آرشیو رویدادها

  • مردودی صنعت در اشتغال

    مردودی صنعت در اشتغال

    بخش مولد اقتصاد در یک دهه گذشته، در کنار رشد اقتصادی منفی در اکثر سال‌ها، در اشتغال‌زایی نیز کارنامه موفقی نداشته و عملکرد اشتغال‌زایی این بخش، به‌طور مشخص از سال۱۳۸۸ افت محسوسی پیدا کرده است.
  • چهره‏‏‌ای دیگر از آینده صنعت پلیمر

    چهره‏‏‌ای دیگر از آینده صنعت پلیمر

    در چند سال گذشته، دولت‌‌‌ها به‌طور فزاینده‌‌‌ای بر سیاست‌‌‌های حفاظت از محیط‌زیست (سبز) متمرکز شده‌‌‌اند که به‌عنوان عامل تعیین‌‌‌کننده کلیدی برای رشد بازار پلاستیک‌های زیست‌تخریب‌‌‌پذیر عمل می‌کند. علاوه بر این، مزایای مختلف پلاستیک زیست‌تخریب‌‌‌پذیر نسبت به پلاستیک تجزیه‌‌‌ناپذیر و مشکلات عمده مدیریت زباله مانند آلودگی آب، هوا و زمین تا حد زیادی به گسترش بازار پلاستیک‎های زیست‌تخریب‌‌‌پذیر کمک می‌کند.
  • صنایع از ساعت ۲۴ تا ۸ صبح بدون هیچ محدودیتی از برق استفاده کنند

    صنایع از ساعت ۲۴ تا ۸ صبح بدون هیچ محدودیتی از برق استفاده کنند

    مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: براساس موافقت وزیر نیرو، اگر مصرف برق صنایع خارج از دیماند قراردادی آنها باشد، مجاز خواهند بود از مصرف آزادانه برق در نیمه‌شب بهره‌مند شوند و بدون اعمال هیچ جریمه‌ای پرداخت کنند؛ بنابراین از ساعت ۲۴ تا ۸ صبح هیچ محدودیتی وجود ندارد.
  • قیمت‌گذاری دستوری چگونه بازار و صنعت را به هم می‌ریزد؟

    قیمت‌گذاری دستوری چگونه بازار و صنعت را به هم می‌ریزد؟

    عضو شورای عالی بورس تاکید می‌کند، نظام قیمت‌گذاری دستوری به دلیل انحراف در تخصیص بهینه منابع نه‌تنها به کاهش تورم و حمایت از مصرف‌کنندگان منجر نمی‌شود، بلکه به تولید، صادرات، بازار و کلیت اقتصاد آسیب جدی می‌زند و اعتماد مردم را نسبت به بازار سرمایه کاهش می‌دهد.
  • "تثبیت ارزی" عامل رشد تولید/چرا جهانی سازی قیمت ها به ضرر شرکتهای تولیدی است؟

    به نظر می رسد دستاوردهای سیاست تثبیت ارزی محسوس تر از گذشته شده است به نحوی که طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۰ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۲۱.۸ درصدی مواجه شده است.
  • تامین مواد اولیه، قیمتگذاری دستوری و تحریم

    تامین مواد اولیه، قیمتگذاری دستوری و تحریم

    علی نقیب، علیرضا کلاهی و محمدرضا غفراللهی، سه عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در دور دهم، تامین مواد اولیه با وجود تورم بالا، قیمتگذاری دستوری، تحریم‌های داخلی و خارجی و تغییر مکرر قوانین و مقررات را به عنوان چالش‌های عمده بخش صنعت برشمردند.
  • کمربند حقوقی جهش تولید

    کمربند حقوقی جهش تولید

    بررسی‌ها نشان می‌دهد کشورهایی که از لحاظ توجه به حقوق مالکیت رتبه بالاتری دارند، توانسته‌اند رشد اقتصادی بیشتر و پایداری را ثبت کنند. این در حالی است که نقض حقوق مالکیت، یکی از عوامل اصلی گسترش اقتصاد غیررسمی، کوچک شدن مقیاس فعالیت‌های اقتصادی و برتری فعالیت‌های سفته‌بازانه بوده است.
  • همگرایی بازارهای داخلی و جهانی پتروشیمی

    همگرایی بازارهای داخلی و جهانی پتروشیمی

    با وجود روند معکوس بازارهای داخلی و جهانی محصولات پتروشیمی در هفته‌‌‌های گذشته، افت عرضه وکاهش بهای ارز در بازار آزاد به همراه تایید و تکذیب افزایش نرخ دلار در تعیین قیمت پایه فرآورده‌‌‌های نفتی موجب شد میزان تقاضا برای محصولات پتروشیمی در رینگ داخلی بورس‌کالا همراستا با بازار جهانی کاهشی شود. همچنین قیمت‌‌‌ پایه محصولات پلیمری و شیمیایی پس از غیبت دوهفته‌‌‌ای، از سوی دفتر مدیریت صنایع تکمیلی با نرخ ارز موثر ۲۸‌هزار و ۵۰۰تومان اعلام شد. بررسی نرخ‌ها حاکی از قرمزپوشی جدول قیمتی این محصولات است.
  • اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

    قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز :285000 ریال اعلام شد.
  • عیب یابی و جلوگیری از شکست های رایج در قالب گیری تزریقی

    عیب یابی و جلوگیری از شکست های رایج در قالب گیری تزریقی

    ایجاد یک سیستم تولید تزریق پلاستیک موفق نیاز به تعمیر و نگهداری موثر ماشین ها دارد. خرابی ناشی از تعمیر و نگهداری برنامه‌ریزی نشده می‌تواند باعث ایجاد مشکلات بزرگی در برنامه‌ریزی، و تولید شود و بر هزینه تولید قطعات بیفزاید و حاشیه سود را با مشکل مواجه کند.
  • تیغ نرخ‌ بر‌تن زخمی پتروشیمی

