pvc-asso.ir
افزایش ۱۱ درصدی تولید پتروشیمی اروند در فروردین 99
به گزارش روابط عمومی انجمن لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از نیپنا، حسن نشانزاده در نشستی خبری که بهصورت آنلاین برگزار شد، با اشاره به اینکه پتروشیمی اروند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زنجیره کلر دنیاست، اظهار کرد: حدود ۲۷ درصد از ۵۷ درصد سهم صنعت پیویسی خاورمیانه به این شرکت تعلق دارد.
وی با بیان اینکه پتروشیمی اروند تأمینکننده کلر پتروشیمیهای بندرامام، کارون، غدیر و خوزستان است، افزود: این شرکت محصول راهبردی کاستیک را نیز در سبد محصولات خود دارد که در صنایع مختلف شوینده، آلومینیوم، سیمان و... کاربرد دارد و افزون بر اینکه کشور را در سالهای گذشته بینیاز از واردات این محصول کرده است، هماکنون بهعنوان صادرکننده کاستیک برای کشور ارزآور نیز هست.
مدیرعامل پتروشیمی اروند ادامه داد: با برنامهریزیهای انجامشده در این شرکت با وجود شیوع ویروس کرونا در پایان سال گذشته، پتروشیمی اروند سال جدید را با ۱۱ درصد افزایش تولید در فروردینماه نسبت به فروردین ۹۸ آغاز کرد که همین موضوع سبب شد رتبه نخست عرضهکننده محصولات پتروشیمی به بورس در این ماه باشد.
نشانزاده با اشاره به اینکه شرکت پتروشیمی اروند از یک سال گذشته، دست به تغییر در ساختار سیستم و اصلاح بنیادی شرکت زد، گفت: این شرکت افزون بر ایجاد ثبات پایداری با برنامهریزیهای انجام داده برای واحد کلرآلکالی با سه شرکت خارجی و یک شرکت دانشبنیان داخلی برای تأمین آندها و کاتدهای مورد نیاز، بخشی از ظرفیت خالی این مجتمع را فعال کرد که به دنبال آن حدود سالانه ۲۵۰ هزار تن به تولید صنعت پتروشیمی از طریق افزایش تولید در سه شرکت پتروشیمی بندرامام، غدیر و اروند افزوده خواهد شد، همچنین علاوه بر تکمیل زنجیره کلر، ارزآوری قابل توجهی نیز در صادرات کاستیک خواهد داشت.
وی به افزایش سرمایه و تعیین تکلیف بدهیهای ارزی شرکت پتروشیمی اروند در سال ۹۸ اشاره و اظهار کرد: این شرکت با ایجاد ارزش افزوده بالا، سود ۵۰ درصدی نسبت به سال ۹۷ داشت که نویدبخش سودآوری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این مجتمع است تا با سهم ارزشمندی وارد بازار سرمایه شود.
نشانزاده با اشاره به اینکه واحد کلر پتروشیمی اروند نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش تولید داشته است، افزود: براساس برنامهریزی انجامشده امیدواریم ظرفیت تولید در این واحد تا پایان سال به ۹۰ درصد ظرفیت اسمی برسد.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با بیان اینکه سال گذشته با تغییرات و اصلاحات فرآیندی که در کارخانه ییپیویسی با کمک شرکتهای دانشبنیان داخلی انجام شد، این واحد نیز فروردینماه ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش تولید داشته است.
وی به بررسی افزایش ظرفیت واحد اسپیویسی پتروشیمی اروند با کمک یکی از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: امیدواریم تا پایان سال افزایش ظرفیت ۱۰ درصدی بدون نیاز به هزینه تجهیز خاصی و فقط با تغییر فرآیند در این واحد داشته باشیم.
نشانزاده با اشاره به اینکه پتروشیمی اروند سال گذشته ارزآوری خوبی براساس برنامه داشته است، درباره سوددهی شرکت با توجه به شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: با توجه به تحلیلهای انجامشده شرکت از بازار آینده، روند تقاضای کاستیک بهطور قطع صعودی خواهد بود، همانطور که با شیوع این ویروس، عرضه این شرکت در بورس نیز بهمنظور تأمین نیازهای صنایع شوینده و بهداشتی افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی اروند در مورد تأثیر افت قیمت نفت بر قیمت محصولات این شرکت گفت: افت قیمت نفت براساس ضریب همبستگی بر فرآوردههای نفتی و محصولات پاییندست اثر میگذارد، اما از آنجا که این شرکت تولیدکننده کاستیک و پیویسی است، همبستگی بین نفت و کاستیک وجود ندارد و قیمت نفت بر قیمت این محصولات تأثیر نمیگذارد. میزان عرضه و تقاضا، نیاز بازار و اتفاقاتی که در کشورهای مصرفکننده این محصول روی میدهد، بر قیمت این محصولات تأثیرگذار است. هماکنون نیز شیوع ویروس کرونا تقاضا را در دنیا افزایش داده است.
وی با اشاره به اینکه در زنجیره پیویسی کمترین ضریب همبستگی وجود دارد و افت قیمت نفت تأثیر دارد، گفت: از آنجا که خوراک واحد از شرکتهای الفینی دریافت میشود و مشمول کاهش قیمت نفت است، بنابراین براساس بررسیهای شرکت برای یک سال آینده نگرانی از بابت کاهش حاشیه سود وجود ندارد، اگرچه با توجه به شرایط اقتصادی داخلی و خارجی ممکن است نوساناتی بهوجود آید.
نشانزاده ظرفیت نصبشده کارخانجات پیویسی را ۳۴۰ هزار تن در سال عنوان کرد و افزود: این شرکت در سال ۹۸ رکورد تولید ۳۱۰ هزار تن محصول پیویسی را ثبت کرد و مهمترین برنامه این شرکت رسیدن به ظرفیت اسمی است.
نظرات