-
چالشهای تامین مالی توسعه صنعتی
مشکل تامین مالی صنعتی همیشه یکی از چالشهای اقتصاد ایران بوده است. در قدمهای اول توسعه صنعتی در یک کشور در حال توسعه به دلیل بخش مالی توسعهنیافته، استفاده از ابزار پرداخت سوبسید مستقیم مالی به صنایع، با چالشهای بسیاری مواجه است و این ابزار بهدرستی کار نمیکند. از منظر زیرساختهای مالی ضعیف، بازار سرمایه توسعهنیافته و حتی تحلیل اقتصاد سیاسی، تامین مالی صنعت و توسعه صنعتی در ایران از مهمترین موانع گذار از تنگناهای اقتصادی است.
-
ضعف زیرساختی گمرک
هفدهمین نشست هیاتنمایندگان اتاق بازرگانی تهران، صبح سهشنبه ۱۹ تیر ماه برگزار شد. در این نشست که با حضور نمایندگان بخشخصوصی و دولتی همراه بود، اصلیترین مسائل اقتصاد کلان کشور موردبحث و بررسی قرارگرفت و بیانیهای خطاب به رئیسجمهور منتخب با هدف اعلام آمادگی بخشخصوصی برای همراهی و همکاری با دولت چهاردهم قرائتشد. در این نشست رئیس اتاق تهران به مشکل نقدینگی بخش صنعت پرداخت و آمارهایی را در این حوزه ارائه کرد.
-
بازار عراق از دست خواهد رفت؟
رئیس اتاق ایران گفت: به دلیل نبود امکان استفاده از سیستم بانکی، قیمت محصولات صادراتی ما حدود ۲۰ تا ۲۵درصد گرانتر است و با تداوم مشکلات انتقال پول، در عرض چند ماه آینده قادر به ادامه حضور در بازار عراق نخواهیم بود.
-
اعتراض برقی صنعتگران
بحران ناترازی برق از مرحله هشدار در رسانهها به مرحله پیامک به شهروندان رسیده است. در سالهای اخیر تامین برق واحدهای تولیدی و صنعتی در فصل تابستان با چالشهای روزافزون مواجه بوده است و فعالان بخش خصوصی اعتقاد دارند که هرگونه اختلال در این امر با پیامدهای نگرانکننده اقتصادی از جمله آسیب به پیوستگی تولید روبهرو است. از طرفی فعالان این بخش اعتقاد دارند که برای تحقق شعار سال و بهبود محیط کسبوکار، صنایع نباید در خط مقدم قطعی برق قرار گیرند.
-
آغاز پیش ثبت نام هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از اول مرداد 1403
مدیر هجدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از آغاز پیش ثبت نام این نمایشگاه از یکم مرداد ماه امسال خبرداد و گفت: تمامی علاقمندان به مشارکت در بزرگترین رویداد تخصصی صنعت پتروشیمی می توانند به مدت سه روز نسبت به ثبت نام اولیه در نمایشگاه ایران پلاست اقدام کنند.
-
غایب بزرگ در سیاستصنعتی
استفاده و اجرای موثر سیاستهای صنعتی «مشروط» در ایران غایب بزرگ حوزه سیاستگذاری اقتصادی است. نتایج مطالعات توسعه نشان میدهد که بسیاری از سیاستهای صنعتی موفق در کشورهای مختلف در واقع سیاستهایی بودهاند که به شکل مشروط و در ازای تغییر واقعی در سطح فعالیت بنگاهها بهکار گرفته شدهاند. در ایران کارشناسان اعتقاد دارند سیاستهایی که در حوزه صنعت اجرا میشود نوعی واکنش به مسائل کلان است؛ نه برحسب نیازسنجی فضای درون صنعت و نوسانات ارزی که سیاستهای صنعتی را تحتالشعاع قرار داده است.
-
سقوط آزاد تولید صنعتی
شاخص مدیران خرید اقتصاد که نشانگر رونق یا انقباض فعالیتهای تولیدی است در خردادماه امسال در پایینترین رقم ۴۴ماه اخیر قرار گرفته و همچنان حاکی از فضای رکودی اقتصاد و چشمانداز منفی محیط کسبوکار است. قطعی برق، مشکل تامین مواد اولیه و ارز و همینطور نااطمینانی، از عوامل مهم کاهش این شاخص هستند. اقتصاد ایران بدون رفع چالشها و ریسکهای فعالیتهای تولیدی و صنعتی که موتور پیشران توسعه در تمام کشورهاست، نخواهد توانست به رشد بلندمدت پایدار دست یابد.
