۲ بهمن ۱۴۰۲

چگونه می‌توان پایه‌های یک کسب‌وکار را قوی کرد؟

براساس گزارشی از Investopedia، حدود 20 درصد از کسب‌وکارها تا یکسال هم دوام نمی آورند. مشکل بسیاری از کارآفرینان این است که به دنبال موفقیت‌های یک‌شبه هستند. درحالی که، کارآفرینان موفق می‌دانند که یک بنیان بندی قوی کلید رشد بلندمدت است.

به گزارش انجمن پی وی سی به نقل از اکوایران، ایجاد بنیان قوی برای کسب‌وکارها نیاز به استقامت، طاقت و عزم زیادی دارد. این فرآیندی است که عناصر بسیاری را درهم می­‌آمیزد که از شفاف سازی ایده کسب‌­وکار تا درک بازار و اجرای کارآمد را شامل می‌­شود.

اصول ایجاد یک کسب­‌وکار

اگر قرار است که یک آسمان­‌خراش در برابر فشارهای خارجی محکم باشد به پایه قوی نیاز دارد. به همین شکل، کسب‌­وکارها نیز برای شناسایی پیچیدگی‌های بازار نیازمند یک پایه فکری قوی هستند، که شامل یک برنامه تجاری روشن، فهم عمیق از بازار هدف، استراتژی برندسازی منسجم و چارچوب عملیاتی کارایی می‌­شود.

نشریه فوربز در اینباره گفت‌­وگویی با کریستی بوگان، پزشک و موسس کلینیک Gioventù MedSpa انجام داده است. به اعتقاد او، این بنیادها هستند که زمینه را برای رشد پایدار فراهم می­کنند؛ این چیزی است که سبب میشود کسب­وکارها در زمان تغییرات در بازار یا رویارویی با بحران­هایی که در کنترل انها نیستند تاب آور باشند؛ بدون این زمینه، کسب­وکارها در معرض ریسک ناپایداری و ناکارآمدی قرار می­گیرد، درست مانند سازه­ای که روی شن­های روان ساخت شده است. به عقیده او، ایجاد بنیادهای قوی لزوما یک قدم مقدماتی نیست، بلکه یک سرمایه گذاری مستمر در پایداری و موفقیت آینده کسب­وکار است.

موارد فوق اصولی هستند که هر کسب­وکاری برای اطمینان از موفقیت کوتاه مدت و بلندمدت به آنها نیاز دارد.

یک ایده کسب­‌وکار روشن

به گفته بوگان، هر کسب­وکار موفقی ریشه در یک ایده سنجیده و روشن دارد. شفاف سازی ایده کسب­‌وکار گام مهمی است که فراتر از شناسایی محصول یا خدماتی است که باید ارائه شود. این مساله نیاز به درک معیار برتری خاص کسب­‌وکار شما دارد، که شامل پرسیدن سؤالات مهم در مورد مشکلاتی است که کسب­‌وکار شما قصد حل آنها را دارد و اینکه چطور خود را از راه حل‌­های موجود در بازار متمایز می‌­کند.

یک طرح تجاری قدرتمند

بر اساس نشریه آنلاین Small Biz Trends، احتمال موفقیت کسب‌­وکارهایی که برنامه مشخصی دارند، دوبرابر بیشتر از آنهایی هستند که آن را در اختیار ندارند. ایجاد یک طرح کسب­وکار جامع نقشه راهی برای سفر کارآفرینی است. این طرح به جزئیات اهداف تجارت شما و استراتژی­های دستیابی به آنها، شامل تجزیه و تحلیل بازار، توضیحات محصول یا خدمات، تاکتیک های بازاریابی و فروش، و پیش بینی­های مالی می پردازد. بوگان توصیه می­کند که یک طرح کسب‌وکار مستحکم نه­‌تنها تصمیمات استراتژیک را هدایت می­کند، بلکه نقش مهمی در تضمین سرمایه گذاری‌­ها و وام‌­ها دارد.

درک بازار

درک عمیق از بازار هدف یک نیاز برای هر کسب­‌وکاری است. به گفته بوگان، این درک نیازمند یک تحقیق جامع از بازار برای شناسایی نیازها، الویت‌­ها و رفتار مصرف کنندگان است. کارآفرینان برای اینکه دریابند چه چیزی وجود دارد و چه کمبودهایی هست، نیازمند پیشبرد یک تحلیل رقابتی جامع هستند. این فرآیند، به توسعه محصول، قیمت‌گذاری و استراتژی‌­های بازار آنها شکل می‌دهد.

ساختار قانونی و تامین مالی

به گفته بوگان، کارآفرینان رویاپردازانی هستند که اغلب جنبه‌­های پیش پاافتاده اما درعین حال مهم ساختار قانونی و تامین مالی را نادیده می‌­گیرند. ساختار قانونی کسب­وکارها تا حد زیادی بر جنبه­های مختلف از دیون گرفته تا مالیات ستانی اثر می­گذارد. اطمینان حاصل کردن از تامین مالی چه از طریق پس اندازهای شخصی، وام یا سرمایه گذاران باشد نیز باید مورد توجه قرار گیرد. هدایت این انتخاب‌­ها نیازمند توجه دقیق و اغلب توصیه­‌های متخصصان است.

ساخت برند و برنامه عملیاتی

حتی در صنعت زیبایی، ساختن یک برند قوی فراتر از عناصر بصری است، به طوری که مجموعه تجربه‌­هایی که مشتریان از کار شما دارند را نیز دربر می­گیرد. به اعتقاد بوگان، یک برنامه عملیاتی کارآمد، ستون فقرات تجارت را شکل می­دهد؛ و می­تواند همه چیز را از تولید تا مدیریت انبار، خدمات مشتری، و تجربه مشتریان در بر بگیرد.

سازگاری و تکامل

چشم انداز پیرامون کسب­‌وکارها بسیار متغیر است، بنابراین که مدل­های کسب­وکار باید همزمان با رشد آنها سازگار شوند. این مساله ممکن است به معنای اصلاح پیشنهادات یا استراتژی‌­ها باشد تا با تغییرات بازار و فناوری‌­ها هماهنگی داشته باشد. علاوه براین، سرمایه گذاری در بازاریابی و فروش برای دیده شدن برند و ایجاد درآمد مهم است. آنها زمانی موفق خواهند بود که کسب‌­وکار شما یک بنیاد قوی داشته باشد.