آرشیو رویدادها

عوارض رکودساز در بازار ساخت‌وساز

دریافت عوارض گوناگون در حوزه مسکن موضوعی است که همواره با گلایه‌‌‌های بسیاری همراه بوده است. فعالان حوزه ساخت‌وساز از تحمیل هزینه‌‌‌های مازاد نارضایتی داشته و از آن به عنوان دلیلی برای رشد قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی یاد می‌کنند. هزینه‌‌‌هایی که چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم بر بازار و قیمت مسکن اثرگذار هستند. این اثرگذاری می‌تواند در رونق یا رکود تولید مسکن نیز دیده شود.

سرکوب قیمت‌ها تولید را از پا درمی‌‌‌آورد

فعالان باسابقه تولید کشور در پنل تخصصی همایش برترین‌های بورس‌کالا، با ترسیم عاقبت شوم قیمت‌گذاری دستوری، تاکید کردند که سرکوب قیمت‌ها تولید را از پای درمی‌‌‌آورد و این در حالی است که برخلاف تصور در نظام دستوری، کالای ارزان به دست مصرف‌کننده نمی‌‌‌رسد. به گزارش کالاخبر، در دومین همایش تجلیل از برترین‌‌‌های بورس‌کالای ایران، پنل تخصصی «نقش بورس‌کالا در تحقق رشد تولید» با حضور فعالان بخش تولیدی برگزار شد.

مالیات 28 درصدی و تعرفه گمرکی بالا، مانع تجارت ایران با روسیه است

محمدعلی محمد میرزاییان، فعال اقتصادی می‌گوید: تجار ایرانی برای صادرات مستقیم به روسیه باید حدود 28 درصد مالیات پرداخت کنند؛ از این رو کالاها را از طریق ارمنستان و قرقیزستان که تعرفه صفر دارند به روسیه صادر می‌کنند.

۷ میلیارد دلار کاهش تولید به دلیل ناترازی برق و گاز

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به قطعی گاز و برق صنایع و بخش تولید گفت: شاید بتوان به جرات گفت نزدیک ۷ میلیارد دلار به دلیل ناترازی برق و گاز کاهش تولید داشتیم.

امضای تفاهم‌نامه سازمان صنایع کوچک و اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی آلمان

یادداشت تفاهم همکاری میان سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران و اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی و بازرگانی خارجی آلمان (BWA) امضا شد.به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، این یادداشت ‌‌‌تفاهم به امضای علی‌‌‌رسولیان، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران و مایکل شومان، رئیس اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی و بازرگانی خارجی آلمان (BWA) رسید.

توقف تولید تا زمان صدور حکم قطعی ممنوع اعلام شد

براساس پیش‌نویس لایحه برنامه هفتم توسعه، هرگونه توقیف ماشین‌آلات، ابزار تولید تجهیزات و مواد اولیه واحدهای تولیدی، بازداشت و حبس مدیرعامل یا اعضای هیات‌مدیره که منجر به توقف تولید شود، تا زمان قطعی شدن حکم ممنوع است.

آوار نیروگاه‏‏‌های فرسوده بر سر تولید

فرسودگی نیروگاه‌‌‌ها و کاهش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت برق به دلایلی همچون نرخ خرید تضمینی برق از سوی دولت و عدم‌تناسب بهای برق و هزینه‌‌‌های تولید، از اصلی‌‌‌ترین دلایل ناترازی تولید و مصرف برق و خاموشی‌‌‌هاست؛ خاموشی‌‌‌هایی که امسال نیز ادامه دارد و بیش از بخش خانگی، صنایع کشور از جمله صنایع مادری همچون فولاد و سیمان را نشانه گرفته است.

زلزله ارزی در رینگ پتروشیمی

بلاتکلیفی و بی‌‌‌ثباتی در نرخ ارز معیار مورد استفاده در تعیین بهای خوراک و قیمت پایه محصولات پتروشیمی برای عرضه در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران، گریبان فعالان این صنعت را گرفته است؛ به نحوی که فعالان حوزه پتروشیمی از ابتدا تا انتهای زنجیره، امکان برنامه‌‌‌ریزی میان‌مدت و بلندمدت برای فعالیت اقتصادی خود را ندارند.

بن‌بست ارز دستوری

بررسی‌ها حاکی از آن است که ارز دستوری با نرخ ۲۸هزار و ۵۰۰تومانی، واکنش‌های سیاسی و کارشناسی را به همراه داشته است. نامه قالیباف به رئیسی، مبنی بر غیرقانونی بودن تثبیت نرخ ارز و تعیین نرخ تسعیر ارز شرکت‌های پتروشیمی که به تصویب هیات وزیران رسیده است، آخرین فاز مجادله مجلس و دولت را نمایان ساخت.

