ارسال پاسخ

۱۵ مرداد ۱۴۰۳
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n7183

pvc-asso.ir

رشد قیمت پایه پتروشیمی‏‏‌ها با اهرم دلار مبادله‏‏‌ای

قیمت‌ پایه محصولات پتروشیمی دربازارجهانی تحت‌تاثیر تشدید تنش در منطقه خاورمیانه و سقوط قیمت نفت، کاهشی شد. این در حالی است که قیمت ۵۰‌درصد از محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار داخلی افزایشی گزارش شده است. باتوجه به حذف دلار ۲۸‌هزار و ۵۰۰تومانی در قیمت‌گذاری برخی ازمحصولات پلیمری،همه گروه‏‏‌های کالایی پتروشیمی بادلار حواله‏‏‌ای ۴۴‌هزار و ۲۸۹تومانی تعیین قیمت می‏‏‌شوند و درنتیجه محصولات گروه‏‏‌های پلیمری و شیمیایی تحت‌تاثیرافزایش ۵۶۰تومانی دلارمبادله‏‏‌ای برای دهمین هفته متوالی افزایشی اعلام شدند

 

7 copy

 بهای شاخص برنت در آخـــــرین روز معاملاتی با کاهش 2درصدی در کانال 76دلار به ازای هر بشکه قرار گرفت که پایین‌‌‌ترین نرخ طی دوماه گذشته به حساب می‌‌‌آید. افزایش تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه نگرانی‌ها را نسبت به عرضه نفت افزایش داده است. همچنین داده‌‌‌های منتشرشده در روز جمعه نشان می‌دهد که رشد مشاغل ایالات‌متحده به‌شدت کاهش و نرخ بیکاری به 4.3‌درصد افزایش یافته و رشد دستمزدها کند شده است. شاخص مدیران خرید تولیدی چین انقباض بیش از حد انتظار را در فعالیت کارخانه‌های ایالات‌متحده نشان داد، در حالی که فعالیت کارخانه‌های چین به طور غیرمنتظره‌‌‌ای کاهش یافت که اولین سقوط از ماه اکتبر گذشته به حساب می‌‌‌آید. همه این موضوع‌‌‌ها موجب شده است تا شاخص برنت از کانال 80دلار به ازای هر بشکه عقب‌‌‌نشینی کند و قیمت‌ پایه محصولات پتروشیمی نیز در مسیر نزولی قرار بگیرد. این در حالی است که قیمت‌های پایه محصولات شیمیایی و پلیمری در بازار داخلی تحت‌تاثیر دلار حواله‌‌‌ای در بازار مبادله‌‌‌ای افزایشی اعلام شدند.

 

رشد قیمت‌های پایه پتروشیمی‌‌‌ها

قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه 14مردادماه در حالی اعلام شد که قیمت‌های پایه از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال‌جاری روند افزایشی را در پیش گرفته‌‌‌اند. نرخ دلار مبادله‌‌‌ای برای دهمین هفته متوالی حدود 560تومان افزایش داشت. به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌ای از 43‌هزار و 729تومان در روز 31تیرماه به 44‌هزار و 289تومان در روز 14مردادماه رسید و در واقع با 1.2‌درصد رشد همراه شد و از این‌رو موجب افزایش 50‌درصد از قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد. این موضوع در حالی رخ داده است که قیمت‌های جهانی در کانال نزولی قرار دارند و از طرفی قیمت نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌ای به مسیر تدریجی رشد خود ادامه می‌دهد و موجب افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است. قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافتند که تغییر قیمت بسیاری از کالاها به میزان رشد دلار است و نشان می‌دهد که قیمت‌های جهانی بدون تغییر مانده‌‌‌اند.

بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلام‌شده در روز 14مردادماه نشان می‌دهد که 50‌درصد محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین استایرن‌بوتادین رابر روشن 1502 با رشد 2.5‌درصدی معادل 2‌هزار و 180تومان به 89‌هزار و 453تومان رسید و برای سومین هفته متوالی در صدر جدول گروه پلیمری‌‌‌ها قرار گرفت. در گروه کالاهایی که با دلار مبادله‌‌‌ای قیمت‌گذاری می‌‌‌شوند، PVC-E6834 با 2.5‌درصد افت، آخرین کالای کاهشی در این گروه بود که نسبت به هفته گذشته یک‌هزار و 388تومان کاهش قیمت را به ثبت رسانده است و قیمت جهانی این محصول پلیمری نسبت به هفته گذشته 49‌درصد کاهش را گزارش می‌کند. به طور کلی 50‌درصد گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمت‌ها تحت‌تاثیر رشد نرخ دلار حواله در بازار مبادله‌‌‌ای اتفاق افتاده است و پلی‌‌‌اتیلن سبک فیلم، PVC-S65  و PVC-E6834 سه محصول کاهشی در قعر جدول پلیمری‌‌‌ها بودند.

در گروه کالاهایی که پیش‌تر با دلار مبادله‌‌‌ای 28‌هزار و 500تومانی قیمت‌گذاری می‌‌‌شوند، همه محصولات پلیمری با افزایش قیمت نسبت به هفته گذشته همراه بودند و در این گروه پلی‌‌‌اتیلن ترفتالات گرید GT645 با 55‌درصد رشد در رده نخست این گروه قرار گرفته است. این در حالی است که دلار مبادله‌‌‌ای موثر بر قیمت‌گذاری این گروه در روز 14مرداد به یک‌باره افزایش 55درصدی داشت و به 44‌هزار و 289تومان رسید. به عبارت بهتر دلار 28‌هزار و 500تومانی از قیمت‌گذاری‌‌‌ها برای همیشه حذف شد. از این‌رو همه محصولات این گروه به صورت یکپارچه افزایش قیمت 50درصدی را به ثبت رسانده‌‌‌اند.

در گروه کالایی شیمیایی‌‌‌ها نیز 50‌درصد گروه‌‌‌ها با افزایش قیمت همراه بودند و اسید استیک با 4.8‌درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در روز 14مردادماه قیمت پایه این محصول 16‌هزار و 235تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد و گاز پروپان با 3‌درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشی‌‌‌های گروه شیمیایی‌‌‌ها قرار گرفت. ایزوبوتانول با 3.3‌درصد کاهش در قعر جدول شیمیایی‌‌‌ها قرار دارد. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحت‌تاثیر تغییرات 560تومانی نرخ دلار مبادله‌‌‌ای رقم خورده است.

 

رونق به تالار پلیمری‌‌‌ها بازگشت

بررسی تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌های نفتی طی بازه زمانی 6 تا 12مردادماه نشان می‌دهد که در این بازار 112‌هزار و 387تن انواع محصول پلیمری عرضه شد که با استقبال 1.2برابری نسبت به عرضه مواجه شد و به عبارت بهتر در مدت مورد بررسی 142‌هزار و 521تن تقاضا برای این محصولات به ثبت رسید و در پایان معاملات هفته 91‌هزار و 556تن محصول پلیمری مورد معامله قرار گرفت. مقایسه آمار و ارقام هفته گذشته با بازه زمانی 30تیر تا 5مرداد نشان می‌دهد که رونق به تالار فیزیکی محصولات پلیمری بازگشته است. به عبارت بهتر، میزان عرضه انواع محصول پلیمری در هفته ابتدایی مردادماه 110‌هزار و 33تن بود که با تقاضای 117‌هزار و 965تنی مواجه شد که 82‌هزار و 349تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفت. بررسی و مقایسه آمارها نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات دو هفته متوالی به ترتیب 2‌درصد و 10‌درصد افزایش را به ثبت رسانده‌‌‌اند. این رشد آمار در حالی رخ داده است که قیمت پایه اغلب محصولات پلیمری افزایشی بوده است.  بازار فیزیکی محصولات شیمیایی در بازه زمانی 6 تا 12مردادماه نشان می‌دهد که این رینگ برخلاف پلیمری‌‌‌ها رقم خورده است و بررسی آمار نشان از افت عرضه و معاملات دارد. در هفته دوم مردادماه سال‌جاری تالار پتروشیمی و فرآورده‌‌‌های نفتی میزبان 46‌هزار و 57تن انواع محصول شیمیایی بوده است که با استقبال 41‌هزار و 295تنی مواجه شد و در نهایت 32‌هزار و 411تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفت. مقایسه آمار رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران طی دوهفته متوالی نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات هر یک به صورت مجزا 6‌درصد کاهش را به ثبت رسانده‌‌‌ است.

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد