آرشیو رویدادها

  • بنگاه‌های تولیدی، منتظر گشایش‌های اقتصادی هستند

    بنگاه‌های تولیدی، منتظر گشایش‌های اقتصادی هستند

    تعطیلات نوروزی به کاهش شامخ اقتصاد دامن زده و آن را به پایین‌ترین رقم در دوره 3 ماهه رسانده است؛ اما هم‌زمان، شاخص انتظارات فعالان اقتصادی برای فعالیت در ماه آینده، بالاترین رقم در دوره 43 ماهه را ثبت کرده است.
  • تولید چابک؛ راهبرد موفق برای رشد سازمانی

    تولید چابک؛ راهبرد موفق برای رشد سازمانی

    در محیط آشفته، نامطمئن و متغیری که شر‌کت‌ها در آن مشغول فعالیت هستند، یکی از مهم‌ترین عوامل بقا و پیشرفت، چابکی آنهاست و سیستم تولیدی چابک (Agile Manufacturing System) راه‌حلی جدید برای مقابله با این چالش است.
  • نگرانی تولید کنندگان محصولات پلاستیک آلمان از افزایش قیمت انرژی

    نگرانی تولید کنندگان محصولات پلاستیک آلمان از افزایش قیمت انرژی

    سازمان تجاری GKV که نماینده تولیدکنندگان پلاستیک در آلمان است، گزارش داد که سال گذشته تولیدکنندگان محصولات پلاستیک نزدیک به 13% افزایش گردش مالی داشته اند.
  • ماینرهای غیرمجاز برق صنایع را می‏‏‌بلعند

    ماینرهای غیرمجاز برق صنایع را می‏‏‌بلعند

    رمز ارزها در حالی ۸/ ۱ میلیارد کیلووات ساعت برق کشور را مصرف کرده‌اند که صنایع و بنگا‌ه‌‍‌‌‌های کشور با تهدید خاموشی به دلیل ناترازی تولید و مصرف برق روبه‌رو هستند و با آغاز فصل گرما به دلیل کاهش ظرفیت تولید، آسیب دستگاه‌‌‌ها و... در معرض ضرر و زیان قرار دارند.
  • مدیریت تقاضا در حوزه مواد اولیه پتروشیمی و فولاد

    مدیریت تقاضا در حوزه مواد اولیه پتروشیمی و فولاد

    سرپرست وزارت صمت در نشست با معاونان وزارت صمت، مدیران کل استانی و مدیران شهرک‌های صنعتی سراسر کشور، با اشاره به ورود جدی این وزارتخانه و ادارات کل استانی آن به مباحث در ثبت سفارش‌ها و تقاضای واردات، گفت: فرآیند تامین مواد اولیه پتروشیمی و فولاد را مدیریت و شفاف می‌کنیم.
  • تضعیف تولید با تفکیک صمت

    تضعیف تولید با تفکیک صمت

    لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی روز گذشته در مجلس به تصویب رسید تا فاز جدیدی از به‌هم‌ریختگی در ساختارهای تصمیم‌گیری حوزه تولید و تجارت کلید بخورد. تفکیک وزارت صمت در حالی این‌بار شانس بیشتری برای تصویب در بهارستان دارد که کارشناسان عنوان می‌کنند تشکیل وزارت بازرگانی، جز ناهماهنگی سیاست‌های صنعتی و تجاری و افزایش هزینه دولت چیزی در پی نخواهد داشت. همچنین مداخله در ساز و کار بازار تشدید خواهد شد.
  • مشکل مالیاتی واردکنندگان ناشی از تفاوت نرخ ارز در دو ماهه 1401 برطرف شد

    مشکل مالیاتی واردکنندگان ناشی از تفاوت نرخ ارز در دو ماهه 1401 برطرف شد

    با پیگیری‌های دبیرخانه شورای گفت‌وگو، مشکل مالیاتی واردکنندگان ناشی از تفاوت نرخ ارز فروردین و اردیبهشت 1401 با ماه‌های بعدی سال، برطرف شد.
  • مذاکره با خارجی ها برای جذب ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در پتروشیمی بندر امام

    مذاکره با خارجی ها برای جذب ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در پتروشیمی بندر امام

    مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام با اشاره به سرمایه گذاری ۲.۷ میلیارد دلاری این پتروشیمی در ۵ تا ۱۰ سال آینده برای نوسازی و طرح های توسعه ای گفت: هم اکنون مذاکره ها با شرکت خارجی برای جذب ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در جریان است.
  • تشکیل وزارت بازرگانی به ضرر تولید و به نفع واردات است

    تشکیل وزارت بازرگانی به ضرر تولید و به نفع واردات است

    به اعتقاد بسیاری از کارشناسان تشکیل وزارت بازرگانی کاملاً بر ضرر تولید است و این وزارتخانه قرار است با واردات کالاهای خارجی بازار را به آرامش برساند؛ حال آنکه جدی‌ترین نیاز کشور در حال حاضر تولید است.
  • اجرایی شدن کارت اعتباری مصالح ساختمانی الزامی است

    اجرایی شدن کارت اعتباری مصالح ساختمانی الزامی است

    دبیر کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به لزوم اجرایی شدن کارت اعتباری مصالح ساختمانی گفت: دست واسطه با اجرایی شدن این کارت در حوزه مصالح ساختمانی کوتاه می شود.
  • آسیب ارز چند نرخی به تولید

