آرشیو رویدادها

ضرب‌الاجل در اجرای دستورالعمل نشانه گذاری استاندارد حذف شد

هیات مقررات زدایی اعلام کرد در کمیته این هیات، نمایندگان سازمان ملی استاندارد اعلام کردند اجبار تولیدکنندگان به رعایت دستورالعمل نشانه‌گذاری تا ۱۹ آبان را حذف کرده‌اند و رعایت حال واحدهای تولیدی را خواهند کرد.

محرومیت‌های چک برگشتی در چه حالتی تعلیق می‌شود؟

طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی، اعمال محدودیت نسبت به بنگاه اقتصادی دارای سابقه چک برگشتی رفع سوءاثر نشده، صرفاً با تشخیص شورای تامین و برای مدت یک‌سال از تاریخ ابلاغ مصوب شورا معلق می‌گردد.

ابزار سرکوب کیفیت

سهم ایران از اقتصاد جهانی، به‌رغم داشتن مزیت‌‌‌های طبیعی و موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک کمتر از نیم‌درصد است. بررسی جایگاه ایران در شاخص رقابت‌‌‌پذیری صنعتی و سهم ناچیز صادرات صنعتی و محصولات دارای ارزش‌افزوده بالای صنعتی از سبد صادراتی حاکی از این است که جایگاه ایران در تولید رقابت‌‌‌پذیر و زنجیره ارزش جهانی متناسب با پتانسیل‌‌‌های موجود نیست.

حقوق فعالان اقتصادی در برابر مقررات خلق‌الساعه چیست؟

در نشست کمیسیون حقوقی اتاق ایران 10 حقی که قانون برای فعالان اقتصادی در مواجهه با مقررات خلق‌الساعه، درنظر گرفته است، تشریح شد.

بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم قابل بخشش و تقسیط بلندمدت بدهی

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه‌ای اختیار بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم قابل بخشش و تقسیط بلندمدت (۲۴ ماهه) بدهی مؤدیان کوچک را به مدیران کل امور مالیاتی سراسر کشور تفویض کرد.

تقابل رکود و رقابت در رینگ پتروشیمی

قیمت پایه محصولات پتروشیمی متاثر از عقبگرد نرخ در بازار جهانی همچنان کاهشی است، اما رقابت خریداران داخلی برای کسب سهم از عرضه‌‌‌ محصولات پرطرفدار باعث می‌شود تا قیمت نهایی این محصولات در بازار داخل افزایشی باشد. در این شرایط، اورهال برخی صنایع پتروشیمی باعث شده است تا از حجم عرضه برخی محصولات پرطرفدار کاسته شود و این موضوع به کاهش حجم معاملات در رینگ پلیمرها انجامیده است.

واردات پلیمر ترکیه به بالاترین سطح در سه ماهه سوم رسید

واردات کلی پلیمر در دوره ژوئیه تا سپتامبر حدود 1.7 میلیون تن بود که بیشترین حجم را ثبت کرد. بر اساس آمار واردات ChemOrbis، حجم واردت سه ماهه سوم 2023 ، افزایش 10 درصدی نسبت به سه ماهه قبل نشان می دهد، در حالی که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش تقریبا 24 درصدی را شاهد هستیم.

اعلام قیمت مواد اولیه پلیمری + لینک دانلود

قیمت های جدید پایه مواد اولیه پلیمری برای عرضه در بورس کالا با نرخ ارز : 376183.50 ریال اعلام شد.

گزارش تحلیلی بازار داخلی و جهانی محصولات پتروشیمی منتشر شد

گزارش تحلیلی بازار داخلی و جهانی محصولات پتروشیمی در شهریور و مهر 1402 با رویکرد عرضه و معامله محصولات شیمیایی و پلیمری در بورس منتشر شد.

اطلاعیه سازمان مالیاتی در مورد چگونگی صدور صورتحساب الکترونیکی

سازمان امور مالیاتی کشور پیرامون تکالیف اشخاص مشمول تبصره ۵ ماده ۱۷ قانون مالیات بر ارزش ‌افزوده درباره چگونگی صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت در سامانه مودیان، اطلاعیه‌ای صادر کرد.

افزایش قیمتها در بازار پی وی سی

واردات پی وی سی هند در ماه اوت نسبت به ماه قبل ۲۷.۵ درصد و نسبت به سال گذشته ۱۰۰.۷ درصد افزایش یافته است

«اروند» ایرانی‌ترین PVC صنعت پتروشیمی سد تحریم‌ها را شکست

شرکت پتروشیمی اروند با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، برای نخستین بار در کشور موفق به داخلی‌سازی و ساخت تجهیز تحریمی «روتاری ولو» واحد پی‌وی‌سی شد.

مصائب صنایع در تولید و تجارت

وضعیت شاخص تولید صنایع در شامخ مهرماه رو به بهبود بوده، اما رکود فروش محصولات و همچنین میزان سفارش‌های جدید برای محصولات، اثر منفی خود را به ثبت رسانده است. از این‌رو در برخی صنایع، کاهش میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی مشاهده می‌شود.

ارسال صورت‌حساب الکترونیک برای مؤدیان مالیاتی رایگان شد

سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: با تمهیدات دولت، ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیک مالیاتی برای مؤدیان رایگان شد. مهدی موحدی ‌بک‌نظر افزود: در راستای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه جامع مودیان، برای تشویق مؤدیان مالیاتی به ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیک مالیاتی، علاوه بر اینکه خودشان می‌توانند صورت‌حساب‌ها را به شکل الکترونیک ارسال کنند، یک سری شرکت‌های معتمد مالیاتی برای تسهیل در ارسال صورت‌حساب الکترونیک مؤ‌دیان در نظر گرفته شده است.

نبض کند محیط کار

شرایط فعالیت‌‌‌های اقتصادی نسبت به فصل قبل و فصل مشابه سال قبل نامساعدتر شده است. به‌عبارتی مجموع عوامل خارج از کنترل بنگاه‌‌‌ها، نظیر قوانین و مقررات، فرهنگ کاری و... به سمتی رفته که عرصه را برای فعالیت اقتصادی تنگ‌‌‌تر کرده است.

یک مصوبه و هزاران ابهام

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال قانونی کردن فروش بخشی از محصولات پتروشیمی خارج از بورس و در قالب قراردادهای بلندمدت هستند و پس از تایید مجلس، باید منتظر نظر شورای نگهبان برای اعلام نظر نهایی باشیم. نکته مهم این‌‌‌ است که تصویب این خواسته در ذیل لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن علنی مجلس با مخالفت‌‌‌ کارشناسان مواجه شده است.

حمل محصولات پتروشیمی از طریق راه‌آهن امکان‌پذیر می‌شود

شرکت راه‌آهن و تاپیکو برای حمل محصولات پتروشیمی از طریق خطوط راه‌آهن تفاهم کردند.

كاهش نرخ مالیات و معافیت مالیاتی هر افزایش سرمایه شركت‌های تولیدی؛ 2 اقدام مهم دولت در حمایت از تولید

دولت سیزدهم حتی به بهای کاهش درآمدهای خود، دو اقدام را برای کمک به بخش مولد اقتصاد انجام داد؛ نخست اینکه نرخ مالیات را از ۲۵ درصد به ۱۸ درصد برای شرکت‌های تولیدی کاهش داد و دوم اینکه مصوب کرد هر افزایش سرمایه‌ای در شرکت‌های تولیدی انجام شود، معاف از مالیات باشد.

افزایش بهای نفت در پی تمدید کاهش عرضه

به‌دنبال اعلام تمدید کاهش داوطلبانه عرضه نفت توسط صادرکنندگان عمده یعنی عربستان‌سعودی و روسیه، قیمت نفت روز دوشنبه ۶ نوامبر افزایش یافت. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، بهای معاملات آتی نفت‌برنت با یک‌دلار یا ۱.۲۱‌درصد افزایش به ۸۶ دلار در هر بشکه رسید. نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز ۸۲ دلار در هر بشکه فروخته شد و ۱.۳۳‌درصد افزایش یافت.

مجلس یک قانون رانت زا تصویب کرد؛ عرضه محصولات پتروشیمی خارج از بورس کالا

مجلس به‌رغم مخالفت دولت، امکان عرضه محصولات پتروشیمی خارج از بورس کالا را که به گفته رئیس سازمان برنامه، یک حکم رانت‌زاست، فراهم کرد.