در هفته گذشته در بورس کالا به ثبت رسید
تداوم تقاضای بالا برای خرید محصولات پتروشیمی
هفته گذشته حجم عرضه پلیمرها در بورس کالا نزدیک به ۶/ ۲ درصد کاهش یافت. هنوز هم حجم تقاضا بسیار بالاست و به نزدیک ۵۲۰ هزار تن رسیده که خود نشاندهنده شرایط سخت بازار و جذابیت محسوس خرید است.براساس این گزارش، فاصله قیمتی بین بورس و بازار بسیار جدی است و همین نکته توجیهگر حجم بالای تقاضا خواهد بود اگرچه خریداران در صنایع پایین دستی نیز با حداکثر توان خرید در بورس کالا حاضر میشوند.
این وضعیت کلی به معنای آن است که چیزی از التهاب بازار کاسته نشده است. از سوی دیگر در هفته گذشته در برابر هر تن عرضه پلیمرها، نزدیک به ۸ تن تقاضا ثبت شده که نشان میدهد رنگ و بوی التهاب بسیار جدی است و البته اکثریت قریب به اتفاق عرضهها نیز مورد معامله قرار میگیرد. این شرایط کلی نشان میدهد که بازار به عرضههای بیشتری نیاز داشته و مدیریت بازار دشواریهای بیشتری هم پیدا کرده است.بازار محصولات شیمیایی بورس کالا نیز با افزایش جذابیت خرید روبهرو شده تا جایی که نزدیک به ۹۰ درصد از عرضهها مورد معامله قرار گرفته است. این وضعیت موجب شد تا شاهد رشد بیش از ۵ درصدی حجم معاملات باشیم تا جایی که نزدیک به ۴۱ هزار تن از انواع محصولات شیمیایی مورد معامله قرار گرفت.
این رقم معاملاتی یکی از رکوردهای تاریخی حجم داد و ستد در بورس کالاست. به نظر میرسد بعد از بازار پلیمرها، بازار محصولات شیمیایی نیز با التهاب روبهرو شده که میتواند بهعنوان یک داده مثبت تلقی شود. بهصورت دقیقتر میتوان انتظار داشت که با افزایش حجم معاملات محصولات شیمیایی، حجم تولید کل در زنجیره تولید محصولات پتروشیمیایی افزایش یافته که یک داده مثبت و مهم تلقی میشود. از سوی دیگر تلاش واحدهای تولیدی برای افزایش موجودی انبارهای خود نیز به یک داده مهم برای افزایش حجم معاملات بدل شده است.بازار محصولات پتروشیمی هنوز در شرایط نامتعادل پیشین قرار دارد یعنی تداوم رشد قیمتها در طول هفته گذشته به ثبت رسید. این در حالی بود که در روزهای پایانی هفته قبل شاهد یک فاز افت قیمتها بودیم، اگرچه کاهش بهای دلار را میتوان دلیل اصلی این وضعیت به شمار آورد.
البته ذات کاهش نرخ در پایان هفته به معنی آن است که پتانسیل افت قیمتها در اوایل هفته بعد وجود دارد ولی برای شرایط فعلی نمیتوان به این احتمال بهصورت کامل استناد کرد.هفته جاری دوره پیچیدهای در فعالیت بازار است مخصوصا در وضعیتی که اولین فاز از تحریمها اجرایی شده و همین نکته میتواند تغییرات جدیدی را در بازارها ایجاد کند. شرایط فعلی بازار بسیار مبهم است و اظهارنظر قطعی در مورد رخدادهای موجود در بازار نیز به زمان بیشتری نیاز دارد زیرا بسیاری از فعالان بازار بهصورت کامل و جامع طرزفکر مشخصی در مورد قیمتهای پیشنهادی یاخرید و فروش ندارند که همین مطلب به ابهام بیشتر در بازار دامن زده است.
منبع: نیپنا
نظرات