pvc-asso.ir
معافیت مالی شرکتهای بزرگ به شرط اختصاص بودجهای به تحقیق و توسعه
به گزارش انجمن پی وی سی به نقل از ایسنا دکتر سیاوش ملکیفر در رویداد توسعه همکاریهای دانشبنیان در استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی که امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت آنلاین برگزار شد، با اشاره به برخی از تلقیها از صندوقهای مالی، افزود: این صندوق صرفا یک صندوق اعطا کننده تسهیلات مالی نیست، بلکه این صندوق ۷۰ خدمت خود را در چهار دسته "تسهیلات"، "ضمانتنامه"، "سرمایهگذاری و مشارکت" و "توانمندسازی" به شرکتهای دانش بنیان ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه خدمات تسهیلاتی این صندوق در ۱۲ نوع به شرکتها اعطا میشود، اظهار کرد: از بین ۱۲ خدمت در حوزه تسهیلات در حال حاضر اعطای دو خدمت به صورت موقتی، متوقف شده و از سوی دیگر اعطای این تسهیلات ناظر بر توسعه بازار داخلی و خارجی محصولات تولید شده در شرکتهای دانش بنیان است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این که تسهیلات نمونه سازی این صندوق در راستای بهبود تحقیق و توسعه شرکتها است، ادامه داد: این تسهیلات با نرخ ۱۱ درصد به گسترش فضای تولیدی شرکتها کمک خواهد کرد.
ملکیفر، لیزینگ و استصناع را از دیگر خدمات ارائه شده از سوی این صندوق ذکر کرد و یادآور شد: ما با برگزاری رویدادهای فناوری، موفق به عقد تفاهمنامههایی با دستگاهها شدیم و با انعقاد این تفاهم نامهها این اطمینان را ایجاد کردیم که نقدینگی موجب توقف همکاری دستگاهها با شرکتهای دانش بنیان نشود.
ملکی فر در خصوص ارائه ضمانتنامه به شرکتهای دانشبنیان، گفت: در حالت عادی ۱۰ درصد از وام شرکتهای دانشبنیان بلوکه میشد؛ اما اکنون ۲.۵ درصد از وام را بلوکه میکنیم و مابقی به چرخه نقدینگی شرکتهای دانشبنیان باز میگردد.
وی با اشاره به اقدامات این صندوق در زمینه تأمین مالی و ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان، خاطر نشان کرد: در این راستا درصدد بودیم تا به واسطه بخش خصوصی در صندوقهای جسورانه بورسی از شرکتهای دانش بنیان حمایت کنیم؛ از آنجایی که شرکتهای بزرگ، نمیتوانند دانش بنیان شوند، ولی این شرکتها در صورتی که بخشی از درآمد خود را صرف تحقیق و توسعه کنند، مشمول معافیتهای مالی میشوند.
ملکیفر این اقدام را باعث تحرک جدید در اکوسیستم فناوری و نوآوری میداند و یادآور شد: ما این موضوع را قبل از به تصویب رسیدن طرح جهش تولید دانشبنیان اجرایی کردیم و اکنون با تصویب این قانون، وضعیت بهتری در این زمینه خواهیم داشت.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اهمیت حوزه نفت و گاز در کشور و ضرورت رسوخ فناوری به این حوزهها، گفت: تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان بین شرکتهای دانشبنیان و شرکت ملی نفت تفاهمنامه منعقد شده است و این پتانسیل برای شرکت گاز هم وجود دارد تا فناوری به این بخش رسوخ کند.
وی با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی متعلق به همه شرکتها است و با وجود اینکه تنها ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از منابع دولتی در اختیار صندوق قرار گرفته، توانسته با نوآوریهای مالی، ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان اعطا کند.
وی خاطرنشان کرد: قرار بود علاوه بر اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان به این صندوق، نیم درصد بودجه عمومی نیز سالانه به این صندوق اختصاص یابد، اما این موضوع محقق نشده و این در حالی است که تورم، نیازهای شرکتهای دانشبنیان را افزایش داده، ضمن آنکه تعداد شرکتها نیز در حال افزایش است.
ملکیفر با اشاره به تصویب نهایی قانون جهش تولید با بیان اینکه بر اساس این قانون منابعی به این صندوق اختصاص داده خواهد شد، اظهار کرد: همچنین میتوانیم بر اساس بودجه ۱۴۰۱ از طریق بانکها به شرکتهای دانشبنیان تسهیلات بیشتری اعطا کنیم.
وی با اشاره به اینکه در صندوق نوآوری و شکوفایی سازوکارهای طرحهای ملی را تعریف کردیم، گفت: در این روش به جای اینکه شرکتها را مورد بررسی قرار دهیم، به سراغ ارگانهای دولتی میرویم؛ در این ساز و کار شرکتهای دانش بنیان توانا را به این ارگانها معرفی میکنیم.
معاون نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: ما میتوانیم منتخبی از طرحها و پروژههای فناورانه حوزه گاز را به شرکت گاز معرفی کرده و نیازهای آنها را برطرف کنیم.
انعقاد قرارداد ۷۰۰ میلیارد تومانی بین شرکتهای دانش بنیان و ارگانهای مختلف
ملکی فر با اشاره به رویدادهای نیازهای فناورانه که از سال ۹۸ در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: این رویداد در حوزههای مختلفی برگزار شده و منجر به انعقاد قرارداد ۷۰۰ میلیارد تومانی بین شرکتهای دانش بنیان و صنایع شده است که امیدواریم این میزان افزایش یابد.
نظرات