pvc-asso.ir
بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران همچون پیر معتبری لنگان به نیمه راه خود رسیده است
به گزارش روابط عمومی انجمن تولید کنندگان لوله و اتصالات پی وی سی ایران: بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران، که معمولاً به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای صنعت آب و فاضلاب کشور شناخته میشود، امسال تا بدین جا با چالشهای مختلفی روبرو شده و نتوانسته است انتظارات بسیاری را برآورده کند. با کاهش قابل توجهی در تعداد بازدیدکنندگان و جذابیتهای معمول خود، نمایشگاه امسال با طعم رکود و بیرمقی همچون پیر معتبری لنگان به مسیر خود ادامه میدهد.
با اطمینان میتوان گفت اصلیترین عامل رکود نمایشگاه، عدم حضور شرکتهای مطرح داخلی بود. عدم شرکت شرکتهای معتبر و بزرگ داخلی که نمادی از زنده بودن این صنعت است و به حق به عنوان نمایندگان صنایع بزرگ شناخته میشوند، نشاندهنده کاهش جذابیت و نوآوری در این رویداد بود.
علاوه بر این، بسیاری از شرکتها به دلیل عدم تمایل به همکاری با دولت و نگرانیهای مربوط به سیاستهای دولتی از شرکت در نمایشگاه خودداری کردند. شرایط بد اقتصادی و کمبود نقدینگی نیز مزید بر علت شد و باعث کاهش تمایل شرکتها به شرکت در این رویداد و عرضه محصولات و خدمات جدید خود شداند. به گونهای که میلی به بستن قرارداد با بزرگترین کارفرمای کشور که مجری طرحهای ملی است، یعنی دولت را به هیچ عنوان ندارند زیرا چالش و دغدغه اصلیشان به نوع باز پرداخت های این کارفرما به شرکت ها در خصوص محصول و خدمتشان است.
از سوی دیگر، تحریمهای کوچک و بزرگ بینالمللی و عدم حضور سرمایهگذاران بزرگ و معتبر خارجی نیز یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش جذابیت نمایشگاه بود. نبود این شرکتها نه تنها به کاهش جذابیت نمایشگاه کمک کرد، بلکه باعث شد تا فرصتهای همکاری بینالمللی نیز کاهش یابد از سوی دیگر بورس کشور که میتواند سرمایه مورد نیاز و نیروی محرک هر پروژهای را در ایران فراهم کند، نیز این روزها حال و هوای خوشی ندارد و حتی کورسوی امیدی برای بهبود آن نیز نمیتوان تصور کرد.
رکود در بازار مسکن موجب کاهش تقاضا گردیده و این امر نرخ ساخت و ساز را به شدت کاهش داده است، همین موضوع سبب از دست دادن بخش بزرگی از مخاطبان همیشگی این نمایشگاه شده است، ناظران تاسیسات و مسکن سازان (انبوه و خرده) که همیشه به صورت سنتی به دنبال آشنایی بامحصولات روز و نوآوریهای جهانی و استاندارد های آن بوده اند.در این بازه قرار گرفته اند که برپا کنندگان این رخداد ملی برای جذب آنه هیچگونه برنامه ای نداشتن
از سوی دیگر چالشهای مطرح درکمبود مواد اولیه و نبود سازوکار مناسب برای تأمین نیازهای صنعت دست شرکت های تولید کننده را بسته است که شرکتها نتوانند محصولات جدید و نوآورانهای ارائه دهند و در نتیجه نمایشگاه با رکود و بیرمقی همراه شداست.
یکی از بازدیدکنندگان از این نمایشگاه میگفت که راهروهای خالی از بازدیدکنندگان و نداشتن برنامهریزی درست و کارگاههای آموزشی بهراحتی حال روز درونی این صنعت را به ما می فهماند و حتی نیازی به آمار و ارقام نیست.
بازدیدکننده دیگری که در صنعت تبلیغات کار میکرد، از اطلاعرسانی بد و نبود استراتژی خاص رسانهای گلهمند بود و میگفت عدم هماهنگی مناسب در برگزاری جلسات و کارگاههای آموزشی، و نیز عدم ساختار اطلاعرسانی کامل به شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان این نمایشگاه را حتی قبل از شروع و حال حین برگزاری آسیبپذیر مطلق کرده و موفقیتش با وجود نداشتن المانهای اصلی و اساسی را نمیتوان متصور بود.
در نهایت، بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران با وجود تلاشهای انجام شده، نتوانسته به سطح مورد انتظار برسد و با طعم رکود و بیرمقی همچون پیر معتبری لنگان به نیمه راه خود رسیده است. این وضعیت نیازمند بررسی دقیق و تغییراتی در جهت بهبود و تقویت نمایشگاه در دورههای آینده است. امیدواریم که با رفع مشکلات موجود و ایجاد انگیزههای جدید، این رویداد در زمان باقیمانده حداقل جایگاه خود را به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین نمایشگاههای صنعت آب و فاضلاب کشور بهبود ببخشد و برای بیست و یکمین نمایشگاه، مدیران و برپا کنندگان این رویداد با برنامهای بهتر و حداقل اطلاعرسانی بیشتری پای در عرصه این برنامه گذارند.
نظرات