-
تداوم صعود نرخ پایه پتروشیمیها
قیمت پایه محصولات پتروشیمی در روز ۱۷تیر در حالی افزایشی اعلام شد که قیمتهای جهانی فرآوردههای نفتی تحتتاثیر نوسانات مثبت شاخص برنت افزایشی رقم خورده است. علاوه بر این موضوع دلار مبادلهای نیز با رشد ۰.۳۸درصدی همراه بوده و به طور کلی قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پلیمری با توجه به دو فاکتور مهم قیمت جهانی و نرخ دلار مبادلهای با افزایش همراه شده است.
-
جزئیات ارز پرداختی به واردات تا ۱۵ تیر اعلام شد
از اول فروردین ماه تا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳، ۱۹ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.
-
توافق تجارت آزاد میان ایران و ترکیه جایگزین توافقات قبلی شود
مدیر آسیا و اقیانوسیه معاونت بینالملل اتاق ایران، معتقد است: برای توسعه صادرات ایران به ترکیه، توافق تجارت آزاد میان دو کشور باید جایگزین توافقات قبلی میان آنها شود.
-
اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود
قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 431598.33 ریال اعلام شد.
-
سقف پرداخت ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک ۳۰ میلیارد تومان است
مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک گفت: ضمانتنامههای اعتباری را از طریق اعتبار سنجی پرداخت خواهیم کرد.
-
مطالبات صنعت از دولت جدید
با مشخص شدن نتایج مرحله دوم دوره چهاردهم انتخابات ریاستجمهوری، مهمترین مطالبات فعالان حوزه بورسکالا تشریح شد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» با استناد به مسائل و مشکلات فعالان صنایع حاضر در تالارهای مختلف بورسکالا و همچنین اظهارنظرهای کارشناسی نشان میدهد که هماکنون دستکم ۱۰گروه مشکل اصلی در این بازارها وجود دارد که لازم است دولت جدید برنامهریزیهای لازم برای رفع آنها را در دستور کار خود قرار دهد.
-
نشان دار شدن درامدهای مالیاتی کلید خورد
هییت دولت با پیشنهاد سازمان مالیاتی در خصوص نشان دار کردن منابع مالیاتی موافقت کرد.
-
امکان ابطال بخشنامههای خلق الساعه در حوزه تجارت با ورود قوه قضاییه
نخستین جلسه کارگروه «شناسایی و رفع مشکلات مرتبط با ثبت سفارش و تخصیص ارز مورد نیاز واحدهای تولیدی» ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران به میزبانی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد و طی آن به مشکل تخصیص ارز بنگاهها پرداخته شد.
-
نحوه رسیدگی به تراکنشهای بانکی اشخاص عادی مشخص شد
بر اساس مکاتبه رئیس سازمان مالیاتی بررسی تراکنشهای بانکی اشخاص غیرتجاری، فعلا در دستور کار قرار ندارد.
-
کدام تغییرات مقررات صادرات و واردات در گمرک اجرایی میشود؟
بر اساس ابلاغیه وزارت صمت، تغییرات مهم آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات در گمرکات اجرایی شد.
-
تعلیق کارتهای بازرگانی متوقف شد
کنفدراسیون صادرات ایران اعلام کرد: تعلیق کارتهای بازرگانی به دلیل عدمایفای حداقل ۶۰درصد تعهدات ارزی، متوقفشده و صادرکننده صرفا در بخش صادرات کالا اجازه فعالیت نخواهدداشت.
-
سامانههای ثبت قراردادهای شغلی رونمایی شد
سامانههای ثبت قراردادهای شغلی، بررسی حوادث شغلی، بازرسی موردی و مشاغل سخت و زیانآور ذیل سامانه جامع روابط کار رونمایی شد.
-
آیا تغییر سکاندار کابینه باعث تغییر در حوزه بازرگانی خارجی خواهد شد؟
تنها چند روز تا مرحله دوم انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم باقی مانده است. در این بین برخی شهروندان نسبت به مشارکت در انتخابات تردید دارند. آنها معتقدند دست رئیسجمهور در ایجاد تغییرات در حوزه سیاستگذاری چندان باز نیست. در مقابل، برخی کارشناسان اعتقاد دارند که بهرغم محدودیتهای موجود، همچنان رئیسجمهور نقش اساسی در ساختار سیاستگذاری کشور دارد. در این بین سوال اساسی این است که رئیسجمهور تا چه حد قادر است بر سیاستهای تجاری کشور اثرگذار باشد؟