    آسیب ارز چند نرخی به تولید

    پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در یک گزارش پژوهشی، به بررسی نظام چند نرخی ارز در اقتصاد ایران پرداخته است. در اقتصاد ایران به‌دلیل پیوستگی ناترازی ناشی از کسری خالص پس‌انداز بخش عمومی، سلطه مالی، رشد نسبت کل‌های پولی به تولید ناخالص داخلی و همچنین کسری جریان نقدی بخش خارجی، از یک‌طرف با چالش مستمر تکانه‌های اسمی و از طرف دیگر افزایش نسبی سطح عمومی قیمت‌ها مواجه بوده که موجب افزایش نرخ ارز به‌عنوان لنگر اسمی انتظارات تورمی نیز شده است.
  • تشخیص عیوب لوله و پروفیل با استفاده از اسکن سه بعدی به روش مثلث سازی لیزری

    تشخیص عیوب لوله و پروفیل با استفاده از اسکن سه بعدی به روش مثلث سازی لیزری

    سیستم تشخیص عیوب سطحی FlawSense LaserLinc از مثلث‌سازی با لیزر خطی سرعت بالا برای بازرسی محصولاتی مانند لوله‌ها و پروفیل‌ها استفاده می‌کند.
  • چالش بازار جهانی pvc با سقوط قیمت و عدم اطمینان از محیط اقتصادی در آوریل 2023

    چالش بازار جهانی pvc با سقوط قیمت و عدم اطمینان از محیط اقتصادی در آوریل 2023

    در آوریل 2023، پلی وینیل کلراید جهانی (PVC) پس از چند بار تغییر قیمت توسط فعالان بازار، اصلاح قیمت منفی را تجربه کرد، اگرچه برخی از بازیگران همچنان پیشنهادات ثابت خود را حفظ کردند. در ماه‌های گذشته، فروشندگان با خوش‌بینی به ثبات بازار، اقدام به افزایش قیمت‌ها کرده بودند، اما این افزایش ناموفق بود و قیمت پی وی سی در ماه آوریل کاهش یافت. این کاهش به دلیل مجموعه ای از عوامل از جمله عدم تمایل به خرید و مازاد عرضه پی وی سی در بازار بود.
  • پلیمری‏‏‌ها گوش‏‏‌ به زنگ نرخ ارز

    پلیمری‏‏‌ها گوش‏‏‌ به زنگ نرخ ارز

    بازار جهانی محصولات پتروشیمی به دلیل واهمه از کاهش تقاضا در آستانه افت نرخی دیگر قرار دارد؛ اما با حمایت انتظارات تورمی و افزایشی‌شدن نرخ ارز در بازار غیررسمی داخل، رونق به رینگ محصولات پتروشیمی کشور بازگشته است.
  • ایجاد نخستین فرآیند تولید پلی پروپیلن زیست پایدار در مقیاس جهانی

    ایجاد نخستین فرآیند تولید پلی پروپیلن زیست پایدار در مقیاس جهانی

    شرکت های لوموس و سیترونیک با هدف تولید پروپیلن سبز در حال ایجاد نخستین فرآیند تولید پلی پروپیلن زیست پایدار در مقیاس جهانی هستند.
  • صرفه جویی در مصرف انرژی با ایجاد تغییرات در طراحی سیلندر و مارپیچ

    صرفه جویی در مصرف انرژی با ایجاد تغییرات در طراحی سیلندر و مارپیچ

    شرکت Extruder Expertsدر آلمان به مشتریان کمک می کنند تا مصرف انرژی را در فرایند اکستروژن را با ایجاد تغییرات در مارپیچ ها و سیلندرها کاهش دهند.
  • اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز :285000 ریال اعلام شد
  • عقبگرد صنعتی با خطای «تفکیک»

    عقبگرد صنعتی با خطای «تفکیک»

    طرح تفکیک وزارت صمت در حالی برای چندمین‌بار کلید خورده است که کارشناسان آن را نوعی از خطای سیاستی می‌دانند که منجر به عقبگرد صنعتی می‌شود. تشدید سیاست‌های در تضاد با «تنظیم‌واقعی بازار» با تشکیل وزارت بازرگانی، واگرایی سیاست‌های تولیدی و تجاری و افزایش رویه‌های بوروکراتیک در مسیر تولید و تجارت از جمله تبعات این خطا است.
  • آخرین جزییات توافق ایران و چین در صنعت پتروشیمی| افزایش دو میلیارد دلاری صادرات در سال ۱۴۰۲

    آخرین جزییات توافق ایران و چین در صنعت پتروشیمی| افزایش دو میلیارد دلاری صادرات در سال ۱۴۰۲

    عباس زاده معاون شرکت صنایع ملی پتروشیمی از افزایش تولید به ۸۰ میلیون تن در امسال خبر داد و گفت: طبق هدف گذاری صورت گرفته صادرات محصولات پتروشیمی از ۱۶ به ۱۸ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
  • مسیر ناهموار تجارت خارجی

    مسیر ناهموار تجارت خارجی

    عباس آرگون، عضو هیات‌نمایندگان اتاق تهران: پیشرفت و جهش اقتصادی در کشور در گرو توسعه‌ تجارت خارجی و افزایش تعاملات و ارتباطات تجارت بین‌المللی و حضور فعال در بازارهای جهانی است؛ چراکه اکثر کشورها به تنهایی قادر به تامین کلیه نیازهای خود نبوده و در تجارت بین‌المللی، کشورها به جهت برخورداری از مزیت‌های نسبی در تولید کالاها باعث افزایش کارآیی و رشد اقتصادی شده و فرصت مشارکت بیشتر در اقتصاد جهانی را برای آن کشور فراهم کرده و آن را وارد عرصه «اقتصاد رقابتی» می‌کند.