی، تامین مالی صنعت و توسعه صنعتی در ایران از مهمترین موانع گذار از تنگناهای اقتصادی است.
-
ضعف زیرساختی گمرک
هفدهمین نشست هیاتنمایندگان اتاق بازرگانی تهران، صبح سهشنبه ۱۹ تیر ماه برگزار شد. در این نشست که با حضور نمایندگان بخشخصوصی و دولتی همراه بود، اصلیترین مسائل اقتصاد کلان کشور موردبحث و بررسی قرارگرفت و بیانیهای خطاب به رئیسجمهور منتخب با هدف اعلام آمادگی بخشخصوصی برای همراهی و همکاری با دولت چهاردهم قرائتشد. در این نشست رئیس اتاق تهران به مشکل نقدینگی بخش صنعت پرداخت و آمارهایی را در این حوزه ارائه کرد.
-
بازار عراق از دست خواهد رفت؟
رئیس اتاق ایران گفت: به دلیل نبود امکان استفاده از سیستم بانکی، قیمت محصولات صادراتی ما حدود ۲۰ تا ۲۵درصد گرانتر است و با تداوم مشکلات انتقال پول، در عرض چند ماه آینده قادر به ادامه حضور در بازار عراق نخواهیم بود.
-
اعتراض برقی صنعتگران
بحران ناترازی برق از مرحله هشدار در رسانهها به مرحله پیامک به شهروندان رسیده است. در سالهای اخیر تامین برق واحدهای تولیدی و صنعتی در فصل تابستان با چالشهای روزافزون مواجه بوده است و فعالان بخش خصوصی اعتقاد دارند که هرگونه اختلال در این امر با پیامدهای نگرانکننده اقتصادی از جمله آسیب به پیوستگی تولید روبهرو است. از طرفی فعالان این بخش اعتقاد دارند که برای تحقق شعار سال و بهبود محیط کسبوکار، صنایع نباید در خط مقدم قطعی برق قرار گیرند.
-
آغاز پیش ثبت نام هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از اول مرداد 1403
مدیر هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از آغاز پیش ثبت نام این نمایشگاه از یکم مرداد ماه امسال خبرداد و گفت: تمامی علاقمندان به مشارکت در بزرگترین رویداد تخصصی صنعت پتروشیمی می توانند به مدت سه روز نسبت به ثبت نام اولیه در نمایشگاه ایران پلاست اقدام کنند.
-
غایب بزرگ در سیاستصنعتی
استفاده و اجرای موثر سیاستهای صنعتی «مشروط» در ایران غایب بزرگ حوزه سیاستگذاری اقتصادی است. نتایج مطالعات توسعه نشان میدهد که بسیاری از سیاستهای صنعتی موفق در کشورهای مختلف در واقع سیاستهایی بودهاند که به شکل مشروط و در ازای تغییر واقعی در سطح فعالیت بنگاهها بهکار گرفته شدهاند. در ایران کارشناسان اعتقاد دارند سیاستهایی که در حوزه صنعت اجرا میشود نوعی واکنش به مسائل کلان است؛ نه برحسب نیازسنجی فضای درون صنعت و نوسانات ارزی که سیاستهای صنعتی را تحتالشعاع قرار داده است.