ارسال پاسخ

پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۵
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n300

pvc-asso.ir

وقتی تصمیم اشتباهی گرفتیم چه کنیم؟

 

احتمالا تا به حال تصمیمات اشتباهی گرفته اید و شاید هم گاهی به سختی اشتباه خود را پذیرفته اید. ممکن است کارمند خوبی استخدام نکرده باشید. یا مشغول به کاری شده اید که با علایقتان جور در نمی آید. یا حتی شروع به تولید محصولی کرده اید و هزینه های زیادی هم برای آن متحمل شدید و اکنون متوجه می شوید که بازار و تقاضایی برای آن وجود ندارد. ممکن است این از خوشبینی شما باشد که تصور کنید موفقیت بسیار نزدیک است و تصمیمی گرفته اید اما پس ازمدتی متوجه می شوید که تصمیم اشتباهی بوده است.

به هر حال شما تصمیم اشتباهی گرفته اید و احتمالا هم خیلی برایتان سخت است که در مقابل مدیر و یا دیگر همکاران به اشتباه خود اذعان کنید. این مطلب از مجله معتبر هاروارد بیزینس ریویو راهنمایی است برای هنگامی که می فهمید تصمیم اشتباهی گرفته اید.

سریع اقدام کنید

اینکه در مورد کاری که روی آن وقت زیادی گذاشته اید، هزینه زیادی صرف کرده اید و تلاش زیادی برای آن انجام داده اید، بفهمید که اشتباه بوده است و باید آنرا خاتمه بدهید احتمالا بسیار برایتان سخت است. (این دقیقا همان علتی است که بسیاری از افراد در یک رابطه با اینکه راضی نیستند بمانند با این توجیه که ۵ سال است که داریم زندگی می کنیم! )

ممکن است بگویید چون برای اینکار هزینه و وقت صرف کرده ام آنقدر صبر میکنم که موفق شود. اما اگر در مسیر اشتباهی قدم گذاشته اید باید بدانید جلوی ضرر را هر موقع که بگیرید منفعت است! پس بهتر است این ضرر و تصمیم اشتباه را بپذیرید. تا حداقل بیشتر از این برای یک کار اشتباه وقت و هزینه و انرژی صرف نکنید.

بنابرین اولین قدم این است که …

تا دیر نشده است و خیلی سریع بپذیرید که اشتباه کرده اید و پافشاری بی مورد نکنید.

بدنبال راه حل باشید

بسیاری از تصمیمات اشتباه آنقدر ها هم مهلک نیستند. مثلا فرض کنید فردی با مهارت ناکافی را برای کاری استخدام کرده اید. می توانید امیدوار باشید تا با آموزش های لازم ظرف مدت محدودی مهارت های لازم را فرا گیرد. اما در مقابل تصمیمات دیگری وجود دارند که نیازمند اقدام سریع و قاطع هستند. اگر پس از یک ماه متوجه شدید واقعا شغل جدیدتان را دوست ندارید، شاید واقعا لازم است تا دیر نشده و وقت بیشتری تلف نکرده اید، استعفا داده و بدنبال کار دیگری باشید.

پس در دومین گام …

بدنبال راه چاره ای برای تصمیم اشتباهتان باشید.

عبرت بگیرید!

شنیده اید که می گویند آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود.

آیا از قبل نمی توانستید پیش بینی کنید با این تصمیم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟ باید اقرار کنیم گاهی چشمانمان را بر واقعیت می بندیم و تصمیمی می‌گیریم که از همان ابتدا هم مشخص است راه به جایی نمی‌برد. اگر صادقانه نگاه کنیم تصمیماتی وجود دارند که از قبل نمی توانستید پیش بینی کنید. مواردی هست که نمی توان پیش بینی کرد مثلا دقیقا پس از استخدام شما در کارخانه ای مدیر کارخانه تغییر می کند و سیاست های جدیدی اعمال می کند که اصلا به مذاق شما خوش نمی آید. اما بسیاری از تصمیمات اشتباه هستند که می توان با آینده نگری از آنها پیشگیری کرد.

تصمیم اشتباه اصلا خوشایند نیست اما نکته مثبت این است که می توانید از تصمیم اشتباه درس بگیرید و بر تجربه خود بیفزایید. این می تواند برای تصمیم های بعدی بسیار مفید باشد.

دانش را به اشتراک بگذار

شاید به این فکر کنید که تصمیم اشتباه را با جارو به زیر قالی ببرید تا کسی آنرا نبیند و متوجه نشود! اما این اشتباه دوم است. تصمیم اشتباه را باید پذیرفت و پیامدهای آنرا هم با بقیه در اشتراک گذاشت.

متاسفانه راه گریزی نیست. تصمیم اشتباه بخشی از زندگی است. هیچ فردی ۱۰۰ درصد تصمیماتش صحیح نیست. سخت هم هست که بپذیریم اشتباه کرده ایم. اما وقتی اشتباه کردید مسیر ساده ای را اساتید هاروارد بیزینس ریویو به شما پیشنهاد می دهند. ابتدا بپذیرید که اشتباه کرده اید. (مهمترین گام همین است) پس از آن بدنبال راه حلی برای تغییر شرایط باشید. و در نهایت بدانید که لازم نیست اشتباه خود را پنهان کنید. به بقیه نیز بگویید و از آن درس بسازید!

مقاله ای از نشریه معتبر هاروارد بیزینس ریویو (HBR)

 

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد