ارسال پاسخ

۸ مرداد ۱۴۰۳
لینک صفحه: http://pvcas.ir/n7157

pvc-asso.ir

در توزیع برق، اولویت به بخش مولد داده شود

معاون وزیر صمت، قطعی برق واحدهای صنعتی را عامل نارضایتی تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: در توزیع برق باید اولویت را به بخش مولد دهیم؛ این خواسته صنعتگران و فعالان اقتصادی است. در نشست مشترک معاون وزیر صمت با معاون وزیر نیرو بر عبور از پیک مصرف تابستان با کمترین آسیب برای واحدهای تولیدی و بخش صنعت کشور تاکید و مقرر شد شرکت‌های توزیع نیروی برق برای شهرک‌‌‌های صنعتی که در حوزه مدیریت مصرف همکاری دارند، حتی‌الامکان قطع فیدر نداشته باشند.

به گزارش انجمن لوله و اتصالات پی وی سی به نقل از ایسنا، فرشاد مقیمی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی، در نشست مشترک با مصطفی رجبی‌‌‌مشهدی (معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت توانیر) مهم‌ترین موضوعات مرتبط با تامین برق در شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی و عبور از پیک مصرف را مورد پیگیری قرار دادند. در این نشست، مدیران عامل شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی استان‌‌‌ها، مدیران شرکت‌های توزیع نیروی برق استان‌‌‌ها و شرکت‌های برق منطقه‌‌‌ای به صورت ویدئوکنفرانس نیز حضور داشتند. مقیمی، در این نشست ضمن تاکید بر عبور از پیک مصرف تابستان با کمترین آسیب برای واحدهای تولیدی و بخش صنعت کشور، تامین سوخت (گازوئیل) برای واحدهای صنعتی دارای دیزل‌‌‌ ژنراتور را از اولویت‌‌‌های مهم دانست و از مدیران عامل شرکت‌های شهرک‌‌‌های صنعتی خواست تا با احصای واحدهای تولیدی دارای دیزل‌‌‌ ژنراتور مستقر در شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی، فهرست نهایی را جهت پیگیری و ارسال به وزارتخانه‌‌‌های نفت و نیرو اعلام کنند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران، با بیان اینکه به همه استان‌‌‌ها در حوزه مدیریت مصرف نباید با یک مدل نگاه شود، تصریح کرد: شرایط برخی استان‌‌‌ها از لحاظ اقلیم آب‌وهوایی متفاوت‌‌‌تر است. ضمن اینکه قطع برق واحدهایی که شرایط خاص دارند (همچون واحدهای تولید دارو، صنایع غذایی به لحاظ موضوعات ایمنی و مخاطرات آن) با تعامل شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی استان‌‌‌ها با شرکت‌های توزیع برق منطقه‌‌‌ای مدیریت شود. معاون وزیر صمت، قطعی برق واحدهای صنعتی را عامل نارضایتی تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: در توزیع برق باید اولویت را به بخش مولد دهیم؛ این خواسته صنعتگران و فعالان اقتصادی است. در ادامه‌‌‌ این نشست، مصطفی رجبی‌مشهدی- معاون وزیر نیرو- نیز با بیان اینکه اولویت‌‌‌ها باید احداث نیروگاه باشد، ضمن تشکر از همکاری و تعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران در حوزه انرژی‌‌‌های خورشیدی و تجدیدپذیر، تصریح کرد: تاکید ما بر شرکت‌های توزیع نیروی برق این بوده است که واحدهایی را که در شهرک‌‌‌های صنعتی در حوزه مدیریت مصرف همکاری دارند، حتی‌الامکان قطع فیدر نداشته باشند.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه احداث نیروگاه انرژی خورشیدی در جوار شهرک‌‌‌های صنعتی یک گزینه مناسب است، خاطرنشان کرد: توانیر با تمام قوا از حوزه تولید حمایت می‌کند. در شرایط بحران هماهنگی و برنامه‌‌‌ریزی ضرورت دارد. ما نیز آمادگی انعقاد تفاهم‌‌‌نامه با موضوع مشوق‌‌‌ها را داریم. طبق اعلام سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران، اجرایی شدن تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌های منعقدشده در راستای تامین برق پایدار، تفویض اختیارات بیشتر به استان‌‌‌ها جهت برنامه‌‌‌ریزی دقیق‌‌‌تر و مدیریت موضوع، احداث پست‌‌‌های فوق توزیع و خطوط انتقال و تخصیص بودجه لازم برای این امر، عبور از پیک مصرف با کمترین خسارت به واحدها، نگاه متفاوت به استان‌‌‌های دارای اقلیم گرم، نصب کنتورهای هوشمند و کنترل‌پذیری، تهیه گازوئیل برای واحدهای دیزل‌دار، تغییر شیفت کاری واحدهای تولیدی به شب برای عبور از پیک و کمبود گاز برای نیروگاه‌‌‌های تولید برق که سوخت مصرفی آنها گاز است، از مهم‌ترین مسائل و موارد مطرح‌شده توسط مدیران عامل شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی استان‌‌‌ها در این نشست بوده است.

 

تامین برق سخت‌تر می‌شود

طبق اعلام سازمان هواشناسی، در فصل گرم سال‌جاری، پراکندگی جغرافیایی افزایش دما نیز با سال‌های گذشته قابل مقایسه نیست و در بیش از ۱۷۰‌‌‌ایستگاه هواشناسی کشور در استان‌‌‌های مختلف دمای بالای ۴۰درجه به ثبت رسید که معنای دیگر این نکته نیز افزایش شدید تقاضای مصرف برق در پهنایی به وسعت کل جغرافیای ایران است؛ وضعیت عجیب و بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای که بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد نسبت به میانگین بلندمدت افزایش دمای ۳ تا ۶درجه‌‌‌ای را برای اکثر نقاط کشور به همراه داشته است. البته افزایش شدید دما و نقش آن در بالا رفتن تقاضای مصرف برق، به‌ویژه در بخش خانگی، تنها مشکل و نگرانی این روزهای صنعت برق کشور نیست؛ چراکه گرمای هوا در ابعاد مختلف اثرات به‌شدت مخربی بر راندمان و بازدهی تولید برق در واحدهای نیروگاهی و نیز انتقال برق در شبکه‌‌‌های انتقال و توزیع دارد. با هر درجه افزایش دما میزان مصرف برق ۱۸۰۰مگاوات افزایش و ۵۰۰مگاوات ظرفیت تولید کاهش می‌‌‌یابد. همچنین افزایش دما فشار بسیار زیادی به شبکه انتقال وارد می‌کند و آمار قطعی‌‌‌های برق ناشی از حادثه را به‌شدت بالا می‌‌‌برد.

 

سال قبل چقدر برق مصرف شد؟

در مردادماه سال ۱۴۰۱ تنها یک‌بار رکورد مصرف برق با رسیدن به عدد ۶۹‌هزار مگاوات شکسته شد. در مردادماه سال گذشته نیز ۱۴روز میزان تقاضای مصرف برق وارد کانال ۷۱‌هزار مگاوات شد (پیک مصرف سال گذشته ۷۳‌هزار و ۴۶۷مگاوات بود که تکرار زیادی نداشت)، این در حالی است که در فصل جاری و در حالی که هنوز در روزهای آغازین مردادماه قرار داریم، ۶مرتبه حد نصاب جدید مصرف برق با رسیدن به عدد ٧٩‌هزار و ١٨٩مگاوات شکسته شده است. در سال‌های گذشته افزایش شدید دما نسبت به سال‌جاری به مراتب از پایداری کمتری برخوردار بود و پس از دو، سه روز افزایش دما، شاهد کاهش نسبی دما بودیم و این در حالی است که در فصل گرم سال‌جاری و دست‌کم از نیمه تیرماه تاکنون به صورت مستمر دمای هوا افزایشی بوده و همین مساله در بالارفتن تقاضای مصرف برق، به‌ویژه در بخش خانگی بسیار موثر بوده است.

 

رشد ۸ درصدی مصرف برق

متوسط رشد مصرف برق در سال‌های گذشته سالانه ۴‌درصد بود. در سال‌جاری نیز بر همین اساس سه‌سناریوی افزایش ۳درصدی، افزایش ۴.۵درصدی و افزایش ۶درصدی مصرف برق پیش‌بینی شد و براساس آن برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های لازم صورت پذیرفت. با وجود این، بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد در سال‌جاری میزان متوسط افزایش مصرف برق در کشور به ۸‌درصد رسیده است. این میزان در شهر تهران نیز ۹‌درصد است. افزایش دما و در کنار آن افزایش تقاضای مصرف برق در کشور نیز به واحدهای نیروگاهی و به شبکه‌‌‌های انتقال توزیع فشار بسیار زیادی وارد کرده است.در روزهای گذشته به واسطه فشار سنگین وارده به واحدهای نیروگاهی ۶واحد با مشکل روبه‌رو شد که دو واحد روز گذشته مشکلشان رفع شد و ۴واحد دیگر نیز امروز وارد شبکه شدند.

 

 

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد