pvc-asso.ir
ذات و ساختار ذرات چشم ماهی در رزین PVC و اثر آن بر فرآیند
2- ذرات چشم ماهی معمولاً دارای تخلخل نبوده و پلاستی سایزر را جذب نخواهد کرد. همچنین در طول فرآیند، تحت فیوژن قرار نمیگیرند. این ذرات در طول فرآیند اکستروژن فیلم قابل رویت بوده و باعث ایجاد ضایعات و دورریز می شود.
3- بعد از پلیمریزاسیون، بچ PVC از راکتور خارج شده و راکتور با آب اسپری شده از نازلها، شسته شده که همه ذرات PVC خارج شوند. سپس راکتور با پوشش محافظت خواهد شد تا از چسبیدن ذرات SPVC به بدنه جلوگیری کنند.
4- تمیزکردن راکتور بعد از هر بچ زمانبر بوده و هزینه را بالا میبرد. بنابراین پاکسازی به صورت دورهای انجام خواهد شد. وقتی که بچ بعدی VCM پلیمریزه می شود، هرگونه ذرات چسپنده و باقیمانده، مونومر مایع را جذب می کنند و در نهایت به عنوان ذراتPVC غیرمتخلخل، کراس لینک شده و غیرفیوژن که چشم ماهی نامیده میشوند، در می آیند.
5- بعد از تمیز کردن دورهای راکتور، ابتدا تعداد ذرات چشم ماهیها در بچهای اولیه کم بوده و معمولاً برای کاربرد فیلم تولید میگردند. در بچهای بعدی، ذرات، میزان درجه چشم ماهی بالاتری داشته که برای لوله و پروفیل در نظر گرفته میشوند.
6- پس از اینکه تعداد چشم ماهیها به حد غیرقابل قبول رسید، راکتور بایستی دورهای تمیز گردد. میکروسکوپ نوری با استفاده از نفوذ روغن، چشم ماهی را به عنوان ذرات تیره نشان میدهد. لازم به ذکر است چشم ماهی با روش آزمون ASTM 3596 تعیین میگردد.
7- چشم ماهی در فیلمهای پلاستی سایز شده و پروفیلهای نرم قابل قبول نیست. زیرا پلاستی سایزر را جذب نمیکند و باعث ایجاد نقص در سطح خواهد شد. ذرات SPVC که دارای تخلخل غیر یکنواخت هستند نیز سبب ایجاد چشم ماهی خواهد شد.
پریسا جهانمرد –شرکت داراکار
نظرات