ارسال پاسخ

۱۷ آذر ۱۴۰۳
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n7567

pvc-asso.ir

قطعی برق صنایع همچنان ادامه دارد

هنوز وضعیت تامین کسری انرژی برق در هاله ای از ابهام است؟ فعالان اقتصادی بخش خصوصی در اتاق تهران به این سوال پاسخ مثبت دادند و به گفته آنها همچنان قطعی برق ادامه دارد.

به گزارش انجمن لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از اکوایران؛ از نگاه فعالان اقتصادی بخش خصوصی وضعیت تامین انرژی هنوز در هاله ای از ابهام است. از نگاه اغلب فعالان اقتصادی هنوز برنامه مدونی در سمت عرضه و تقاضا برای حل کمبود برق در کشور، وجود ندارد و با اجرای برخی راهکارهای کوتاه‌مدت، می‌توان از تشدید کسری برق در کشور جلوگیری کرد.

از سوی دیگر واحدهای تولیدی در تامین سوخت گازوئیل برای این ژنراتورها دچار مشکل شده‌اند و ناچار هستند این سوخت را از بازار سیاه و با قیمت گزاف تامین کنند. برهمین اساس آنها میخواهند دولت و به طور ویژه شرکت پخش و پالایش فراورده‌های نفتی برای تسهیل در تامین سوخت موردنیاز واحدها در نواحی صنعتی باید به فوریت تمهیداتی بیندیشند.

سعید تاجیک رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران با تایید این مسائل میگوید حتی قرار بود،  واحدهای تولیدی که اقدام به نصب پنل‌های خورشیدی در محل کارخانه کردند؛ قطع نشود. ولی این اتفاق رخ نداده است و برق این واحدها نیز با قطعی مواجه است.

حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران میگوید: چالش اصلی صنایع برای احداث و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در شهرک‌های صنعتی را مشکلات مربوط به تسهیلات، تضمین عدم قطع برق و همچنین نبود شهرک‌های خورشیدی عنوان کرمی کند و می افزاید: بر اساس مصوبه مجمع سازمان صنایع کوچک، در هر استان حداقل باید پنج شهرک خورشیدی ایجاد شود.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران اما به مصوبه تخصیص بخشی از مالیات عوارض سبز واحدهای آلاینده در شهرک‌های صنعتی برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس تجدیدپذیر در این شهرک‌ها هم  اشاره میکند و یادآور میشود که از این محل امکان تامین مالی 10 هزار میلیارد تومانی وجود دارد اما این اتفاق تاکنون نیفتاده‌است.

طبق گزارش اتاق تهران، تاجیک در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، اجرای دستورالعمل‌های مربوط به معاینه فنی موتورخانه‌های بخش خانگی و تجاری را از دیگر راهکارها برای بهینه‌سازی مصرف گاز در این بخش‌ها به میزان 20 تا 30 درصد عنوان میکند و خواستار اجرای مصوبات مربوط به این بخش شد. به گفته او، در صورت اجرای دستورالعمل‌های معاینه فنی موتورخانه‌ها در استان تهران، به میزان دو برابر کل نیاز خوراک پتروشیمی‌ها بهینه‌سازی در مصرف سوخت صورت می‌گیرد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران همچنین، پیشنهاد و راهکار اتاق تهران و کمیسیون انرژی و محیط‌زیست مبنی بر تعطیلات دو هفته مدارس در زمستان را در این جلسه مطرح میکند و یادآور می‌شود که با این راهکارِ ناگزیر، و دیگر راهکارهای کوتاه‌مدت احصا شده، می‌توان کمبود برق در پیک مصرف را مدیریت کرد.

مسلم ولی‌پوری، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی شمس‌آباد، به عنوان بزرگ‌ترین شهرک صنعتی کشور، میگوید: در این شهرک 1900 واحد تولیدی وجود دارد که تعداد شاغلان آنها به 50 هزار نفر می‌رسد. برق منطقه‌ای و 800 مگاوات دیماند برق به این شهرک واگذار شده و ظرفیت برقی که در این شهرک تولیدی می‌شود کمتر از 300 مگاوات است.

او با بیان اینکه در سال جاری قطعی برق واحدهای تولیدی در این شهرک به سه روز نیز افزایش پیدا کرد، می افزاید: این میزان قطعی فاجعه است. در این شرایط تعدادی از واحدها اقدام به خریداری دیزل ژنراتور کردند اما تامین سوخت آنها نیز مصیبت بود و گاه 20 روز تا یک ماه زمان می‌برد.

ولی‌پوری با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی مستقر در شهرک شمس‌آباد ‌می‌توانند در زمینه ایجاد ظرفیت برای تولید برق سرمایه‌گذاری کنند اما تضمینی برای عدم قطع برق در زمان پیک مصرف وجود ندارد. او تاکید کرد که اگر ناترازی برق مدیریت نشود، قطعی برق در شهرک‌ها در تابستان آینده به سه الی چهار روز نیز خواهد رسید.

علی آرین‌پور، رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع، نیز در سخنانی با اشاره به اینکه طبق مصوبه دولت، به منظور بهینه‌‎سازی در مصرف برق، باید یک میلیون دستگاه کولر گازی در مناطق جنوبی کشور تعویض می‌شد، می افزاید: در استان تهران نیز، بیش از 75 درصد انواع کولرهای گازی در ادارات و منازل مسکونی، قدیمی و با مصرف بالا است.

او با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 9 شرکت تولیدی در استان تهران در حال تولید کولرهای گازی کم‌مصرف هستند، تصریح میکند که این انجمن آمادگی دارد تا برنامه عملیاتی برای تعویض کولرهای گازی را ارائه دهد.

 

عدم النفع صنعت سیمان چند؟

حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در بخشی هم میگوید: میزان عدم‌النفع ناشی از قطع برق در صنعت سیمان در کشور را هفت هزار و 262 تومان به ازای هر کیلووات ساعت و این میزان را در صنعت فولاد، 53 هزار و 494 تومان به ازای هر کیلووات ساعت اعلام کرد.

 

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد