ارسال پاسخ

۲۶ خرداد ۱۳۹۹
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n2861

pvc-asso.ir

تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف برنامه ششم توسعه پتروشیمی تا ۱۴۰۰

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف برنامه ششم توسعه کشور در صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰ با تکمیل طرح‌های جهش دوم صنعت پتروشیمی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی انجمن لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از شانا، بهزاد محمدی امروز (دوشنبه، ۲۶ خردادماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به بهره‌برداری از ۲۷ طرح باقیمانده جهش دوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: ظرفیت صنعت از ۶۶ میلیون تن به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید که براساس تعهد برنامه ششم توسعه کشور باید به این رقم می‌رسید.

 

وی افزود: درآمد صنعت پتروشیمی از ۱۵ میلیارد دلار کنونی به ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ می‌رسد.

معاون وزیر نفت سال ۹۹ را سال طلایی صنعت پتروشیمی دانست و گفت: تا پایان امسال ۱۶ طرح پتروشیمی به بهره‌برداری می‌رسد که با توجه به تأثیر ویروس کرونا بر پیشرفت طرح‌ها، ممکن است شاهد اختلال در سرعت چهار طرح شویم اما بی‌شک ۱۲ طرح افتتاح می‌شود.

 

محمدی با اشاره به اینکه ویروس کرونا اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است، ادامه داد: براساس آمار صندوق بین‌المللی پول، نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ حدود ۳ درصد کاهش خواهد یافت.

 

صنعت پتروشیمی؛ رتبه نخست تأمین منابع ارزی کشور

وی به نقش تأثیرگذار صنعت پتروشیمی در اقتصاد ملی اشاره و تصریح کرد: این صنعت رتبه نخست تأمین منابع ارزی کشور را به خود اختصاص داده است.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه سال گذشته شاهد کاهش تولید برخی محصولات پتروشیمی بوده‌ایم، اظهار کرد: بیشترین آسیب را از شرایط محیطی محصولات بالای زنجیره دیده‌اند، بنابراین لازم است توسعه صنعت پتروشیمی کشور به سمت تکمیل زنجیره باشد تا مصون از این شرایط باشیم.

 

محمدی با اشاره به اینکه نقشه توسعه صنعت پتروشیمی ایران باید متناسب با تحولات جهانی تغییر یابد، افزود: لازم است از وضع توسعه یک محصول و یک خوراک به سمت توسعه یک خوراک و تولید چند محصول حرکت کنیم تا ضمن ایجاد توسعه پایدار، تاب‌آوری صنعت را افزایش دهیم و در دنیا مقداری از برخی عدم قطعیت‌ها مصون شویم، بنابراین مهم‌ترین راهکار برای صنعت پتروشیمی کشور، توسعه هوشمندانه است که این موضوع نیز در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد.

 

تداوم روند صادرات محصولات پتروشیمی

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در حوزه صادرات سعی می‌شود کمتر در مجامع عمومی به آن پرداخته شود، گفت: خوشبختانه صادرات محصولات پتروشیمی باوجود همه مشکلات در حال انجام است.

 

وی با تأکید بر تولید پایدار محصولات پتروشیمی تصریح کرد: تنها نوسان‌هایی در ابتدای سال ۹۹ ناشی از شیوع ویروس کرونا وجود داشت که به مرور شرایط پایدار شد، به‌طوری که در اردیبهشت‌ماه امسال معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا نسبت به دوره زمانی پارسال ۱۱ درصد افزایش یافته است.

 

محمدی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی پارسال ۳۵ میلیون تن خوراک معادل ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز از صنایع نفت و گاز دریافت کرده است، ادامه داد: مقدار مصرف این صنعت از منابع نفت و گاز کشور با افزایش طرح‌های توسعه در سال ۱۴۰۰ معادل روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه می‌شود که نشان‌دهنده انجام واقعی فرآیند گذر از خام‌فروشی در صنعت پتروشیمی کشور است.

 

عرضه ۸۵ درصد ارز صادراتی به نیما

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ظرفیت صنعت پتروشیمی را ۶۶ میلیون تن در سال ۹۸ با ۵۶ مجتمع فعال عنوان کرد و گفت: پارسال ۳۱ میلیون تن محصول نهایی قابل فروش تولید شده است، ۳۳۳ نوع گرید پلیمری و ۴۲ نوع مواد شیمیایی در این صنعت تولید می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه پارسال ۲۳ میلیون تن محصول پتروشیمی به ارزش ۱۰ میلیار دلار صادر و ۸ میلیون تن در داخل کشور به ارزش ۵ میلیارد دلار مصرف شده است، افزود: مجموع درآمد صنعت پتروشیمی کشور در سال ۹۸، ۱۵ میلیارد دلار بوده است. صنعت پتروشیمی سال گذشته بیش از تعهد خود به سامانه نیما عرضه داشت، به‌طوری که حدود ۸۵ درصد ارز صادراتی این صنعت به نیما واریز شد.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد