Reply

12 Dec 2016

عوامل فساد در کشور و دلایل عدم حضور سرمایه گذار خارجی

مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران: برخی باور دارند مبارزه با فساد یک کار حاکمیتی بوده و چه ارتباطی با بخش خصوصی دارد، باید اذعان کرد یکی از عوامل عدم توسعه یافتگی در کشور عدم شفافیت و وجود فساد است.

رتبه ایران به لحاظ شاخص های بین المللی در حوزه محیط کسب و کار، شفافیت و... رتبه خوبی نیست.  در کشور به لحاظ آمار طلاق، بزه، تعداد زندانیان و غیره وضعیت خوبی وجود نداشته و آمارها روند صعودی دارند. اگر چاره اندیشی نشود، آینده خوبی نخواهیم داشت.
ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در جامعه دچار مشکل هستند و تا این موارد حل نشود، مبارزه با فساد نتیجه بخش نیست.
می توان از جمله علت های فساد به موارد زیر اشاره کرد: 
1-    بزرگ بودن دولت
2-    دخالت بیش از اندازه دولت در اقتصاد و اقتصاد دستوری
3-    وجود مجوزهای غیر ضروری و امضاهای طلایی
4-    تعدد دستگاه های نظارتی
5-    وجود شرکت و بنگاه های وابسته حاکمیتی که از رانت اطلاعاتی استفاده می کنند.
6-    اقتصاد بسته و رقابتی نبودن آن
7-    رعایت نکردن قانون
8-    قیمت ارز و چند نرخی بودن آن
9-    ایجاد رانت، قاچاق و تعرفه های گمرکی
10-    فعال نبودن رسانه ها و مطبوعات به عنوان یکی از مهمترین عوامل رشد فساد


تا کنون بیش از 200 هیئت تجاری خارجی در سال گذشته به ایران آمده اند که اتاق تهران میزبان حداقل 50 تا 60 هیئت بوده است؛ از جمله مواردی که آنها برای عدم حضور متذکر می شدند بحث عدم شفافیت و وجود فساد زیاد در دستگاه های اجرایی بود. 
چنانچه می خواهیم رشد 8 درصدی در اقتصاد کشور داشته باشیم و همچنین آمار بیکاری را کاهش دهیم، جذب سرمایه گذاری های خارجی در داخل کشور امری ضروری است اما از سال 1390 رشد سرمایه گذاری خارجی در ایران منفی بوده و در مواردی از کشور هم خارج شده است.


•    سخنان فوق را مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در همایش «روز جهانی مبارزه با فساد» در محل اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد که توسط روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی به صورت یاداشت تنظیم شده است. 
 

Comments

  • Please insert your comment