آرشیو اخبار

  • اما و اگرهای اصلاح قیمت ارز

    اما و اگرهای اصلاح قیمت ارز

    این‌روزها راهبردهای دولت چهاردهم و تیم اقتصادی مسعود پزشکیان در حوزه ارز، موردتوجه فعالان صنعتی، کسب‌وکارها و همچنین تجار قرار گرفته‌است. تک‌نرخی‌شدن ارز در ماه‌های اخیر و به‌دنبال شدت‌گرفتن فاصله قیمتی میان دلار نیمایی و ارز در بازار آزاد، طرفداران بسیاری یافته است.
  • تابلوی خاموشی صنایع

    تابلوی خاموشی صنایع

    دور از انصاف است اگر گفته نشود که در تابستان امسال صنایع در خط مقدم خسارات و آسیب‏های اقتصادی ناشی از قطعی‏های مکرر برق بوده‏اند. موضوعی که هر سال تکرار می‌شود و امسال نیز با رسیدن گرما به اوج بی‌سابقه تشدید شد. از صنایع دارو‌سازی تا صنایع سیمان و فولاد از قطعی برق خسارات جبران‌ناپذیری دیدند. کارشناسان معتقدند که طیفی از سیاست‌ها از جمله نظارت و نوسازی شبکه توزیع و انتقال و همین‌طور تنظیم قیمت در بازار انرژی لازم است.
  • چگونگی اعمال مزد پایه سنوات در لیست هوشمند

    چگونگی اعمال مزد پایه سنوات در لیست هوشمند

    محمودرضا طاهری، معاون توسعه خدمات کسب‌وکار اتاق بازرگانی تهران برای رفع ابهامات کارفرمایان، چگونگی اعمال مزد پایه سنوات در لیست هوشمند را تشریح کرد.
  • پیشنهاد اتاق بازرگانی به رئیس‌جمهور برای رفع ناترازی برق

    پیشنهاد اتاق بازرگانی به رئیس‌جمهور برای رفع ناترازی برق

    رئیس اتاق ایران در نامه‌ای به رئیس‌جمهور با اشاره به کمبود برق و مشکلات صنایع، بر لزوم شفاف‌شدن مقررات حوزه انرژی، کاهش مداخلات دستوری و توجه دولت به جبران خسارات ناشی از قطعی برق تأکید کرد.
  • تولید صنعتی؛ قربانی کمبود برق

    تولید صنعتی؛ قربانی کمبود برق

    رئیس اتاق ایران در نامه‌‌‌ای به رئیس‌‌‌جمهوری، با اشاره به کمبود برق و مشکلات صنایع، بر لزوم شفاف شدن مقررات حوزه انرژی در بلندمدت، کاهش مداخلات دستوری و توجه ویژه دولت به جبران خسارات ناشی از قطع برق به صنعت تاکید کرد. رئیس‌‌‌ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به ناترازی برق تاکید کرده حل این مشکل از طریق افزایش بهره‌‌‌وری نیروگاه‌‌‌های حرارتی، تعویض نیروگاه‌‌‌های حرارتی فرسوده و نوسازی و بازسازی شبکه برق‌رسانی محقق خواهد شد که همگی نیازمند سرمایه‌گذاری است.
  • فعالیت تجاری و صادرات کالا در مرز بین المللی مهران از سر گرفته شد

    فعالیت تجاری و صادرات کالا در مرز بین المللی مهران از سر گرفته شد

    مدیرکل گمرک استان ایلام از بازگشایی و از سرگیری فعالیت های تجاری و صادرات کالا در مرز بین المللی مهران پس از ۲ هفته خبر داد.
  • مثلث خطر مقابل پتروشیمی‌ها

