ارسال پاسخ

۱۲ آذر ۱۴۰۳
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n7545

pvc-asso.ir

پتروشیمی‏‏‏‌ها روی خط صعود دلار

شاخص برنت در پی آتش‏‏‏‌بس در خاورمیانه روندی نزولی در پیش گرفت و این موضوع بازار جهانی محصولات پتروشیمی را نیز تحت‌تاثیر قرار داد؛ این در حالی است که بازار داخلی محصولات پلیمری و شیمیایی بدون توجه به وضعیت جهانی، روندی صعودی در پیش گرفته و در این خصوص افزایش نرخ دلار مبادله‌ای برای بیست‌وپنجمین هفته متوالی به‌عنوان تنها عامل موثر بر بازار داخلی شناخته شد.

 

قیمت‌‌‌‌ آتی نفت خام برنت در آخرین روز معاملاتی به زیر ۷۳دلار به ازای هر بشکه کاهش یافت. این افت قیمت پس از اجرایی شدن آتش‌‌‌‌بس در منطقه خاورمیانه اتفاق افتاد و باعث افزایش ریسک قیمت نفت شد. همچنین با هشدار تشدید حملات روسیه با اوکراین نیز بازار نفت واکنش نشان داد. با این حال، معامله‌‌‌‌گران همچنان محتاطانه عمل می‌کنند، چراکه منتظر اطلاعات بیشتر در مورد برنامه‌‌‌‌های تولید اوپک‌پلاس پس از تعویق چهارروزه یک نشست کلیدی بودند.

در نشست برنامه‌‌‌‌ریزی‌شده در ۵دسامبر، گروه تولیدکننده قرار است در مورد ادامه بازگرداندن عرضه یا تمدید کاهش تولید تا سال ۲۰۲۵ برای جلوگیری از عرضه بیش از حد به بازارهای جهانی بحث کند. برای هفته جاری، نفت در مسیر کاهش حدود ۳درصدی باقی ماند. محصولات پتروشیمی نیز تحت‌تاثیر روند نزولی شاخص برنت قرار گرفت و طی هفته جاری قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی کاهشی اعلام شد. این در حالی است که بازار داخلی محصولات پتروشیمی خلاف جهت بازار جهانی حرکت کرد و افزایش ۱.۳درصدی نرخ دلار حواله در بازار مبادله به‌عنوان تنها فاکتور رشد قیمت‌های پایه محصولات شیمیایی و پلیمری در بازار داخل شناخته شد.

 

تداوم افزایش قیمت پایه پتروشیمی‌‌‌‌ها

قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۱۱آذرماه در حالی اعلام شد که قیمت‌های پایه از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال‌جاری مسیر صعودی را طی می‌کنند. نرخ دلار مبادله‌‌‌‌ای برای بیست‌وپنجمین هفته متوالی با رشد همراه بود و ۷۰۸تومان افزایش را به ثبت رساند. به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌‌ای از ۵۰‌هزار و ۲۲۳تومان در روز ۲۷آبان‌ماه به ۵۱‌هزار و ۷۷۲تومان در روز ۱۱ آذرماه رسید و در واقع با ۱.۳‌درصد رشد همراه شد و از این‌رو موجب افزایش ۷۷‌درصد از قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد. این موضوع در حالی رخ داده است که قیمت‌های جهانی در کانال نزولی قرار دارند و از طرفی قیمت دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌‌ای به مسیر رشد تدریجی خود ادامه می‌دهد و موجب افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است.

قیمت‌های پایه ۷۷‌درصد محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافتند که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان می‌دهد که قیمت‌های جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده‌‌‌‌اند یا در کانال کاهشی قرار دارند. به طور کلی در هفته نخست آذرماه روند بازار داخلی تحت‌تاثیر رشد دلار حواله در بازار مبادله صعودی شد و در این بین ۷۶‌درصد از قیمت پایه پلیمرها افزایش یافت و ۸۰‌درصد از محصولات شیمیایی نیز با اهرم دلار مبادله‌‌‌‌ای افزایشی شدند؛ این در حالی است که بازارهای جهانی در مدار نزولی قرار دارند.  بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلام‌شده در روز ۱۱آذرماه نشان می‌دهد که ۷۶‌درصد محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین پلی‌‌‌‌پروپیلن نساجی با ۳‌درصد رشد معادل یک‌هزار و ۵۵۶تومان به قیمت ۵۱‌هزار و ۲۰۲تومان رسید.

همچنین پلی‌‌‌‌پروپیلن فیلم طی هفته جاری با ۳‌درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. در گروه کالاهایی که با دلار مبادله‌‌‌‌ای قیمت‌گذاری می‌‌‌‌شوند، اکریلونیتریل بوتادین استایرن ۰۱۵۰ با ۳.۵‌درصد افت، آخرین کالای کاهشی در این گروه بود که نسبت به هفته گذشته ۲۹۴تومان کاهش قیمت را به ثبت رسانده است. به طور کلی ۷۶‌درصد گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمت‌ها تحت‌تاثیر رشد نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌‌ای اتفاق افتاده و کاهش قیمت‌‌‌‌ پایه سایر گروه‌‌‌‌های کالایی نیز تحت‌تاثیر عقبگرد بازارهای جهانی رقم خورده است. 

در گروه کالایی شیمیایی‌‌‌‌ها نیز ۸۰‌درصد از گروه‌‌‌‌ها با افزایش قیمت همراه بودند و دی‌‌‌‌اتیلن گلایکول با ۲.۴‌درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در روز ۱۱آذرماه قیمت پایه این محصول ۲۴‌هزار و ۵۳۰تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد. منواتیلن گلایکول نیز با ۱.۴‌درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشی‌‌‌‌های گروه شیمیایی‌‌‌‌ها قرار گرفت. زایلین مخلوط با ۲.۲‌درصد کاهش در قعر جدول شیمیایی‌‌‌‌ها قرار دارد. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحت‌تاثیر تغییرات ۷۰۸تومانی نرخ دلار مبادله‌‌‌‌ای رقم خورده و این در حالی است که قیمت‌های پایه در بازار جهانی تحت‌تاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفته‌‌‌‌اند.

 

ثبات در رینگ فیزیکی

بررسی تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌‌های نفتی طی بازه ۳ تا ۷آذر ماه نشان می‌دهد این بازار میزبان ۱۱۷‌هزار و ۲۵۲تن انواع محصول پلیمری عرضه‌شده بود که با استقبال ۱۷۵‌هزار و ۹۶۲تنی مواجه شد و در نهایت ۱۰۱‌هزار و ۶۶۲تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفت. مقایسه بازار هفته نخست آذرماه با هفته پایانی آبان‌ماه نشان می‌دهد که حجم عرضه و معاملات به ترتیب ۳.۸‌درصد کاهش و ۵.۸‌درصد افزایش داشته و این در حالی است که میانگین قیمت پایه محصولات پلیمری طی یک‌هفته اخیر با افزایش ۳.۷درصدی همراه بوه و این موضوع موجب شده است تا مشتریان به معاملات رینگ بازگردند. همچنین بررسی تالار فیزیکی محصولات شیمیایی در بازه مورد بررسی نشان می‌دهد که ۶۶‌هزار و ۸۳۶تن در این بازار محصول شیمیایی عرضه شد که با تقاضای ۵۳‌هزار و ۱۵۱تنی مواجه شد و در پایان ۴۰‌هزار و ۱۳تن از این محصولات به فروش رسید. مقایسه بازار فیزیکی محصولات شیمیایی در بازه ۳ تا ۷آذرماه با هفته پایانی آبان‌ماه نشان می‌دهد که حجم عرضه و معاملات به ترتیب ۲.۴‌درصد افزایش و ۰.۰۱‌درصد کاهش را به ثبت رسانده است.

 

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد