ارسال پاسخ

۱۷ بهمن ۱۴۰۳
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n7771

pvc-asso.ir

قبوض مشترکین برق صنعتی در 6 ماه اول سال، اصلاح می‌شوند

پاسخ نماینده توانیر در کمیته حمایت از کسب‌وکار این بود که از مهر ماه، قبوض مشترکین صنعتی بر اساس مصوبه افزایش تعرفه صادر می‌شود اما برای 6 ماه اول سال آن را اعمال نکرده و در واقع عطف به ماسبق نمی‌شود و قبوض صادر شده بر این مبنا، اصلاح خواهند شد

قائم‌مقام دبیر کمیته حمایت از کسب‌وکار، نتایج نود و سومین نشست کمیته حمایت از کسب‌وکار را تشریح کرد. کیوان کاشفی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، با اشاره به موضوع پیش از دستور که درباره اجرای مصوبه جلسه قبل این کمیته و توقف مصوبه افزایش تعرفه برق واحدهای صنعتی بود، گفت: اگرچه مصوبه نود و دومین نشست کمیته حمایت از کسب‌وکار را ابلاغ کردیم اما وزارت نیرو با استعلام از دیوان عدالت، موضوع توقف این مصوبه را مربوط به عطف به ماسبق شدن مصوبه دانسته است. وزارت نیرو بر این اساس اعلام کرد اقداماتش در این زمینه قانونی بوده و صرفاً از کسانی که تا آن تاریخ پرداختی نداشته‌اند جریمه دریافت نخواهد کرد.

او افزود: از آنجا که مشکل هنوز وجود دارد و قبض‌های سنگین برای واحدهای تولیدی صادر شده و با شدت برای وصول شدن آن تلاش می‌شود، ما در این جلسه تأکید کردیم که هم مراحل قانونی این مصوبه طی نشده و هم قیمتی که اعلام شده منطقی نیست.

کاشفی اظهار کرد: پاسخ نماینده توانیر در کمیته حمایت از کسب‌وکار این بود که از مهر ماه، قبوض مشترکین صنعتی بر اساس مصوبه افزایش تعرفه صادر می‌شود اما برای 6 ماه اول سال آن را اعمال نکرده و در واقع عطف به ماسبق نمی‌شود و قبوض صادر شده بر این مبنا، اصلاح خواهند شد.

او ادامه داد: در مورد مشترکینی که قبوض خود را پرداخت کرده‌اند نیز پاسخ ایشان این بود که از آنجا که دستور توقف به صورت موقتی است، فعلاً بدهی‌ها و پرداختی‌ها تا رأی قطعی دیوان عدالت اداری فریز می‌شود. اگر رأی بر ابطال باشد مشترک بستانکار محسوب شده و در قبوض آتی آن را لحاظ خواهند کرد و اگر ابطال نشود روند اخذ را دوباره شروع خواهند کرد.

کاشفی با بیان اینکه موضوع معافیت شرکت‌های حمل‌ونقل از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، دستور کار دوم این جلسه بود، توضیح داد: در قانون مالیات بر ارزش افزوده، خدمات حمل‌ونقل (اعم از بار و مسافر) درون‌شهری و برون‌شهری و بین‌المللی جاده‌ای، ریلی و دریایی از شمول مالیات و عوارض بر ارزش افزوده معاف شده است.

او افزود: از سوی دیگر با توجه به این معافیت، عوارض حمل‌ونقل با مصوبه شورای اقتصاد از 4 درصد به 9 درصد افزایش یافته است. اما حالا ابهامات و تفاسیر متعددی در ارتباط با کارمزد بارنامه وجود دارد. سازمان امور مالیاتی، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و دیوان عدالت اداری، مخالف معافیت بر ارزش افزوده کارمزد بارنامه هستند و بارنامه را جز خدمات جانبی می‌دانند. اما فعالان بخش خصوصی، موافق این معافیت هستند و بارنامه را جز خدمات جانبی نمی‌دانند. بنابراین فعالان اقتصادی درخواست تعیین تکلیف دراین‌باره را داشتند.

کاشفی گفت: پس از بحث و بررسی طرف‌های مختلف در این رابطه، مقرر شد موضوع از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری شود. اگر رأی دیوان بر معافیت بود که موضوع حل می‌شود اما اگر چنین رأیی صادر نشد، دولت باید لایحه استفساریه ای در این رابطه به مجلس ارائه کند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد