۲۲ آبان ۱۳۹۵

معافيت صادرکنندگان از پرداخت جريمه ديرکرد

مديرعامل بانک توسعه صادرات ايران گفت: صادرکنندگان از پرداخت جريمه ديرکرد معاف مي شوند.

به گزارش روابط عمومي انجمن توليدکنندگان لوله و اتصالات پي وي سي به نقل خبرگزاري صدا و سيما ، علي صالح آبادي در مصاحبه با راديو اقتصاد افزود: همه صادرکنندگاني که بدهي معوق، سررسيد گذشته و مشکوک الوصول نزد اين بانک دارند به مناسبت روز ملي صادرات تمامي جرائم تاخيرشان مشمول بخشودگي و فقط اصل و سود قرارداد از آنان دريافت مي شود.

وي افزود: چنانچه صادرکنندگان تا پايان آذر ماه سال جاري بدهي معوق را تسويه و به روز کنند از پرداخت تمامي جرائم ديرکرد معاف مي شوند.

صالح ابادي همچنين اظهار داشت : معوقات صادرکنندگان در بانک توسعه صادرات بسيار بالا نيست بلکه همان رقم پائين معوقات شايد براي صادرکنندگان مشکل آفرين باشد بنابراين بخشودگي جرائم تاخير فرصت خوبي براي فعالان اين عرصه است.

مديرعامل بانک توسعه صادرات ايران با بيان اينکه صادرات غيرنفتي در اقتصاد مقاومتي بسيار نقش آفرين است ، گفت : براي حضور در بازارهاي بين المللي اقلام از حيث کيفيت و قيمت بايد رقابت پذير باشند که در اين ميان نرخ سود تسهيلات بانکي مي تواند يک عامل موثر در افزايش کيفيت و کاهش هزينه ها باشد.

وي افزود: بانک توسعه صادرات در شش ماهه نخست امسال از محل خط اعتباري سه هزار ميليارد ريال را از صندوق توسعه ملي که براي بخش توسعه صادرات در نظر گرفته بود به نرخ 16 درصد در اختيار صادرکنندگان قرارداد.

صالح آبادي اظهار داشت : بعد از روز ملي صادرات (29 مهر) امسال اين نرخ از سوي هيئت امناي صندوق توسعه ملي به منظور جهش در صادرات غير نفتي به 11 درصد کاهش و همچنين با تصويب هيئت امنا نرخ مزبور براي مناطق محروم 4 درصد ديگر نيز کاهش و معادل 7 درصد تعيين شد.

وي تصريح کرد: منابع جديدي که صندوق توسعه ملي در نزد بانک توسعه صادرات سپرده گذاري مي کند اين منابع با نرخ 11 درصد در اختيار صادرکنندگان قرار مي گيرد.

مدير عامل بانک توسعه صادرات ايران گفت: منابع جديد با نرخ 7 درصد به صادرکنندگاني که کارخانه آنان در مناطق محروم واقع شده پرداخت مي شود.

وي افزود: علاوه بر اين امسال با امضاي موافقت نامه بين بانک توسعه صادرات و سازمان توسعه تجارت ايران 220 ميليارد ريال يارانه نرخ سود به صادرکنندگاني که کالاهاي باارزش افزوده بالاتر صادر مي کنند برابر دستور العمل سازمان توسعه تجارت به حساب صادرکنندگان واريز شد.

صالح آبادي تصريح کرد: سازمان توسعه تجارت طي سال جاري 900 ميليارد ريال ديگر در اختيار بانک توسعه صادرات قرار مي دهد تا بانک در قالب يارانه نرخ سود به صادرکنندگان پرداخت کند.

وي در ادامه از افتتاح حساب بانک توسعه صادرات ايران در 23 بانک خارجي خبرداد و افزود: صادرکنندگان وجوهي که از طريق صادرات دريافت مي کنند به حساب هاي بانک توسعه صادرات در خارج واريز مي کنند و بانک وجوه ارزي را به مقاصد مد نظر را با هزينه هاي حداقلي انتقال مي دهد و هزينه هاي نقل و انتقال پول به شدت کاهش پيدا خواهد کرد.