-
ناکامی۸ قانون حامی تولید
قوانینی که طی سالهای گذشته در حمایت از تولید وضع شده، نه تنها دستاوردی در بهبود محیط کسبوکار و رونق سرمایهگذاری نداشته، بلکه در مواردی وضعیت بنگاهها را بدتر نیزکرده است. یکی از اصلیترین دلایل ناکارآمدی این قوانین، نبود سند استراتژی توسعه صنعتی است و با توجه به موانع و زمانبر بودن تدوین این سند، راهحل موقت، استفاده از ظرفیت قانون برنامه توسعه است.
-
دومینوی خسارات ناترازی انرژی بر صنایع
با آغاز فصل سرما، ناترازی گاز، صنایع و تولید را تهدید میکند. در حالی که ایران دارنده ۱۸درصد از میادین گازی و دومین دارنده منابع گاز طبیعی جهان است و ۲۲پالایشگاه با ظرفیت تولید ۸۵۰میلیون مترمکعب مشغول تولید گاز در کشور هستند، مصرف ۳۰درصدی نیروگاهها و بیش از ۴۴درصدی بخش خانگی و تجاری از کل تولید گاز کشور، سهم صنایع از گاز تولیدی را بهرغم پتانسیل این بخش برای ایجاد ارزشافزوده در اقتصاد، محدود کرده است.
-
تقابل جنگ و تورم در رینگ پلیمرها
بهای محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی کاهشی است و این موضوع افت نرخ پایه این محصولات برای عرضه در بازار فیزیکی بورسکالای ایران را به همراه داشته است. با وجود این، افزایش انتظارات تورمی و کاهش تولید برخی محصولات پتروشیمی ظرف هفتههای اخیر باعث شده است تا متقاضیان برای کسب سهم از عرضهها حاضر به رقابت قیمتی با یکدیگر باشند که این موضوع به رشد قیمت نهایی فروش برخی محصولات پرتقاضا منجر شده است.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 375004.33 ریال اعلام شد.
-
صنایع پایین دستی گروگان پتروشیمیها
در حالی که بورس کالا با هدف شفافیت و قیمتگذاری واقعی ایجاد شد، اما برخی واحدها مانند پتروشیمیها همزمان با سیاستهای ناقص اقتصادی دولت و اوضاع آشفته اقتصادی برای کسب منافع بیشتر محصولات خود را کنترلشده به بورس عرضه میکنند. اتفاقی که صنایع پایین دستی را تا مرز ورشکستگی رسانده است.
-
تولید با ظرفیت غیربهینه
بررسی روند کلی شاخصهای آماری نشان میدهد بدون در نظر گرفتن نوسانات مقطعی، صنعت کشور از نیمه دوم دهه ١٣٨٠ وارد یکدوره نسبتا طولانی در وضعیت رکودی شده است. عدمبهرهبرداری کارآمد از ظرفیتهای موجود صنایع از جمله مشکلات در بخش صنعت ایران است. تا زمانی که ظرفیتهای موجود بهدرستی بهرهبرداری نشوند، ایجاد ظرفیتهای تولیدی جدید معنا پیدا نمیکند.
-
شناسایی مواد پلاستیکی متنوع تر توسط نسخه جدید دستگاه PlasTell
نسخه پرو این دستگاه میتواند تمام پلاستیکهای رایج از جمله PE، PP، PS، PC، PVC و ABS را شناسایی کند. این دستگاه برای قابلیت حمل و جابه جایی راحت تر با باتری شارژ می شود.
-
ضربه به تولید با سیاست چندنرخی ارز
یکی از زخمهای التیامنیافته ارزی که آسیب جدی به تولید و اقتصاد وارد کرده، موضوع چندنرخی بودن ارز است. چندنرخی بودن ارز به منزله مانعی جدی برای توسعه صادرات کشور عمل کرده و به رانت و فساد دامن زده.
-
سقوط قیمت پی وی سی هند به سطح دوره کووید
یکی از جنبه های اصلی سقوط اخیر بازارهای PVC هند کمبود تقاضا بوده است که به وضوح در قیمت های داخلی این کشور منعکس شده است و در حال حاضر در پایین ترین سطح از زمان شیوع19_COVID است.
-
دستورالعمل پرداخت مشوقهای صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
سازمان توسعه تجارت، دستورالعمل پرداخت مشوقهای صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد.
-
ضربه فنی بنگاههای تولیدی
خروج فولاد و سیمان از بورسکالا منتفی شده است؛ اما ایرادات کارشناسی به نحوه عرضه مواد اولیه تولید در بورس و چالشهایی که برای صنایع کوچک و پاییندستی در این فرآیند ایجاد میشود، همچنان پابرجاست.