دلیل تعطیلی کمیته تخصیص ارز بعد از ۳ سال/ احتمال تغییر در رویه واردات در برابر صادرات خود قوت گرفت

دولت پیشنهاد کرده است کمیته تخصیص ارز و کمیته تأمین ارز به‌دلیل ناکارآمدی ادغام شود و ریاست کمیته جدید به‌عهده بانک مرکزی قرار بگیرد، به‌نظر می‌رسد این تغییر به‌دلیل مشکلات در تخصیص ارز واردات و تداوم رویه واردات از محل صادرات خود بوده است.

ساخت پروژه کلرآلکالی در راستای رشد تولید در پتروشیمی غدیر

امامقلی گفت: برای اجرای پروژه کلرآلکالی حدود ۱۷۰ میلیون دلار هزینه پیش بینی شده است و با توجه به محاسبات انجام شده، بازگشت سرمایه اولیه پروژه حداکثر طی دو سال و ۵۰ درصد خواهد بود.

۱۵ مغایرت لایحه تشکیل وزارت بازرگانی با قوانین، اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی

یکی از دلایل مهم منتقدان تشکیل وزارت بازرگانی و لایحه دولت، مغایرت آن با اسناد بالادستی و قوانین مختلف کشور است

قالیباف مصوبه نرخ تسعیر ارز خوراک پتروشیمی‌ها را ابطال کرد + عکس

مجلس مصوبه هیئت وزیران مبنی بر تثبیت نرخ ارز و تعیین نرخ تسعیر ارز جهت شرکت‌های پالایش نفت و پتروشیمی توسط بانک مرکزی را ابطال کرد.

کارفرما مجاز به پرداخت نصف مزد و لغو یک طرفه قراردادِ تازه کاران!

در پیش نویس برنامه هفتم توسعه پیشنهاد داده شده که کارفرما می تواند در سه سال اول به کارگیری افراد، یک دوم حداقل دستمزد مصوب را بپردازد. همچنین کارفرما مجاز به لغو یک طرفه قرارداد نیز است.

گرانول ساز جدید پالمن برای پروفیل پی وی سی

در K2022، شرکت گرانول ساز پالمن، دستگاه نوع PSP خود را معرفی کرد. این نوع به عنوان یک راه حل سفارشی برای برش انواع پروفیل های ساختمانی (عمدتاً PVC) برای محصولاتی مانند پنجره ها، کرکره های غلتکی و … توصیف می شود.

دستور تعجیل در رویه‌های گمرکی

مجوزها و استعلام‌‌‌‌‌‌های حوزه تجارت و گمرکی ظرف یک هفته باید صادر شود؛ این گزاره‌ای است که احسان خاندوزی وزیر اقتصاد مورد تاکید قرار داده‌است. تاخیر در استعلام‌دهی برخی از دستگاه‌ها حتی تا ۳۱روز در حوزه تجارت یکی از گلایه‌های فعالان اقتصادی بود که موجب رسوب کالا در مبادی ورودی کشور شده‌بود.

راه حلی جدید برای انجام آزمون فشار لوله و اتصالات

شرکت Sciteq دانمارک در k2022 راه حل جدیدی را برای آزمون فشار بدون هوا برای لوله ها تا فشارهای 1500 بار معرفی کرد.

اصلاح یک جانبه قانون کار مورد تأیید کارگران و کارفرمایان نیست

نماینده کارفرمایان در تأمین اجتماعی و بیمه بیکاری، یک جانبه‌گری دولت در بررسی و اصلاح قانون کار را اقدام نادرستی خواند و بررسی مجدد اصلاحات این قانون در شورای عالی کار را خواستار شد.

آغاز بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان تامین اجتماعی از امروز/شرایط استفاده کارفرمایان از این تسهیلات

سازمان تأمین‌اجتماعی طرح بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان را به‌منظور حمایت از کارفرمایان کارگاه‌های فعال تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی و اصناف را از ابتدای خردادماه و به مدت سه ماه اجرا می‌کند.

معافیت و کاهش نرخ مالیات ممنوع شد

وضع هر گونه تخفیف، ترجیح، بخشودگی کاهش نرخ معافیت و شمولیت نرخ صفر و اعطای اعتبار مالیاتی در سال‌‌های اجرای قانون برنامه هفتم توسعه ممنوع است.