-
اهمیت نوآوری فناوری در سازمانها
نوآوری برای سازمانهای صنعتی که موتور اصلی اقتصاد جهان هستند، فرصتهایی استثنایی و چالشهایی ژرف به همراه دارد. نوآوری ضمن اینکه ابزار قدرتمندی در ایجاد تمایز رقابتی به شمار میرود و به شرکتها نیرو میدهد که به بازارهای تخصصی تازه رخنه کنند و به حاشیه سود بالاتری برسند، نوعی مسابقه رقابتی نیز هست که باید با شتاب و مهارت و دقت در آن پیش تاخت.
-
تحول دیجیتال در بخشهای صنعتی؛ نمونههای عینی کاربرد هوش مصنوعی در صنعت
به تدریج وارد عصری میشویم که بنگاههایی که نمیتوانند به صورت عملیاتی و مؤثر از فناوریهایی نظیر هوش مصنوعی استفاده کنند، بسیار قدیمی و دور از روند جاری صنعت و ناکارآمد جلوه میکنند.
-
تامین مالی بنگاهها در رکود
تامین مالی برای بنگاههای اقتصادی در دوران رکود و سیاستهای انقباضی بانکها، مسالهای مهم و حیاتی است. استفاده از روشهای نوین تامین مالی میتواند به بنگاهها کمک کند تا از چالشهای این دوران عبور کرده و برای پیشروی و رشد بیشتر، آماده شوند. در دوران رکود تورمی، لاجرم بانک مرکزی به منظور کنترل پایه پولی، سیاستهای انقباضی اتخاذ کرده و به دنبال آن، بنگاههای اقتصادی با چالشهای بسیاری در فرآیند تامین مالی مواجه هستند. اما آیا تنها راه تامین مالی از طریق بانکها است؟
-
نا اطمینانی ها، برنامه ریزی بنگاه های اقتصادی را سخت کرد
آخرین اطلاعات شاخص مدیران خرید (شامخ) از رسیدن این شاخص به 55.79 حکایت دارد که بیشترین رقم 10 ماهه محسوب میشود؛ اما این گزارش حاوی هشداریهایی نیز در مورد افزایش تورم و ناتوانی بنگاهها در برنامهریزی کوتاهمدت است.
-
رشد سالانه 3 درصدی بازار لوله های پلاستیکی
بر اساس گزارش جدید بازار توسط تحلیلگر آلمانی Ceresana، انتظار می رود تقاضا برای لوله های پلاستیکی، به ویژه در آمریکای شمالی، در آینده نزدیک دارای رشد قابل توجهی باشد.
نسخه ششم «مطالعه بازار: لولههای پلاستیکی» رشد متوسط سالانه 3 درصدی در بخش لولههای پلاستیکی را پیشبینی میکند که بسته به منطقه و همچنین جنس لوله و کاربردها متفاوت است.
-
افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی
تشدید تنش در منطقه موجب شد تا شاخص برنت روند افزایشی به خود بگیرد؛ از اینرو این شاخص در کانال ۹۰دلار قرار گرفت. قیمت پایه جهانی محصولات پتروشیمی نیز در کانال افزایشی قرار گرفت و افزایش قیمت پایه داخلی نیز تحتتاثیر بازار جهانی قرار دارد. همچنین بهبود شرایط اقتصاد چین در ماه مارس میزان تقاضا را برای محصولات پلیمری و شیمیایی افزایشی کرد که بخشی از افزایش قیمتها را میتوان به این موضوع مرتبط دانست.
-
مواد اولیه تولید گرانتر از قیمت جهانی
در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسبوکار، از فرآیند حاکم بر بورسکالا انتقاد و تاکید شد که فرآیند رقابت مدیریتشده فعلی در بورسکالا موجب شده تا مواد اولیه تولید تا ۷۰درصد گرانتر از قیمت جهانی به دست تولیدکننده برسد.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 406483.25ریال اعلام شد.
-
معرفی همکاران برتر کمیته علمی انجمن در سال 1402
در راستای تقویت و مشارکت های علمی اعضای انجمن در پیشبرد اهداف صنعت و ارتقای روز افزون کیفیت و کمیت لوله و اتصالات پی وی سی و بر اساس آیین نامه کمیته فنی انجمن تولید کنندگان لوله و اتصالات PVC ، همکاران برتر کمیته فنی در سال 1402 انتخاب شدند.
-
سه مسیر احیای تولید در ۱۴۰۳
وزیر اقتصاد در سال جدید سه خبر مهم به تولیدکنندگان داده است. به گفته احسان خاندوزی، در راستای حمایت از تولید و تولیدکنندگان در سال ۱۴۰۳، کاهش مالیات تولیدکنندگان برای سومین سال پیاپی در تدوین بخش دوم لایحه بودجه مطرح شده است. همچنین فرآیند رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در کمیسیون اقتصادی با پیشنهاد بانک مرکزی اصلاح شده است.