-
صادرات کلیه مواد معدنی و محصولات پتروشیمی مشمول مالیات بر درآمد میشود
با تصویب مجلس، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، و محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی در تمام نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد شده و حداقل نیم درصد از ارزش صادراتی آنها به عنوان عوارض صادراتی اخذ خواهد شد.
-
بررسی تغییر قیمت کالاهای ملتهب و غیر ملتهب بعد از افزایش نرخ تسعیر
در شرایطی شاهد گران شدن محصولات پتروشیمی عرضه شده در بورس کالا به واسطه ی افزایش نرخ تسعیر هستیم، که بر خلاف ادعای برخی کارشناسان در خصوص تغییر روند بورس به واسطه ی تغییر نرخ تسعیر، شاهد رشد بازار سرمایه نبودیم.
-
پیش بینی کسری بودجه ۳۸۰ هزار میلیارد تومانی و معافیت نرخ خوراک پتروشیمی
طبق پیش بینی مرکز پژوهشهای مجلس، دولت تا پایان سال برای تأمین بودجه به ۳۸۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید نیاز خواهد داشت اما برای تامین شامل نرخ خوراک پتروشیمیها تامین نخواهد شد.
-
راه اندازی ابزار محاسبه الزامات بارگذاری خاک اطراف لوله مدفون توسط TEPPFA
انجمن لوله و اتصالات پلاستیک اروپا (TEPPFA) یک محاسبه گر تعاملی لوله های مدفون را راه اندازی کرده است که برای محاسبه دقیق و نسبتا آسان خمش طولانی مدت و مقاومت در برابر کمانش لوله های پلاستیکی انعطاف پذیر مدفون طراحی شده است.
-
کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش مشکل اصلی بنگاه های تولیدی
رئیس کمیسیون پایش و بهبود فضای کسب و کار اتاق تعاون ایران کمبود نقدینگی و عدم امکان اخذ تسهیلات سرمایه درگردش از بانک ها را عمده ترین مشکلات بنگاه ها خواند.
-
تولید در بند بوروکراسی
ایران با سردرگمی در سیاست صنعتی و فرماندهی تولید روبهروست. این موضوع در کلام و سخنرانیهای مسوولان مختلف بلندپایه کشور به صورتی مستقیم مطرح میشود؛ اما هنوز راهکار درستی درباره آن پیدا نشده است؛ هرچند مشخصا راهکار آن تدوین سیاست صنعتی واحد، اتحاد دستگاههای دولتی و بخش خصوصی با یکدیگر و وجود فرمانده تولید است.
-
برنامهریزی برای رفع مشکلات صنعت پلیمر/ جایگاه پلیمرها در پتروشیمی ایران ارتقا مییابد
نایب رئیس کمیسیون پتروشیمی اتحادیه صادر کنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه "برنامهریزیهای صنعت پتروشیمی کشور بر مبنای توسعه جایگاه پلیمرها است"، گفت: برنامهریزهایی صورت گرفته که مشکلات پیشروی توسعه صنعت پلیمر و صادرات محصولات رفع شود.
-
برنامهریزی برای تجارت بدون تعرفه با روسیه
عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه تا پایان سالتعرفه تجاری ایران و روسیه صفر میشود، گفت: تجارت با پول ملی، تجارت آزاد و گشایش مرزهای گمرکی ایران با روسیه، ارمنستان، بلاروس بهزودی انجام میشود. به گزارش «ایرنا» کامبیز میرکریمی، عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در همین رابطه گفت: با توسعه تجاری ایران و کشورهای اوراسیا تا پایان سالمشکلات فعالان اقتصادی در حوزه گمرک، تعرفهها و بازار رقابتی حل خواهد شد.
-
تعدیل قیمت پایه محصولات پتروشیمی در بورسکالا
بررسی قیمتهای پایه محصولات پلیمری و شیمیایی برای عرضه در بورسکالا در روز گذشته نشان میدهد با وجود اینکه مبنای قیمتگذاری گروههای کالایی طی دو هفته اخیر با نرخ مرکز مبادله انجام شدهاست اما قیمت پایه محصولات پتروشیمی برخلاف مسیر افزایشی قیمت جهانی نفت روند کاهشی را درپیش گرفتهاست. بررسیها نشان میدهد که قیمت محصولات پلیمری و شیمیایی تحتتاثیر کاهش تقاضای جهانی ناشی از واهمه از رکود مجدد اقتصاد چین، در دو هفته اخیر با افت همراه شدهاست.