pvc-asso.ir
نخلستان های دشتستان آبیاری نوین می شوند
به گزارش روابط عمومی انجمن لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از فارس، عبدالکریم گراوند عصر روز گذشته در نشست شورای حفاظت آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان بوشهر اظهار داشت: بیشترین هدر رفت و برداشت بی رویه آب مربوط به چاههای غیر مجاز و بدون پروانه بهره برداری در استان است که صدمههای جبران ناپذیری به سفرههای زیرزمینی آب استان وارد کرده است.
استاندار بوشهر گفت: با توجه به خشکسالی و کم آبی ناشی از خشکسالیهای اخیر، ساماندهی پنج هزار حلقه چاه غیر مجاز موجود در این استان از اولویتهای شورای حفاظت آب به شمار میرود.
وی تاکید کرد: استان بوشهر دارای ۱۶ دشت است که بخش عمدهای از آنها به وضعیت قرمز رسیده و دیگر امکان برداشت از سفرههای آب زیرزمینی را ندارند و برخی هم فاقد ظرفیت لازم برای استفاده است.
گراوند ادامه داد: با استفاده از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب شهرهای بوشهر، گناوه و دیلم که دارای سیستم جمعآوری فاضلاب هستند، میتوان از این ظرفیت برای تامین آب شهرکهای صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی این استان استفاده کرد.
استاندار بوشهر گفت: برای جلوگیری از هدر رفت آب از شبکههای آبرسانی اقدامهای مهم و موثری در نوسازی این شبکهها انجام شده به گونهای که ۶۰۰ کیلومتر از شبکه آبرسانی استان بوشهر سال قبل اصلاح و نوسازی شد.
وی اجرای طرح نوین آبیاری در زمینهای کشاورزی بهویژه در نخلستانها را مورد اشاره قرار داد و گفت: اجرای طرح آبیاری تحت فشار از ۲۲ هزار هکتار به ۴۰ هزار هکتار افزایش یافته این درحالی است که در اجرا طرح نخلستان، دو هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی نخیلات دشتستان در حال تکمیل و بهزودی زیر پوشش این طرح قرار میگیرد.
گراوند افزود: در زمان حاضر ۸۰۴ سازه آبخیزداری در استان بوشهر وجود دارد که از این شمار ۴۰۴ سازه در این دولت اجرا شده و در این راستا اجرا طرح باز چرخاندن آب در صنایع معدنی مورد توجه قرار گرفته است.
وی یادآورشد: آب یک کالای مهم و استراتژیک است و اکنون یکی از مشکلات جوامع به ویژه مناطق خشک و گرمسیر تأمین آب در بخشهای مختلف شرب، کشاورزی و صنعت است.
گراوند، امنیت غذایی جامعه را منوط به تامین آب پایدار دانست و گفت: کمبود آب تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را تهدید میکند که نگاه استراتژیک به مقوله آب امری مهم و ضروری است.
نظرات