    مثلث خطر مقابل پتروشیمی‌ها

    سه‌گانه کاهش سودآوری، افت تقاضا و افزایش ظرفیت تولید مازاد، مثلث خطرناکی است که پیش ‌روی صنعت پتروشیمی در جهان ترسیم شده، تا جایی که نسبت سودآوری شرکت‌های بزرگ در این صنعت را با محوریت چین به پایین‌ترین رقم در تاریخ خود کاهش داده است.
  • اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 453591ریال اعلام شد.
  • تخصیص ارز واردات مواد اولیه مشروط به ثبت اطلاعات تولید شد

    تخصیص ارز واردات مواد اولیه مشروط به ثبت اطلاعات تولید شد

    مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت اعلام کرد: هرگونه ثبت سفارش و تخصیص ارز و تعیین سهمیه مواد اولیه و سوخت منوط به ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت است.
  • محموله‌های ماشین‌آلات پلاستیک در سه ماهه دوم 2024دوباره کاهش یافت

    محموله‌های ماشین‌آلات پلاستیک در سه ماهه دوم 2024دوباره کاهش یافت

    انجمن صنعت پلاستیک (PLASTICS) گزارش داد که تقاضا نسبت به سه ماهه اول2024، 15.4 درصد کاهش یافته است.
  • تراکنش بانکی چه کسانی مشمول مالیات می‌شود؟

    تراکنش بانکی چه کسانی مشمول مالیات می‌شود؟

    ادارات امور مالیاتی در مورد هر یک از مؤدیان غیرفعال مادامی که به صورت سیستمی و غیرسیستمی اطلاعات یا دلایلی مبنی بر فعالیت آنها به دست نیاورده باشند، الزامی به حسابرسی نخواهند داشت.
  • برگزاری دوره رفع اشکال اصلاحیه استاندارد 1-9119

    برگزاری دوره رفع اشکال اصلاحیه استاندارد 1-9119

    پس از ادغام استاندارد لوله های ناودانی روکار با استاندارد ملی ۱-۹۱۱۹ و اضافه شدن بخش لوله و اتصالات پی وی سی برای کاربرد هواکش غیر فاضلابی ، درخواست های بسیاری از اعضای انجمن، بویژه مدیران کنترل کیفیت شرکت ها دریافت شد که بر برگزاری دوره رفع اشکال اصلاحیه این استاندارد تاکید داشت . لذا انجمن برنامه ریزی اجرای این دوره آموزشی را با همکاری اداره کل استاندارد استان تهران در دستور کار قرار داد. 
  • صادرات صنعتی در بن‏‏‌بست

    صادرات صنعتی در بن‏‏‌بست

    تراز تجاری بخش صنعت منفی است و صنعت ایران همچنان سهم قابل‌توجهی از بازارهای صادراتی ندارد. در حالی صنعت سهم ۱۴درصدی از صادرات غیرنفتی کشور دارد که بررسی مقاصد و گروه‌‌‌های کالایی صادراتی صنعت حاکی از نبود تنوع شرکا و کالاهای صادراتی است. تحلیل صادرات صنعتی سه‌ماهه ۱۴۰۳ و مقایسه آن با سال‌های گذشته نشان می‌دهد که صادرات تولیدات کارخانه‌‌‌ای ایران همچنان محدود به چند کشور همسایه مثل عراق و افغانستان و صادرات کالاهای صادراتی نیز محدود به چند گروه کالایی مثل محصولات پلیمری، صنایع‌غذایی و شیمیایی است
  • محدودیت تخصیص ارز در صورت عدم ثبت آمار تولید در سامانه جامع تجارت

    محدودیت تخصیص ارز در صورت عدم ثبت آمار تولید در سامانه جامع تجارت

    سازمان صمت استان تهران در اطلاعیه‌ای خطاب به تمام واحدها بر ضرورت ثبت آمار تولید در سامانه جامع تجارت تاکید کرده و نسبت به محدودیت‌های تخصیص ارز در صورت عدم پیروی از این رویه هشدار داده است.
  • جزئیات انتخاب صادرکننده نمونه

