افزایش یکپارچه قیمتهای پایه
قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۱۸ آذرماه در حالی اعلام شد که قیمتهای پایه از ابتدای اردیبهشتماه سالجاری مسیر صعودی را طی میکنند. نرخ دلار مبادلهای برای بیستوششمین هفته متوالی با رشد همراه بود و چیزی حدود ۱۱۰تومان افزایش را به ثبت رساند. به عبارت بهتر دلار مبادلهای از ۵۱هزار و ۷۷۲تومان در روز ۱۱آذرماه به ۵۲هزار و ۸۷۸تومان در روز ۱۸آذرماه رسید و در واقع با ۲.۱درصد رشد همراه شد و از اینرو موجب افزایش یکپارچه قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد. این موضوع در حالی رخ داده است که قیمتهای جهانی در کانال نزولی قرار دارند و از طرفی قیمت دلار حواله در بازار مبادلهای به مسیر رشد تدریجی خود ادامه میدهد و موجب افزایش قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است. قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافتند که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان میدهد که قیمتهای جهانی این محصولات بدون تغییر باقی ماندهاند یا در کانال کاهشی قرار دارند. بهطور کلی در هفته سوم آذرماه روند بازار داخلی تحتتاثیر رشد دلار حواله در بازار مبادله صعودی شد و در این بین همه قیمتهای پایه پلیمرها افزایش یافتند و ۸۵درصد از محصولات شیمیایی نیز با اهرم دلار مبادلهای افزایشی شدند. این در حالی است که بازارهای جهانی در مدار نزولی قرار دارند.
بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلامشده در روز ۱۸آذرماه نشان میدهد که همه محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین اکریلونیتریل بوتادین استایرن۰۱۵۰ با ۶.۲درصد رشد معادل ۵هزار تومان به قیمت ۸۵هزار و ۶۳۱تومان رسید. همچنین پلیاتیلن ترفتالات بطری BG۸۲۱ طی هفته جاری با ۴.۹درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. همه گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمتها تحتتاثیر رشد نرخ دلار حواله در بازار مبادلهای اتفاق افتاده است. در گروه کالایی شیمیاییها نیز ۸۵درصد گروهها با افزایش قیمت همراه بودند و بنزن با ۴.۱درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد. در روز ۱۸آذرماه قیمت پایه این محصول ۴۲هزار و ۷۳۹تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد. منواتیلن گلایکول نیز با ۳.۵درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشیهای گروه شیمیاییها قرار گرفت. دواتیل هگزانول با ۰.۵درصد کاهش در قعر جدول شیمیاییها قرار دارد. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحتتاثیر تغییرات ۱۱۰تومانی نرخ دلار مبادلهای رقم خورده و این در حالی است که قیمتهای پایه در بازار جهانی تحتتاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفتهاند.
ثبات نسبی در بازار فیزیکی پتروشیمیها
بررسی تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی بورسکالای ایران طی بازه ۱۰ تا ۱۴ آذرماه نشان میدهد این بازار میزبان ۱۱۷هزار و ۵۸۸تن انواع محصولات پلیمری بود که با تقاضای ۱۷۴هزار و ۵۷۵تنی مواجه شد و در نهایت ۱۰۱هزار و ۶۴۵تن از این محصولات در رینگ فیزیکی مورد معامله قرار گرفت. مقایسه بازار محصولات پتروشیمی طی هفتههای سوم و چهارم آذرماه نشان میدهد که حجم عرضه و معاملات محصولات پلیمری به ترتیب ۰.۲درصد افزایش و ۰.۰۱درصد کاهش را به ثبت رسانده و این در حالی است که میانگین قیمت پایه این محصولات ۰.۷درصد رشد داشته است. همچنین بازار فیزیکی محصولات شیمیایی در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۴آذرماه نشان میدهد که بازار شیمیاییها خلاف جهت پلیمریها رقم خورده، به طوری که حجم عرضه و معاملات این نوع محصول در بازه مورد بررسی نسبت به هفته پیش از آن ۶.۶درصد کاهش و ۰.۵درصد افزایش داشته است؛ این در حالی است که میانگین قیمت پایه محصولات شیمیایی در هفته سوم آذرماه نسبت به هفته پیش از آن ۶درصد افزایش را به ثبت رسانده و این موضوع مانع خرید مشتریان در تالار فیزیکی بورسکالای ایران نشده است.
نظرات