    تیغ نرخ‌ بر‌تن زخمی پتروشیمی

    آیا هاب‌های پتروشیمی ایران، به شهرهای سوخته تبدیل می‌شوند؟ آیا صدها‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در شرکت‌های پتروشیمی، فدای سودآوری چند انحصارگر (مثلا در تولید یوتیلیتی) می‌شود؟ آیا ناقوس مرگ پتروشیمی‌ها با ناکارآمدی مدیران بالادستی، به‌‌‌‌‌‌صدا در می‌آید؟ روی پل اقتصاد و صنعت، چه کسی ایستاده است و در صدد تخریب چیست؟
  • اثر جوی پلاستیک ها

    اثر جوی پلاستیک ها

    برای ارزیابی تأثیرات آب و هوایی واقعی پلیمرها، شرکت مشاوره جهانی McKinsey & Company مطالعه ای انجام داده است که پلاستیک ها را با جایگزین های غیر پلاستیکی در تعدادی از کاربردها مقایسه می کند. برای لوله های فاضلاب شهری، مک کینزی دریافت که لوله های پی وی سی 35 درصد کمتر از چدن داکتیل و 45 درصد کمتر از بتن مسلح انتشار گازهای گلخانه ای دارند.
  • بخشنامه جدید مالیاتی برای واردکنندگان ماشین‌آلات و تجهیزات

    بخشنامه جدید مالیاتی برای واردکنندگان ماشین‌آلات و تجهیزات

    نحوه اقدام ادارات امور مالیاتی در خصوص چک‌های اخذشده بابت مالیات ارزش‌افزوده واردات ماشین‌آلات و تجهیزات خطوط تولید، ابلاغ شد.
  • هیچ‌گونه ابلاغ رسمی برای افزایش نرخ خوراک به شرکتهای بورسی اعلام نشده است

    هیچ‌گونه ابلاغ رسمی برای افزایش نرخ خوراک به شرکتهای بورسی اعلام نشده است

    چند شرکت حاضر در بازار سرمایه پیرو انتشار خبر افزایش نرخ گاز خوراک و سوخت اعلام کردند: تا کنون درخصوص نرخ‌های مطرح شده در فضای مجازی، هیچ گونه ابلاغ رسمی دریافت نشده و در صورت هرگونه ابلاغ قانونی، نسبت به شفاف‌سازی و اثرات آن اقدام خواهند کرد.
  • کارمزد کارت به کارت افزایش یافت | توضیحاتی درباره اعلام نرخ خوراک پتروشیمی‌ها

    کارمزد کارت به کارت افزایش یافت | توضیحاتی درباره اعلام نرخ خوراک پتروشیمی‌ها

    احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد اظهار کرد: با توجه به رویکرد بانک مرکزی در خصوص کاهش درآمدهای بانک‌ها از محل فعالیت اقتصادی بانک‌ها و افزایش درآمدهای خدماتی، کارمزد کارت به کارت افزایش یافت.
  • آمادگی ایجاد شهرک‌‌‌های صنعتی تخصصی با چینی‌‌‌ها

    آمادگی ایجاد شهرک‌‌‌های صنعتی تخصصی با چینی‌‌‌ها

    معاون وزیر صمت در دیدار با معاون وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین، به برخی ظرفیت‌‌‌های همکاری در بخش صنایع کوچک و متوسط با این کشور اشاره کرد.
  • شرایط دریافت کارت بازرگانی تغییر کرد + جزئیات

    شرایط دریافت کارت بازرگانی تغییر کرد + جزئیات

    در اطلاعیه جدید سامانه جامع تجارت، شرایط دریافت کارت بازرگانی تغییر کرد و برخی از شروط همچون نداشتن چک برگشتی، کارت پایان خدمت و ... حذف شد.
  • خبر مهم برای دارندگان دسته چک/ چک‌های غیرصیادی فقط در بانک صادرکننده نقد می‌شوند

    خبر مهم برای دارندگان دسته چک/ چک‌های غیرصیادی فقط در بانک صادرکننده نقد می‌شوند

    معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: مردم از ابتدای مهر ماه چک‌های غیر صیادی را فقط می‌توانند در بانک صادرکننده نقد کنند؛ این عمل به دلیل ایجاد محدودیت برای چک‌های قدیمی است تا افراد به سمت چک‌های صیادی حرکت کنند.
  • اپیدمی ارزان‌فروشی در صادرات

    اپیدمی ارزان‌فروشی در صادرات

    آمار تجارت خارجی ایران در سه‌ماهه نخست سال‌۱۴۰۲ منتشر شد. بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی گمرک ایران، تراز تجاری بهار امسال منفی است، همچنین با وجود افزایش وزنی صادرات ایران از نظر ارزشی شاهد افت هستیم. مساله‌ای که موجب توجه به یکی از اساسی‌‌‌‌‌‌ترین مشکلات تجارت غیرنفتی ایران می‌شود، یعنی صدور کالاهایی با قیمت پرنوسان و نیز ارزان و واردات کالاهای گران با قیمتی باثبات و تورمی ملایم، همگام با تورم جهانی.
  • روند افزایشی هزینه‌های تولید

    روند افزایشی هزینه‌های تولید

    شاخص بهای تولیدکننده برای هر سه‌بخش صنعت ساخت، معدن و کشاورزی، روند افزایشی مشابهی را طی دهه منتهی به سال ۱۴۰۱ طی کرده؛ با این تفاوت که رقم شاخص برای بخش معدن از سایر بخش‌‌‌ها بیشتر بوده است.