    جزئیات انتخاب صادرکننده نمونه

    محمدصادق قنادزاده؛ معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه‌تجارت ایران، ضمن اشاره به فصل تمایز روز ملی صادرات ۱۴۰۳ به مکانیزم انتخاب صادرکننده نمونه در سال‌جاری پرداخت. به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، قنادزاده افزود: مصادف‌شدن روز ملی صادرات با روی کار آمدن دولت چهاردهم را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین تفاوت بر‌‌گزاری این همایش، با سال‌های گذشته درنظر گرفت؛ در واقع به‌نوعی این رویداد، نخستین اقدام عملی دولت جدید در حوزه تجارت و صادرات است.
  • رفع سه ابر مشکل تولیدکنندگان با تمکین دوطرفه به قانون

    رفع سه ابر مشکل تولیدکنندگان با تمکین دوطرفه به قانون

    تولیدکنندگان با سه مشکل پولی و بانکی، تامین اجتماعی و مالیاتی مواجه هستند که باعث تضعیف آنها می‌شود. محمد‌مهدی رئیس‌‌‌زاده، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با دنیای‌اقتصاد ضمن بررسی این موضوع که تمامی نهادهای دولتی و اجرایی باید به قانون تمکین داشته باشند گفت: اگر تمکین به قانون پذیرفته شود و مفاد قانونی به طور صحیح اجرا شود، بسیاری از مشکلات تولیدکنندگان مرتفع خواهد شد.
  • جزئیات بسته‌ حمایتی صادراتی وزارت صمت اعلام شد

    جزئیات بسته‌ حمایتی صادراتی وزارت صمت اعلام شد

    جزئیات بسته‌ حمایتی صادراتی وزارت صمت برای صادرات محصولات دانش‌بنیان و فناورانه اعلام شد.
  • صنعت در وضعیت قرمز

    صنعت در وضعیت قرمز

    بنگاه‌های صنعتی در تیرماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه‌های قبل رکود عمیق‌تری را با‌توجه به شاخص‌های تولید و فروش تجربه کرده‌اند. پایش بخش حقیقی اقتصاد نشان می‌دهد که در اولین ماه تابستان شاخص فروش به میزان بیشتری در مقایسه با شاخص تولید کاهش یافته که بیانگر حادتر شدن بحران تقاضای موثر در اقتصاد است. تداوم وضعیت موجود باعث خواهد شد که بنگاه‌های بیشتری با نیمی از ظرفیت تولیدی کار کنند و این ظرفیت به مرور کاهش یابد و در نهایت آنها را با خطر تعطیلی مواجه کند.
  • متقاعدسازی؛ بزرگ‌ترین اشتباه بازاریابان

    متقاعدسازی؛ بزرگ‌ترین اشتباه بازاریابان

    «الایس سنت المو لوئیس»، پیشگام حوزه بازاریابی قرن نوزدهم است که برای نخستین بار، مفاهیم قیف فروش و بازاریابی را مطرح کرد. طبق این ایده، برای به دست آوردن یک مشتری وفادار باید افراد را از چند مرحله عبور دهید. ابتدا باید مردم را از محصول خود آگاه کنید، سپس باید وادارشان کنید که آن را در زندگی خود تصور کنند. بعد باید ترغیبشان کنید که آن را بخرند. و در نهایت باید متقاعدشان کنید که خرید را تکرار کنند و درباره محصولتان با دیگران صحبت کنند. این قیف بر پایه «متقاعدسازی» بنا شده است.
  • ثبت واردات صرفا برای اظهارنامه‌های گمرکی با وضعیت پروانه‌شده

    ثبت واردات صرفا برای اظهارنامه‌های گمرکی با وضعیت پروانه‌شده

    براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور، اعلامیه‌های واردات تنها برای اظهارنامه‌های گمرکی با وضعیت "پروانه‌شده" در کارپوشه مؤدیان ثبت خواهد شد.