-
اعتراض کارگران به تعیین سقف حقوق در بخشنامه مزد ۱۴۰۳
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران با بیان اینکه تبصره بند ۸ بخشنامه مزد ۱۴۰۳ میبایست ابطال شود، گفت: دولت نمیتواند برای کارگران سقف دستمزد تعیین نماید.
-
موانع جهش تولید چیست؟
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» به موانع رشد تولید اشاره کرد. او یکی از موانع رشد تولید را نبود زیرساختهای لازم صنایع عنوان کرد.
-
هزینه صنعتی کنترل نقدینگی
طبق اعلام بانک مرکزی، دولت توانسته است در سال۱۴۰۲ شاخص رشد نقدینگی را کاهش دهد و آن را تا عدد ۲۵.۶درصد برساند. اما به گفته کارشناسان، آمارها نشان میدهد دولت سهم خود از نقدینگی را افزایش داده و این کاهش رشد نقدینگی از محل کاهش تسهیلات بنگاهها، به ویژه بنگاههای تولیدی است. کاهش میزان تسهیلات، افزایش سودهای بانکی، بالا رفتن ارزش بازارهای سکه و طلا، کمبازده شدن سرمایهگذاری در تولید، پیشبینی رشد نرخ ارز و... نشان از وضعیت نگرانکننده تولید و صنعت دارد.
-
شلیک مالیات بر ارزش افزوده بر پیکر تکیده تولید!
کارشناس حوزه اقتصادی: مالیات بر ارزش افزوده یک مالیات بر مصرف است که در نهایت از سوی مصرفکننده نهایی پرداخت میشود. هنگامی که نرخ مالیات بر ارزش افزوده افزایش مییابد، هزینه کالاها و خدمات افزایش مییابد و منجر به افزایش قیمت برای مصرفکنندگان میشود. این افزایش قیمتها میتواند منجر به افزایش کلی در سطح کلی قیمتها و باعث تورم شود
-
فراخوان درگاه ملی مجوزها؛ مجوز کاغذی تان را الکترونیکی کنید
درگاه ملی مجوزها در اطلاعیه ای اعلام کرد: همه مجوزهای کاغذی باید تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ الکترونیکی شوند و از این تاریخ هر فعال اقتصادی که مجوزالکترونیکی (شناسه یکتا) نداشته باشد، از نظر قانون و سامانه های دولتی و بانکی فاقدمجوز محسوب میشود.
-
الزام تولیدکنندگان به ثبت برنامه ماهیانه تولید و صادرات سال 1403 در سامانه جامع تجارت
در راستای برنامه ریزی برای تامین مواد اولیه و با توجه به اینکه طی سال جاری تدوام تامین ارز برای واردات مواد اولیه و تجهیزات واحد های تولیدی منوط به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت می باشد، وزارت صمت در نامه ای تولید کنندگان را به ثبت اطلاعات تولید براساس فایل پیوست در سامانه جامع تجارت ملزم کرد.
-
تولید استیلن از CO2 و آب با استفاده از فناوری جذب کربن
محققان ژاپنی یک تکنیک الکتروشیمیایی خلاقانه را برای تولید استیلن با استفاده از دی اکسید کربن و آب توسعه داده اند. این روش می تواند تا حد زیادی ردپای کربن در سنتز استیلن را کاهش دهد و به فناوری های جذب کربن پایدار کمک کند.
-
زنگ خطر افزایش شیب تورم تولید با جهش نرخ ارز
بعد از کاهش شیب افزایش تورم تولید کننده در سال 1402، برآوردها حاکی از این است که شاخص تورم تولید با توجه به جهش قیمت ارز در آغاز سال جدید و افزایش دستمزد کارگران، نسبت به سال گذشته با شیب بیشتری افزایش پیدا کند.
-
پذیرش ضمانت بانکی یا اسناد خزانه به جای مالیات و عوارض ارزش افزوده
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامهای، دریافت مالیات و عوارض ارزش افزوده در قالب ضمانت بانکی یا اسناد خزانه را جهت اجرا به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ کرد.
-
صنایع پرمصرف در خطر قطعی برق؟
وضعیت تولید صنایع در نیمه گرم سال متاثر از قطعی برق است. با نزدیک شدن به روزهای گرم سال و افزایش مصرف برق خانگی، باید نگاهی به چگونگی تامین برق صنایع داشته باشیم. مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی توانیر، اعلام کرد تامین برق صنایع در سال ۱۴۰۳ کمبودی نخواهد داشت و برنامهای مبتنی بر ۱۸۰اقدام عملیاتی از سوی شرکت توانیر تعریف شده است تا از این طریق برق موردنیاز کشور تامین شود. اما همچنان به نظر میرسد بخش خصوصی نگران قیمت برق تمامشده است.