ارسال پاسخ

۱۱ آذر ۱۳۹۸
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n2516

pvc-asso.ir

رشد قیمت پلیمرها با فشار دلار

قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی روز گذشته با افزایش اعلام شد تا اغلب گریدهای پلیمری و ترکیبات شیمیایی رشد قیمت را در بورس‌کالا در پیش بگیرند. این اعلام نرخ را باید مهم‌ترین داده اثرگذار بر بازار داخلی محصولات پتروشیمی به‌شمار آورد که به معنی تزریق یک سیگنال افزایشی جدید به بازار است.

روز گذشته شاهد رشد قیمت‌های پایه پلیمرها بودیم و به‌جز گریدهای پلی‌اتیلن‌ترفتالات، سنگین فیلم، سنگین بادی، سبک فیلم و سبک خطی، سایر گریدها با رشد نرخ همراه بودند. اکثریت ترکیبات شیمیایی هم در بورس‌کالا رشد نرخ گرفتند آن‌هم در شرایطی که افزایش ۴/ ۱ درصدی بهای دلار نیمایی یکی از اهرم‌های مهم رشد قیمت‌ها بود.

 

بازار آزاد پلیمرها روز گذشته میل به رشد قیمت داشت تا روند افزایشی نرخ که از هفته‌های قبل آغاز شده را ادامه دهد. میل به رشد نرخ در بازار داخلی حتی قبل از اعلام قیمت‌های پایه در بورس‌کالا نشان می‌دهد که اهالی بازار هم احتمال رشد نرخ را در نظر گرفته و همچنین از وجود تقاضا در بازار داخلی مطمئن هستند هرچند که بازار در نهایت راهی ندارد جز آنکه از قیمت‌های موجود تبعیت کند. این درحالی است که حجم تقاضا در بازار اگرچه بالاست ولی حجم بالاتر معاملات در دو هفته اخیر در بورس‌کالا به معنی بالابودن موجودی انبارها در بازار داخلی است و اگر به هر دلیل روند صعودی نرخ در بورس و بازار متوقف شود، پتانسیل تغییر فاز قیمت‌ها را باید مطرح کرد. البته قیمت دلار نیمایی تاکنون افزایشی بوده است که می‌تواند یک سیگنال اثرگذار بر بازار به‌شمار رود.

 

در بازارهای جهانی در هفته گذشته رخدادهای جدیدی به ثبت رسید که می‌تواند به تغییر فاز قیمت‌ها کمک کند اگرچه این موارد هنوز به معنی تغییر مسیر قیمتی در بازارهای پتروشیمی نیست. در هفته قبل شاهد بودیم که بهای نفت‌خام در جهان افت جدی داشت تا جایی که بزرگ‌ترین کاهش نرخ در دو ماه گذشته را تجربه کردیم. بهای نفت‌خام برنت در طول هفته گذشته ۷۵/ ۴درصد افت داشت و نفت‌خام سبک آمریکا نیز کاهش هفتگی ۲۳/ ۴ درصدی را تجربه کرد اگرچه بیشترین میزان کاهش قیمت‌ها را در روز پایانی هفته قبل مشاهده کردیم. حتی در روز جمعه بهای نفت‌خام سبک آمریکا در بازار آتی افت ۵ درصدی را هم در یک روز به ثبت رساند که اثرگذاری آن به سایر بازارهای کالایی نیز سرایت کرد. سیگنال‌های مخابره شده از سوی اوپک و احتمال رشد عرضه نفت‌خام به بازارهای جهانی یکی از دلایل اصلی افت قیمت‌ها بود آن‌هم در شرایطی که بازار نفت بعد از یک رشد مستمر و نسبی، پتانسیل تغییر فاز را در برداشت تا جایی که افت قیمت‌ها سریع‌تر از حد انتظار رقم خورد.

 

البته این پتانسیل وجود دارد که قیمت نفت بازهم در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت تثبیت شده و حتی به یک فاز افزایشی جدید بازگردد ولی این چرخه قیمتی به گذشت زمان نیاز خواهد داشت. این درحالی بود که بهای نفتا به‌عنوان مهم‌ترین خوراک مایع در صنایع پتروشیمی در جهان همگام با افت جدی نفت‌خام، وارد یک فاز کاهشی بزرگ نشده است و حتی در طول هفته گذشته شاهد هستیم که متوسط تغییر نرخ هفتگی نفتا در بازارهای جهانی افزایش ۴۳/ ۰ درصدی داشته است. این درحالی است که روز جمعه، بهای نفتا هم وارد یک فاز کاهشی جدید شد و افت نرخ ۱۴/ ۰ درصدی (روزانه) را در پایان هفته گذشته به ثبت رساند. در هر حال هنوز بهای نفتا در بالاترین رقم در ۶ ماه اخیر قرار دارد ولی وارد یک فاز نزولی جدید شده است. هنوز هم به نسبت گذشته قیمت تمام‌شده محصولات پتروشیمی در جهان بالاست و حتی اگر قیمت‌های فعلی برای نفتا یا سایر خوراک‌ها در صنعت پتروشیمی کاهش نرخ داشته باشد، شاهد افت سریع قیمت تمام‌شده در این صنعت نخواهیم بود اگرچه در فاز روانی اثرگذاری خاص خود را برجای می‌گذارد.

 

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد